Alt av gode oppskrifter -tråd....

Og her er pølse og paprikaformen som du ville ha hunnykaos:

ImageUploadedByBV Forum1362932428.055433.jpg

Knallgod den også. Veldig mettende. Vi frøs ned restene, så vi har til en middag til faktisk. Veldig stor posjon dette.
 
Chilli con carne

1/2 kjøttdeig/karbonadedeig
2 løk
2 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
2 bokser bønner i tomatsaus
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 ts oregano
chillikrydder
salt
pepper

Brun kjøttdeig med hakket løk. Tilsett hvitløk, hermetiske tomater og krydder.
La det småputtre i noen minutter før en har i paprika i små biter og tomatbønnene tilsettes.
Smak til med salt og pepper.


nam nam. enkelt og grei middag.


Lagde dette til middag i dag :) Super enkelt og godt! Mannen digget det :D
 
En type snickers kake;

4 dl sirup
2 glass peanøttsmør
2 ts vaniljesukker
2 l cornflakes
2 plater med melkesjokolade

Varm sirupen og peanøttsmøret slik at du kan røre det sammen til en jevn masse.
Rør inn vaniljesukker og ta av kjelen fra platen.
Rør inn cornflakes. Og ha dette over i en stor plåt, stryk det utover hele plåten.
smelt melkedsjokoladen, og ha den over "røren" i plåten, sett på avkjøling.

Ikke så veeeeldig sunn, men super goood :D

Nå har jeg smelt sammen denne, står i kjøleskapet til svigermor kommer i morgen. Tror ikke jeg skal legge ut noe bilde, for den ble ikke noe særlig pen xD Men jaggu smaker det godt :love7
 
Kremet soppsuppe

Antall porsjoner:
4

Ingredienser:
400 g kantarell eller en blanding av forskjellige matsopper
4 sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl matfløte
1 dl crème fraîche
1 ss maisennamel
1 eggeplomme
salt
pepper


Fremgangsmåte:
Børst soppen ren og kutt den i små biter.

Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kasserolle og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper.

La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca. 8 minutter. Ta vare på noe av soppen så du kan ha den på suppen etter at den er ferdig.

Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter. Tilsett fløten. Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.

Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.

Bruk en stavmikser for å få suppen uten biter og mer kremete.

Tilsett resten av soppen.

PS: Vi synes den blir litt "vannete" i dette blandingsforholdet, så vi bruker 6 dl buljong og 3 dl matfløte, men det blir jo en smakssak :) Den kan også fint gjøres helt vegetarisk ved å bruke grønnsaksbuljong :)
 
Supergod pavlova for "dummies"!

4 eggehviter og 1/2 ts 7% eddik piskes hvitt og stivt. Pisk inn 2,5 dl sukker. Pisk det helt stivt. Pisk forsiktig inn 0,5 dl sukker og 1ts bakepulver.

Forvarm ovnen på 225 grader. Jeg bruker langpanne form (1/2 full/stor langpanne), med bakepapir under. Skru av ovnen helt. Og sett inn marengsen :) den skal stekes på ettervarmen slik at du skal ikke åpne døra før ovnen er kald. Perfekt å lage på kvelden og la stå i ovnen til morran. I tillegg slipper du å tenke på om den blir brent, skru ned varme etter en tid eller flytte den i ovnen.

Kremen: følg anvisniga på posen til vaniljesaus uten koking (blå pose), men kun 2 dl mjølk. Pisk krem av 3 dl fløte og bland sammen.
Legg på kremen rett før servering og pynt med ønsket bær/frukt :) jeg bruker jordbær, bringebær, kiwi og druer. og kanskje litt revet mørk sjokolade på toppen? Nam nam :)
 
Back
Topp