Amming er vondt

En tråd i 'Juli 2021' startet av selket, 6 Aug 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. selket Blir kjent med forumet

  Kan jeg bare få klage litt hvor vondt amming er? Bruker ammeskjold og det er nesten ikke å holde ut, i tillegg har jeg vondt når brystene fyller seg på nytt så det er vondt 1-2 timer etter jeg har ammet så er det jo på igjen...
  Flere som sliter?
  Jeg har vært hos ammespesialist i går, hun vil at jeg skulle bruke skjold og vet at vondt jeg har skyldes ikke betennelse eller noe sånt. Jeg ville bare klage litt her hehe
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 2. Mymelen Elsker forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Junilykke 2022

  *sniker* ja det er vondt, men det går over :Heartbigred du er super flink som holder ut!!

  med yngste ‘dro’ jeg leppa hans frem slik at han fikk mer de ‘gape leppene’ det hjalp, jeg gjorde ikke det med eldste, og det var stor forskjell.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Sniker litt fra oktober,

  Får du vondt med skjold fordi du er sår fra før eller gjør det bare like vondt med skjold? Føler du at babyen får godt tak eller varierer smertene etter hvordan taket er? Har du lagt merke til om nippelen din blir skjev etter amming, type at den ser litt dratt ut i en ende litt som en leppestift?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. selket Blir kjent med forumet  Takk det er så mange fordeler med morsmelk at jeg må bare holde ut selv om det blir en del gråting <3
   
 5. selket Blir kjent med forumet

  Jeg hadde åpne sår før, men de har grodd etter jeg brukte ammeskjold en stund. Det er mindre vondt med skjold enn uten, vanskelig å legge han til riktig uten, jeg har små knopper derfor anbefalte ammespesialisten å fortsette å bruke skjold. Hun har hjulpet meg litt med å justere på at han får riktig tak,men det er vondt likevel. Ja,nippelen blir litt forlenget etter han er ferdig,men det er vel slik som skjer med skjold. Hun sa også at noen er bare med sensitiv og det vil forhåpentligvis bli bedre etterhvert.
   
 6. MarthaK Forelsket i forumet Septemberlykke 2021

  Sniker fra september.

  Husker selv også at det gjorde vondt å amme, men etterhvert gikk det seg til, og ble koselig for meg også.
  Husker ikke når vendepunktet var, men vil du skal vite at det mest sannsynlig blir bedre, selvom det er tøft nå :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Jeg har også ganske små knopper, men det skal ikke ha så mye å si altså. Jeg brukte skjold i starten fordi datteren min ikke klarte å ta tak ordentlig, men skjold gjør også at ikke det stimuleres like godt til produksjon, så jeg måtte pumpe i tillegg etter hvert måltid. Så bare vært obs på det. De første 3 mnd er melkeproduksjonen mest hormonstyrt, men etter det går det over til å bli styrt av hvor ofte man ammer.

  Ser nippelen skjev ut på noen måte etter amming? Eller er den dratt i jevn proporsjon?

  Hvis du har fått mye hjelp til amming og fremdeles ikke får det til så ville jeg hørt med legen om henvisning til å få sjekket tungebånd. Legene på helsestasjon og fastlegen klarer ikke se det med mindre det er veldig stramt, men det trenger ikke være veldig stramt for at man skal kunne få problemer med det.
  Symptomene mine var smerter, jeg måtte legge til på nytt opp til 6 ganger før det ikke var smertefullt, nippelen ble leppestiftformet, det kom melk ut munnvikene på babyen og jeg hørte klikkelyder. Samtidig klarte hun ikke å holde fast en smokk og hun glapp veldig fort taket på puppen. Hvis ikke jeg holdt puppen fast slik at hun fikk tak så glapp hun taket med en gang. Jeg fikk enormt mye ammeveiledning og ingenting hjalp. Jeg gjorde alt riktig, men det hjelper ikke når problemet ikke ligger i teknikk. Jeg skulle ønske at vi ble tatt på alvor mye tidligere fordi den ammingen forårsaket enormt mye slit. Tungebåndet ble sjekket på sykehuset, på helsestasjonen og hos fastlegen, alle sa at tungebåndet var fint, men jeg visste at ikke alt var fint fordi hun klarte ikke få tungen sin ut av munnen, men den gikk over gommen som var det eneste legene så på. Jeg spurte om råd på en gruppe på facebook hvor de fleste der mente at hun hadde stramt tungebånd så jeg ba legen om henvisning til spesialist. Vi fikk time da hun var 6 mnd gammel, og jeg ga opp ammingen ved 5 mnd, da orket jeg ikke mer fordi produksjonen min gikk ikke opp på grunn av at hun hadde så dårlig vakum. Legen sa at tungebåndet var stramt og klippet. Jeg vet ikke i etterkant hvordan ammingen hadde vært, men hun har siden klart å ta flaske ganske bra, holder nå smokk selv og klarte å ta tunga ut av munnen sin.

  Det er ikke sikkert det er dette som er problemet hos deg, men søk litt rundt om stramt tungebånd, hvis det er det som er problemet så er det bra å få det fikset tidlig. Du kan også spør i støttegruppen for stramt tungebånd på facebook om du vil, der er det mange dyktige mennesker som kan hjelpe.

  Amming skal ikke gjøre vondt om man gjør det riktig, man kan selvfølgelig bli sår i starten, men det skal gå over og det skal ikke bli åpne sår. Så om du har fått veiledning og hjelp og gjør ting riktig så tyder det på at det er noe annet bak.
   
