BAKETRÅD :D

Lagde i går også dobbel porsjon med brød, så jeg har i frysern.
Disse er superdupergode, enkle å lage, og får alltid skryt av de! Lagde fire brød, og trilte ut boller av resten av deigen.
På en oppskrift får jeg ut tre brød forresten :)
http://trinesmatblogg.no/2010/10/26/havrebrød-a-la-apent-bakeri/
Denne dama legger forresten ut veldig mange gode oppskrifter!
 
Lagde i går også dobbel porsjon med brød, så jeg har i frysern.
Disse er superdupergode, enkle å lage, og får alltid skryt av de! Lagde fire brød, og trilte ut boller av resten av deigen.
På en oppskrift får jeg ut tre brød forresten :)
http://trinesmatblogg.no/2010/10/26/havrebrød-a-la-apent-bakeri/
Denne dama legger forresten ut veldig mange gode oppskrifter!
De der så skikkelig gode ut! Hadde de vært grove brød kunne vi bakt slike her i huset også (fult fokus på sunt kosthold her vettu, nå skal det "slankes") :P
Sjekket med brødskala-kalkulatoren, og disse er bare halvgrove (25-50% grovt) http://www.brodogkorn.no/brodskala-kalkulatoren/ ;) :)
 
De der så skikkelig gode ut! Hadde de vært grove brød kunne vi bakt slike her i huset også (fult fokus på sunt kosthold her vettu, nå skal det "slankes") :p
Sjekket med brødskala-kalkulatoren, og disse er bare halvgrove (25-50% grovt) http://www.brodogkorn.no/brodskala-kalkulatoren/ ;) :)
Jeg pleier noen ganger å bytte ut litt hvetemel med rug eller kli. Da får du de jo grovere.
Lov å endre litt, og de er like gode :)
 
Jeg pleier noen ganger å bytte ut litt hvetemel med rug eller kli. Da får du de jo grovere.
Lov å endre litt, og de er like gode :)
Klart det er lov å ekspermimentere :)
Jeg vet bare det at jo grovere brødet blir, jo vanskeligere er det å få de luftige nok (pga mindre gluten-som igjen er det som "holder" på lufta gjær lager når brødet hever). Jeg synes ikke hjemmebakt brød som blir kompakte/uten luft er noe godt. Derfor er jeg også skeptisk til å sette igang med å gjøre brød grovere :)
Men om du har testet det ut før meg og fått det til bra, er det jo noe å tenke på :) For de så seriøst gode ut :)
 
Kan se den. Husk at jo lenger levetid jo hurtigere blir det. Og også det å bake det ut lenge nok. Brent meg på det mange ganger før, er litt utålmodig av meg :-P Har i alle fall tilsatt både solsikkefrø og rug før uten at det har gjort noe. Du kan jo prøve og se om du finner ut av det, jeg er ikke så opptatt av hvor grovt det er, så lenge det ikke er fint :-P Hehe..

Sent from my LT25i using BV Forum mobile app
 
"Kan se den. Husk at jo lenger Hevetid jo LUFTIGERE blir det."
Autokorr på mob... Grr...
 
Last edited:
Back
Topp