Av ende nattpupp

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Sylvanas, 30 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Har jeg samvittighet til det?
  Hun er 1 år (12 1/2 måned) og kan våkne 2-3 ganger fra hun legges til det er morgen. Hun vil sovne på puppen, og jeg kjenner at jeg lurer på hvordan det vil stå til med tennene. Jeg mener at jeg har hørt at det ikke er et problem, for morsmelk inneholder et eller annet, men finner det ikke igjen.
  Hun sovner ikke av seg selv, og trenger hjelp til å sovne hver eneste gang hun våkner. Å finne søvnen selv føles totalt usannsynlig.

  Men mtp ernæring og tenner, bør vi ta kampen mot nattamming nå? For det vil bli en kamp, selv om hun er i våre armer. Jeg kjenner at jeg kunne tenkt meg litt fri på kvelden, å kunne dra ut innimellom. Jeg gjør det en sjelden gang når jeg må nå, men det kjennes ikke bra.
  Jeg kjenner at jeg ikke har noe imot å fortsette med pupp om natten, men det var det med tennene da....
   
 2. Katta Gift med forumet ♡ Maibarna ♡ Novemberlykke 2018 Aprilbarna`15

  Har hørt det samme, morsmelk er ikke skadelig på samme måte. Vår sønn fikk tenner da han var 4 måneder, så de må liksom tåle en del morsmelk. Nattamma til ca 18 måneder + amming et år til, tennene er helt fine.
   
 3. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  I forhold til tenner er det ikke farlig med morsmelk fra pupp nei, flaske er derimot et problem, og spesielt mme https://ammehjelpen.no/artikkel/141/Tannhelse-og-amming

  Nå har jeg bare nattavvent et barn da, men jeg er glad jeg ventet til at han var stor nok til å forstå, også gjorde jeg det selv (mister ikke både pupp og mamma) og i en allerede god søvnperiode (var ikke såå krise at puppen ble borte). Min var 22 mnd ca, snakket om at nå i natt sover puppen slik som bamse og hunden vår etc, og det var greit. Når han våknet på natta gjentok jeg det, og det var null dramatikk. La seg i armkroken min og sov videre. Og det var egentlig det. Et par ganger har han våknet og slitt med å sovne igjen selv, og da har han blitt lei seg over at puppen sover, men roet seg med å få ligge på armen. Ikke noe behov for at pappa måtte overta og jeg reise vekk.

  Og med min var det veldig tydelig at han ikke våknet på grunn av puppen, han våknet fordi han våknet, og ville ha pupp fordi det var raskeste måten å sovne igjen på. Da var det lettere å holde ut frem til han var faktisk klar for å slutte, siden nattamming var skikkelig sovemedisin for begge
   
  • Liker Liker x 2
 4. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Det er slik her og. Hun våkner når jeg legger meg, og da er det litt som at hun like gjerne kan spise litt da, siden hun allerede er våken liksom. Og siden hun må sovne med puppen I munnen så sliter det veldig på meg, siden jeg blir så sår. Jeg skal ikke klage egentlig, det er mye bedre med litt såre pupper enn pupper I brann (de 3 første månedene var harde), men det hadde vært en stor fordel om hun kunne sovne uten puppen I munnen.
   
 5. Cosacita Forumet er livet

  Jeg nattammet til 15 måneder. Tror det er verre med mme enn morsmelk. :)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Lær baby først å finne roen uten pupp før du kutter ut nattamming. Det tar kanskje litt tid og da må det kanskje byssing til. Innfør søvnassosiasjoner. Gi alltid nok støtte til at hen finner søvnen og føler seg trygg. Det vil si at det vil være et skritt fram og flere tilbake. Noen kvelder nå du kanskje amme i søvn likevel. Babysteg
   
  Last edited by a moderator: 26 Sep 2018
 7. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Det må blir veldig små babysteg det, for hun er fullstendig avhengig av pupp. Men vi må prøve. Jeg har nektet henne pupp om hun har våknet og ikke egentlig er sulten noen ganger, men det har vært fordi jeg har vært sår og ikke klarer mer på en stund. Hun har jo skikkelig dårlig sugetak :(
   
  Last edited by a moderator: 26 Sep 2018
 8. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Far kan jo ta legging selv om du ammer. De finner sin måte å gjøre det på. Men vær tilgjengelig de første gangene sånn at du kan bistå om de trenger det.
   
 9. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Han gjør det innimellom, og det gpr helt fint. Hun våkner som regel etter kort tid da, så da må jeg inn uansett.
   
 10. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Jeg gå pupp i senga, men han fikk ikke sovne der, så satt jeg med han sittende i fanget og bysset og brukte white noise. Av og til måtte han likevel ha pupp for å sovne. Men det Ble mye bedre. Far kan legge innimellom. Og når han våkner for pupp på natt så snur han seg bort når han er ferdig .
   
 11. Katta Gift med forumet ♡ Maibarna ♡ Novemberlykke 2018 Aprilbarna`15

  Vi gjorde det på omtrent samme måte, med "puppen sover" hver kveld i sikkert 1-2 mnd, også snakka vi om at puppen skulle sove om natta, også sov puppen hvis han våkna og ville ha. Gikk smertefritt.
   
  • Liker Liker x 1
 12. SoriaMoira Glad i forumet

  La barnet styre, det er det beste. :)
  Du gjør ingenting galt i å nattamme! <3
   
  • Liker Liker x 1
 13. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Det går helt fint med tennene!
  Men viktig at de pusses to ganger i døgnet (tannkrem med fluor i munnen to ganger i døgnet).

  Jeg ammet yngste 3-4 ganger på natt til hun var 2 år. Hun var sulten så noe annet var selvfølgelig ikke noe valg. Da hun begynte å spise bedre på dagen så merket jeg at hun ikke var like sulten, bare sugde litt og sovnet. Så da avvennet jeg. Og det gikk helt fint. Løftet opp og ga klem. Sa det var tomt og la ned. 2 hyl som protest, så sovnet hun. Hun hadde aldri gjort det i den perioden hun var sulten.

  Jeg fikk litt fri på kvelden etterhvert. Ammet på kvelden lenge, men det siste året var det slik at om jeg ikke la så godtok hun å legge seg uten pupp (hadde spist grøt da). Men hun sovnet ikke på puppen lenger da. Men når jeg la henne forventet hun pupp.

  Før hun kunne legges uten pupp så la jeg henne og så dro jeg ut en tur men var tilbake før første amming. Er par ganger klarte pappaen og roe henne den første oppvåkningen, men andre oppvåkningen måtte hun ha pupp:
   
 14. Stolt mamma Flørter med forumet

  Bare et lite dumt spørsmål. Hvorfor er det forskjell på mme og me når det gjelder tenner?
   
 15. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Mm inneholder beskyttende elementer selv om det også er melkesukker, mme har melkesukker, men uten den beskyttende biten.

  Den største forskjellen ligger dog i flaske eller pupp, siden tennene er mer i kontakt med melka når den gis med flaske enn pupp.

  Det viktigste er uansett tannpuss morgen og kveld og kostholdet resten av døgnet da :)

  Står mer her https://ammehjelpen.no/artikkel/141/Tannhelse-og-amming
   
 16. Stolt mamma Flørter med forumet

  Takk. Da lærte jeg noe nytt :)
   

Del denne siden