Ammer du nå?

En tråd i 'Mai 2019' startet av Mærrylou, 5 Nov 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Som spørsmålet lyder- ammer du et barn nå? Jeg er så i tvil på hva vi skal gjøre, for han på 15 mnd ammer så hyppig på natt enda. Jadda- puppen brukes som smokk! Vi har gått i alle «feller» som er som du blir advart mot!
  Nå derimot er jeg så ufattelig sår av ammingen, er en blanding av graviditet og tenner som gnisser litt mot puppen... burde vel avslutte ammingen på natt i det minste! Beholde dagtid kanskje.... ser ikke for meg å tandem-amme nemlig, selv om både lege og helsesøster anbefaler det!
   
 2. Eiddwen Forumet er livet Assistert-jentene

  Smokk er en moderne erstatning for pupp, ikke motsatt. ;) Du gjør ikke noe galt ved å gå i "fellen" å tilby pupp til et barn som finner det trygt og godt. :Heartred

  Det finnes mange ulike tips for å trappe ned på amming, om du ønsker det, Ammehjelpen har informasjon om dette på sine nettsider. Finn råd som passer for deg og din lille, og følg magefølelsen din. :) Jeg måtte slutte å amme for å kunne starte med søskenforsøk (assistert befruktning) så da leste jeg om veldig mange ulike metoder og triks for å finne hva jeg følte kunne passe for meg og min lille.
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 2
 3. Hjerteknøtt Flørter med forumet

  Jeg ammer ennå! :) Men da jeg ble gravid (først da gutten vår var 18mnd, men vi mista 11uker) så kuttet vi ut alt av nattamming. Jeg var avhengig av å få sove pga dårlig form. Nå er jeg gravid igjen og ammer fortsatt (23mnd), men kun på dagtid :) Nå vil jeg det kun skal være for kosens skyld :)
   
 4. babymaybe Blir kjent med forumet

  Jeg ammer ikke nå men ammet mye og ofte frem til den dagen vi sluttet. Også flere ganger på natt. Måten vi sluttet på var at jeg reiste vekk to dager og to netter. Og på den tid lærte småen seg å sove selv i egen seng uten pupp. Og vispe var vi ferdig med ammingen. Det gikk mye bedre enn forventet, og nesten helt uten en tåre, og det var helt tydelig at han var klar for å dette.
  Jeg gikk også i alle fellene. Samsov leenge, ammet på natt leenge og vi koset oss med det. Men det kommer en tid for å slutte og det gikk heldigvis veldig fint[emoji5]
  Tror personlig ikke jeg hadde orket å amme to på en gang. Jeg tror det blir vanskeligere for den største å slutte etterhvert dersom den minste fortsatt får lov.
   
 5. Wabu Forelsket i forumet

  Har ei jente på samme alder som gutten din og jeg sluttet ammingen for noen uker siden.
  Da ammet vi bare på natt og jeg var lei for det var verken nok melk til å utgjøre stort for jenta og det var ømt for meg pga tenner å slikt.
  Det var en natt med gråt i ti min så var det gjort.
  Kjenner at det blir godt med en liten pause, selv om jeg synes amming har vært kjæmpe koselig :)
   
 6. Gutt2015Jente2016Lille2019 Forumet er livet Tilgangsansvarlig It's gonna be May 2019 VIP Junibarna 2019 Desemberskatter 2016 Januar 2017

  Sluttet å amme i vår, da var minstesnupp 15/16mnd :)
   
 7. Kindermamma Elsker forumet It's gonna be May 2019 Februarhjertene2017

  Har en jente som blir 2 i februar og vi har kuttet ned ammingen til 1 gang om dagen nå, gjerne før leggetid. Har heller ikke spesielt lyst å tandemamme, men ser hvor godt lille har det på brystet selv om det er mer kos enn noe annet. Skal prøve å kutte i god tid før neste kommer, men synes det er vanskelig å finne rette tidspunktet .
   
 8. Plomme Forumet er livet Himmelbarn Oktoberskattene 2015

  Jøss! Imponert over at lege og hs anbefaler det :) er ikke vant til at helsepersonell er oppdatert.

  Jeg ammer, er barn eldre enn ditt. Vondt ja... men det er ikke ofte eller lenge om gangen. Mest kos. Ser for meg tandemamming, bla fordi jeg håper største kan hjelpe med melkeproduksjonen når lille kommer. Slet med den ved ammestart sist.
   
  • Enig Enig x 1
 9. Plomme Forumet er livet Himmelbarn Oktoberskattene 2015

  Ser du for deg tandem?

  Jeg har gått i alle «fellene» med liv og lyst. Angrer ikke, det var og er riktig for oss. Lettere å sette grenset når de kan prate ;)
   
 10. Kindermamma Elsker forumet It's gonna be May 2019 Februarhjertene2017

  Tenker dette med feller er så dumt å si. Alle barn har ulike behov, noen trenger/ønsker mer nærhet enn andre. Her var lille klistremerke første tiden, men når hun bikket 6mnd sov hun bedre i egen seng og ville ikke ammes i søvn lengre. Og ikke minst må man følge sin egen magefølelse og sitt eget morsinstinkte og gi f*** i hva mange mener er riktig i forhold til amming og søvn. Gjør det en føler er rett for en selv og sitt barn. :happy::Heartred
  Mammapolitiet kan begynne å se på seg selv istedenfor alle andre.

  Vil anbefale å se Melk på Viafree. Fantastisk serie. Ikke mange episodene heller og ikke spesielt lange.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 11. Plomme Forumet er livet Himmelbarn Oktoberskattene 2015

  Amen! Jeg får ikke sove alene som voksen heller :p
   
 12. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Hvor ofte ammet dere på natt a? Her er det nemlig amming 1-4 ganger på natt, men våkner en gang i timen ca. Han er fryktelig dårlig på å finne søvnen på egen hånd uten støtte. Og han har et enormt sugebehov, men nekter smokk [emoji85] så blir en smule frustrert! Her samsover vi halve natta, rett og slett fordi jeg ikke har orket å springe mye frem og tilbake på natt....
  jeg skal amme så lenge jeg kan, men kjenner meg ferdig med natta [emoji85][emoji85][emoji85]
   
 13. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Jeg har vært veldig heldig hele veien, har veldig bra hs, lege og jordmor :) de er faglige oppdaterte, og slipper å kontrollere svarene deres med andre kilder :)

  Jeg tenker at det er fint å amme mtp søskensjalusi, hjelp med melkespreng, og produksjonen :) men må få bukt med all ammingen på natt, kjenner d er på tide at jeg får sove litt!
  Tips?
   
 14. Hjerteknøtt Flørter med forumet

  Jeg tror ikke vi kommer til å amme lenge nok til tandem, men nå hadde jeg ikke trodd jeg kom til å amme i 2 år heller, så skal ikke si noe for sikkert [emoji23] Interessen for puppen dabber mer og mer av hos lille nå, så trooor jeg kommer til å la det naturlig dabbe ut i løpet av de neste månedene. Men vet ikke:)

  Tror aldri man kan angre på at man har fulgt hjertet sitt og ammet ungen sin etter egne ønsker og instinkter fremfor hva samfunnet forsøker å presse oss til :) Håper du fortsetter å gjøre hva som er rett for dere, uansett hva det er [emoji173]️
   
 15. Plomme Forumet er livet Himmelbarn Oktoberskattene 2015

  Her er det lille som styrer selv, til en viss grad iallfall :p synes det har dabba av i over ett år. Og når jeg har vært borte over flere døgn så er interessen forsterka.
   
  • Liker Liker x 1
 16. Plomme Forumet er livet Himmelbarn Oktoberskattene 2015

  Mitt barn slutta selv å die på natt rundt ett år. Selv om det skjer enda enten pga hen er tørst eller bare vil ha nærhet. Men jeg kjenner jo eldre barn som aldri slutta med det... løsninga for dem er at barnet bare får pupp i egen seng. Men det er jo snakk om et barn med mer språk enn en på 15mnd. Men det er verdt et forsøk å forklare, de forstår mer enn man tror ofte. Et vanlig tips, om man samsover, er jo å ha på en overdel som gjør godsakene utilgjengelig.

  Skjønner godt at du vil sove sammenhengende :/
   
 17. Wabu Forelsket i forumet

  Vi ammet i søvn og så en gang iløpet av natta, hun til meg har alltid nektet smokk men ikke brukt puppen som erstatning heldigvis:p
  Her sliter vi ikke med legging da, legger henne i seng å synger litt å så er hun som regel borte, og vi samsover alltid noen timer av natta :shy:
  Jeg hadde gledelig ammet mer på dagtid, men der mistet hun interessen selv, å nattammingen var jeg lei av så der måtte jeg bare ta ett valg;)
   
 18. Wabu Forelsket i forumet

  Vi ammet i søvn og så en gang iløpet av natta, hun til meg har alltid nektet smokk men ikke brukt puppen som erstatning heldigvis:p
  Her sliter vi ikke med legging da, legger henne i seng å synger litt å så er hun som regel borte, og vi samsover alltid noen timer av natta :shy:
  Jeg hadde gledelig ammet mer på dagtid, men der mistet hun interessen selv, å nattammingen var jeg lei av så der måtte jeg bare ta ett valg;)
   

Del denne siden