  • Enig Enig x 5
  • Liker ikke Liker ikke x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Mononoke Andre møte med forumet

  Jeg sleit også med åpne sår de første ukene med amming og måtte bytte mellom pumping og gradvis reintroduksjon av amming. Vil anbefale å kjøpe mepilex på apoteket, det er et slags skumgummi kompress som kan beskytte brystknoppene mellom amming, da jeg syntes selv mykt stoff var altfor vondt mot de såre brystene. For min del følte jeg at jeg lærte for mange ulike ammeteknikker på barsel, men aldri fikk oppfølging på en lenge nok til å få det til og det var ingen som hadde foreslått å la barnet prøve selv. Jeg følte jeg ble lært en overflod av ulike teknikker, men ble bare stressa da jeg ikke følte jeg fikk til noen av dem skikkelig, for det gjorde jo fortsatt vondt. Det var først da jeg droppet ammeputer og teknikker og bare la ham i armkroken ved siden av nippelen at han startet å ta den riktig.

  håper det løser seg snart!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
  Last edited: 6 Aug 2021
 9. Snorkfrk. Glad i forumet Juligull2021

  Amming skal ikke være vondt, kjære deg. Du gjør en vanvittig jobb❤️

  Har de sjekket tungebåndet?

  For mange kan det hjelpe å prøve tilbakelent ammestilling, da får barnet gjerne litt bedre tak med mer bryst i munnen. Se film på ammehjelpen og vær tålmodig (man vil gjerne hjelpe babyen) frem til den er på puppen. Melk gjerne litt ut først og gi så babyen ikke er helt vill på brystet. Da blir gjerne brystet litt mykere også, og det blir lettere å få tak. Lykke til:)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Bitti Flørter med forumet

  Har du vurdert å ta noen av matingene med kopp ved at du pumper eller håndmelker? Synes det kan være mer skånsomt for puppen, men det tar jo mye lenger tid enn å bare amme da. Sånne små matekopper fra Medela er greie å bruke når man ikke vil bruke flaske enda. Så får babyen leppe det i seg i sitt tempo. Samarbeider man med partner kan man mate mens du melker/pumper, så ser man når baby er forsynt.
   
  • Liker Liker x 1
 11. selket Blir kjent med forumet

  Huff høres veldig slitsomt ut ja.
  Knoppen blir ikke skeiv,bare dratt litt ut.

  Vi har vært innom tanken med stramt tungebånd, men vi har sett at han får tungen ut av munnen og han har god tak på flasken. Måtte bytte over til pumping på dagtid for å klare å holde ut. Der blir litt mindre vondt når puppene får litt fred i noen timer,men likevel vondt :(
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 12. selket Blir kjent med forumet

  Gode råd :)

  Vi har brukt kopp en del, men ammespesialisten mente han blir uansett sugeforvirret når jeg bruker skjold så det er bare å gå over til flaske.
  Nå pumper jeg på dagtid og ammer 3-4 ganger om natten.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Da er det nok ikke det, kanskje du kan prøve ammeskjold for å avlaste litt? Jeg måtte ofte legge til på nytt flere ganger. Måtte klemme puppen flat og vinkle brystknoppen oppover, så når hun gapet måtte jeg skynte meg å trøkke alt inn i munnen. Noen ganger om hun ikke gapte nok så gikk det ikke, så jeg måtte bare prøve helt til det gikk. Håper det ordner seg!
   
 14. selket Blir kjent med forumet

  Tror dessverre det blir slutt på å prøve å amme her. Pumper og dagen og gir på flaske. ammet om natten men han avviser puppen mer og mer. I natt ville han kun ha puppen 1 gang i 8 minutter bare, ville ikke ta den andre... prøvde å tilby på dagtid siden han ikke vil om natten men da skriker han så masse og prøver ikke å ta brystet en gang
  Måtte bare dele med noen
   
  • Hjertelig Hjertelig x 6
 15. Snorkfrk. Glad i forumet Juligull2021

  Du må gjøre det som er riktig for dere❤️ For en innsats du har lagt ned! Er sikkert utrolig kjipt for deg, du har jo holdt ut så lenge.
   
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Kykkelykkeliky Elsker forumet Augustbarna 2021 Juligull2021


  Har selv slitt veldig med amming (sugesvak og tungebånd kombinert med manglende ammeveiledning på barsel) og jeg må bare si jeg er helt imponert over deg. Du har gjort en god jobb! Supermamma rett og slett :)

  Her er også mye vegring og gråt, ironisk har det økt i omfang samtidig som han endelig har klart å ta uten skjold, så har blitt mange bitre tårer fra meg siste dagene. Her har jeg innsett at å tvinge han på puppen går ikke (og jeg ble anbefalt det fra ammeveileder på ammepoli, sykt!), men det som ofte fungerer er å forsiktig dytte brystet inn i munnen hans når han gaper, uten å holde han fast eller presse han på. Da blir han litt overasket og begynner så å die nesten med en gang. I dag hadde vi 50-50 suksessrate med dette, den andre halvparten gav jeg flaske da gråten begynte i deg jeg la han ned i ammestillingen.

  Med andre ord, skjønner deg godt! Jeg har alltid flaske i backup og nå føler jeg ingen skam av å finne den frem, bare lettelse for da vet jeg at mini får mat og vi får en fin matstund med kos like vel :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 17. selket Blir kjent med forumet

  Takk for støtten <3
  Håper det ordner seg for dere, er veldig tungt å ikke få amme når man så gjerne vil. Ja, å gi flaske kan også være veldig koselig. Han sitter i pute så får ikke holde han helt inntil meg i armkroken som jeg ønsker men vi koser oss likevel.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden