Andre som venter på at eggdonasjon skal bli klart i Norge?

En tråd i 'Prøver/gravid med hjelp av donasjon' startet av Utålmodig1985, 6 Sep 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Høstsol Betatt av forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene

  Vi var/er kjempefornøyde med Ovumia Fertinova ( https://www.ovumia.fi/en/ ) i Finland. Veldig enkelt å kommunisere med koordinatoren, fra første e-post til vi reiste dit tok det 2 mnd (måtte jo vente på at syklusen stemte), kunne nok gått raskere hvis vi bestemte oss for de tidligere. Gynekologen vår i Norge sa at da vi ikke hadde andre utfordringer enn eggkvalitet, så ville han ikke kjøpt noen av tilleggene man kan kjøpe, så kanskje snakk med din gyno i Norge om de anbefaler noen av tilleggene for deg/dere.

  Det som var ´rart´ med klinikken i Finland var at det er 3 klinikker der, og hvis du ønsker å benytte deg av frosne egg fra eggbanken så må du ringe/epost til de 3 klinikkene selv for å sjekke om det er en match i klinikkenes eggbanker (altså de deler ikke en eggbank, men har 3 eggbanker....). Dette var jo forsåvidt ikke et problem, tok jo bare kontakt med de, og alle var super behjelpelige. Fikk svar dagen etter om hvilke donorer de hadde i de forskjellige eggbankene, så prosessen var jo grei nok. Klinikkene har også forskjellig ventetid hvis du går for ´fersk´ donoregg - så spør om ventetid på de forskjellige klinikkene.

  Som sagt, de var veldig enkle å forholde seg til fra første epost og til vi var tilbake i Norge igjen. :happy: Si ifra om du har noen spesifikke spm.
   
 2. Utålmodig1985 Blir kjent med forumet

  Tuuuusen takk for svar! Det er så godt å kunne høre fra andre i samme situasjon :)
  Jeg synes det var litt vanskelig å skjønne prisene de oppgir. Er det sånn at man betaler for ett egg i gangen på en måte (Om man velger frosne egg)? Hva er egentlig forskjellen på å velge frosne egg, enn ferske - er ikke suksessraten noe av det samme?
   
 3. Høstsol Betatt av forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene

  Prisen - ja vi synes også prislisten var ganske forvirrende. Vi betalte rett under 50,000 kr totalt, da fikk vi alle eggene som var frosset av den donoren (det var 10 stykk, du får opplyst hvor mange frosne egg hver match har før du bestemmer deg om du vil ha den donoren). Du betaler ikke for 1 egg, men for alle eggene den donoren får ut (alle eggene ved uttak om de er ferske eller frosne).

  Suksessrate frossen vs ferske - både klinikken vår i Norge og de i Finland sa at det var så liten forskjell at de ikke regnet det som forskjell. Men man leser jo litt forskjellig i forskjellige forum og artikler. Vi valgte frosne både fordi klinikken i Norge sa det var liten forskjell, og fordi da slapp vi ventetid. (Og i tillegg var vi veldig fornøyd med donor matchen vi fikk.)
   
 4. Utålmodig1985 Blir kjent med forumet

  Så utrolig spennende å høre om! Igjen, jeg setter stor pris på svar, det er jo så mye å sette seg inn i :)
  Hvordan var det med tanke på reising? Var dere nede bare 1 gang i forbindelse med innsett og levering av de mannlige varene, og måtte dere være der lenge?

  Jeg er også veldig spent på hvordan man velger donor? Velger man ut i fra kriterier som øyenfarge, hårfarge, høyde, etc. eller får man mer informasjon om donor?

  Mye spørsmål her nå - beklager
   
 5. Høstsol Betatt av forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene

  Reising - ja vi var der kun 1 gang. Det var valgfritt om vi begge skulle være med på avlevering av sperm og på innsett, vi kunne velge å komme sammen, eller komme hver for oss. Vi valgte å komme sammen dagen før avlevering av sperm, var i Finland hele perioden, og reiste hjem dagen etter innsett (for oss ble det ankomst en onsdag, og retur påfølgende onsdag). Vi valgte å sette inn 5 dagers blasto, men klinikken tilbød også å sette inn 3-dagers hvis vi ønsket tidligere retur. På grunn av korona (mye var stengt) så var det ganske kjedelig selv om vi hadde et par dager med hjemmekontor der borte, så mulig vi ville gjort det annerledes hvis vi skulle valgt igjen (vi ville muligens valgt at han reiste alene for avlevering (dagstur), og så sammen til innsett). Alt av prøver tok vi i Norge hos gynekolog her, og alle samtaler var over Skype før avreise Finland. Hvis man ønsket kunne man selvsagt komme dit på samtaler, men vi valgte Skype.

  Donor - hva man får vite er jo forskjellig fra land til land. Vi fikk bestemme øyenfarge, hårfarge, høyde, og hudfarge, de beskrev hvordan hun så ut, men vi fikk ikke se bilder. De matchet donors blodtype til min blodtype. To av klinikkene hadde match til oss, så koordinatorene fra klinikkene ringte oss og informerte om donors karakteristikker, samt hvor mange frosne egg som var i banken. Og så var det opp til oss å bestemme om vi ville velge en av de to donorene, eller vente på en ´fersk´ match hvis vi ikke var fornøyde med forslagene.

  Helt ok med spm, vi lurte også på mye før vi reiste! :happy:
   
 6. Utålmodig1985 Blir kjent med forumet

  Tusen takk for utfyllende svar :)
  Da skal vi kontakte de for en avtale - skikkelig spennende!! Er det noe spesielt vi må vite før den første samtalen med de? Som kan være lurt å være forberedt på? Håper det finnes noen donormatcher der ute :smiley-angelic001
   
 7. Høstsol Betatt av forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene

  Tja, husker ikke helt om det var noe spesielt i forhold til første møte med koordinatoren. De vil jo gjerne informere om prosessen, både for utvelgelse av donor og for deg. Vi sa vel at de ikke trengte gå inn på selve prosessen med hormonbehandling og uttak for donor, samt utvikling av embryo og til innsett, fordi den kjente vi jo til allerede (fra alle IVF forsøkene våre). Tror jeg ville spurt om ventetid på de forskjellige klinikkene deres i forhold til ´fersk´ donor samt hva som finnes i de forskjellige eggbankene av frosne egg.

  Kravene fra finske myndigheter er at dere har ett møte med legen og ett møte med psykologen - så dere kan jo også spørre om hvor lang tid det tar før dere kan få disse møtene hvis dere har bestemt dere for å gå videre med ED programmet. Psykologen spurte spørsmål rundt tanker og følelser rundt ED, både i forhold til belastning som IVF har vært, samt fremtiden med et barn. Hun snakket også om å fortelle barnet om ED eller ikke. Vi satt veldig pris på den samtalen med psykologen. Legen så gjennom protokollene og resultatene fra alle IVF forsøkene vi hadde vært gjennom, samt blodprøver, spermprøve og slikt som ble sendt over før første (Skype) møte med legen som satt opp protokoll for meg. Dere må sikkert ta nye blodprøver da finsk lov sier at disse prøvene kan maks være 1 mnd gammel.
   
 8. Utålmodig1985 Blir kjent med forumet

  Tusen takk altså! :happy: Det er helt fantastisk å få høre deres erfaringer før vi setter i gang.
  Jeg har nå sendt den første e-posten til de, så nå er jeg kjempe spent på svar! Det føles på mange måter «litt godt» å gjøre noe aktivt, i motsetning til å vente passivt på at ting skal bli klart i Norge.
   
 9. Høstsol Betatt av forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene

  Ønsker dere masse lykke til med samtalene og veien videre! :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Eloise Blir kjent med forumet

  Jeg venter på resultatet av innsett. Vi hadde eggdonasjon og utførte ivf i Tsjekkia. Er veldig spent. Alt virket veldig profosjonellt ut. :)

  Jeg vet ikke så mye om Norge og aldersgrense for eggdonasjon og ivf innsett her. Jeg er 44 år, men har en svært helse og god fysisk form, men tror Norge opererer med lavere aldersgrenser. Kunne tenke meg å ha mulighet til å utføre alt dette i Norge, for det hadde vært så mye enklere istedet for å reise att og fram dersom det blir flere forsøk. :Heartred. Vi har uansett 3 embryo igjen på frys i Tsjekkia.
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1

Del denne siden