Advarsel Kalori bombe
Jeg laget denne i helgen til 50 års lag og fikk mye skryt av den. Og den forsvant fort.
Tok utgangspunkt i denne oppskriften, men gjorde noen små endringer.
Sjokoladekake med melkesjokoladekrem
(10–12 porsjoner)
Ingredienser
Bunn
- 200 g mykt smør
- 200 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 80 g hvetemel
- 3 ss kakao
- 100 g mørk sjokolade 66 % (f.eks. Valrhona Manjari) (her tok jeg en plate Stratos istedet)
- 3 egg
Melkesjokoladekrem
- 100 g mykt smør
- 300 g melis
- 200 g mascarpone-ost
- 200 g melkesjokolade (også en plate med Stratos istedet)
Pynt
- 50 g høvlet mørk sjokolade
- springform på 20 cm
- litt smør til formen
Slik gjør du det
1. Rør smør og sukker godt sammen. Sikt i bakepulver, hvetemel og kakao.Smelt sjokoladen og ha i deigen. Tilsett eggene ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
2. Smør formen med smør og fordel deigen i formen. Stekes ved 175 grader i 45–50 minutter. Avkjøles på rist.
3. Pisk sammen smør og melis og tilsett mascarpone. Smelt melkesjokoladen over et vannbad og rør inn i kremen.
4. Legg den avkjølte kaken tilbake i formen eller på et fat og fordel sjokoladekremen over. La kaken stå minst 1 time så kremen får «satt» seg. Dryss med høvlet sjokolade, og server!
Disse oppskriftene er hentet fra KK 37 ,som er i salg fra fredag 12. september.
*******
I tillegg til endringene nevnt i ingrediens listen er at jeg delte kaka i to og fylte i med hjemmelaget vaniljekrem(Ida gran jansen sin) bringebær og hjemmelaget saltkaramellsaus og litt sjokoladekrem. På toppen smurte jeg karamellsaus på kakebunner først. Så sjokoladekrem på topp og sider. Dryssa på mer karamellsaus og strødde over sukkerperler.
Den er stappfull av smak og kalorier