Baby som ikke sover og som sluker luft!

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av chrismh, 13 Jan 2011.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. chrismh Første møte med forumet

  Har en liten gutt på snart 4 uker. Ammer og gir litt erstatning på kvelden for å være sikker på at han er god og mett før natta. Da han har en tendens til å ligge ved puppen hele ettermiddag og kvelden velger jeg litt erstatning i tillegg. Puppen rekker ikke å fylles opp før han vil legges til igjen.
  Gir han også noe sukkervann ett par timer etter erstatningen, like før han skal legge seg.
  Han sluker også mye luft, uansett om han får smokken, flaska eller puppen. Denne lufta må jo ut igjen også og dette plages han med.
  Han sover sjelden lengre enn ett kvarter av gangen på dagen, før han begynner å knirke og "arbeide" med å få ut lufta.
  Noen netter sover han godt noen timer, men som oftest ligger han urolig og knirker mye.
  Han kan jo aldri få noe god og langvarig søvn slik som han holder på.. Stakkarn[:(]
  Har nå forsøkt ett par timer hos kiropraktor og skal ha tredje time på mandag. Dette viser foreløpig ingen effekt, annet enn at han promper mer.
  Har drukket amme-te uten at dette viste noe bedring.
  Hva skal jeg gjøre for at gutten skal få sove godt og lengre?
   
 2. Fru Lotten Forumet er livet

  Ta rapepauser under ammingene. du kan også legge han på ryggen og forsiktig presse knærne mot magen før du strekker dem ut igjen. Gjør dette i rolig tempo flere ganger, lufta kommer som regel rundt 7. gangen du presser[:)]

  Ang kveldsamming, så "skal" de henge mye i puppen på ettermiddag/kveld. Dette er for å få i seg nok fet ettermelk og spise seg opp for natta. Det er ettermelka de blir mette av, og det er denen som gjør at de får elngere soveperioder natterstid. Om du gir erstatning i stedet for å amme på kvelden, gjør du deg selv en bjørnetjeneste, det går utover melkeproduksjonen din, og ungen får ikke det han skal ha av deg.
  Puppen blir aldri tom for melk, og produksjonen er størst den første halvtimen/timen etter amming, så hyppig amming kveldstid er det beste du kan gjøre for både produksjon og nattesøvn.
  Så små bar skal ammes 8-12 ganger i døgnet og gjerne mer, la han spise så ofte og lenge han vil, og minst en gang om natta, gjerne to eller flere også.
   
 3. chrismh Første møte med forumet

  Takk, men vi har forsøkt alt dette.
  Og han pupper så lenge og ofte han vil. Både natt og dag..
   

Del denne siden