Adventstiden

En tråd i 'September 2012' startet av Anita87, 29 Nov 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Hei og hå!
  Så var vi igang med advent igjen :D det er som ene kollegaen min sier: Så kommer våren, og rett etter kommer sommerferien, og vips så er det jul! Rett etter ferien :p " haha..

  Har dere hatt en fin helg? Håper det :) og alle er fine i formen?

  Vi har hatt et koselig besøk av broren til sambo, dama hans og sønnen dems på 1 år :) jeg må si jeg syns besøkene derifra er så mye finere nå når de også har fått seg partner og jeg noen jenter å skravle med :p enn å sitte alene sammen med en gjeng av mannfolk :D haha.. tror vi får besøk av en annen bror og dama hans neste helg å :)

  Imårra er det jobb, skole og bhg på oss, og jentene gleder seg til kalender på tirsdag :D men nå er det straks natta på meg! Måtte dere få en god natt :)
   
 2. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Vi har hatt en fin helg. Vi var på julebord på fredag og jeg har jobbet resten av helgen. Ungene har vært mest hos venner/tante/mormor og bestefar :p
  Like greit å plassere dem andre steder når man er så travel.
  Det er en koselig tid mot jul nå! Jeg har laget kalender til mannen, og er snart ferdig med barna sin. Skal lage et tre som gavene skal henge på, og om vi skal pynte etterhvert som vi åpner gavene og aktivitetene de får i kalenderen. Det håper jeg blir en koselig nedtelling for oss alle.
  Ellers er det styr med eksamen og mye jobbing oppi det hele på meg. Jeg er veldig spent på hva det blir til med denne eksamenen. Det er mye lettere å ta på seg jobbing, enn å sette av tid til å studere for meg akkurat nå :p
   
 3. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Koselig med julebord da :) og sikkert moro for barna å få være hos andre å :D
  Så dere skal ha aktivitetes kalender i år? Det høres moro ut!! Desverre er sånt vanskelig for oss når sambo har full jobb + studier med innleveringer hver uke og eksamener hver 4 eller 6 uke! :( hvor mange eksamener har du før jul? Skjønner at det frister mer med jobb :p
   
 4. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Det blir noen aktiviteter innimellom, og flere av gavene ER aktiviteten; f.eks hobbysaker som vi kan lage noe av sammen, pepperkakeformer for å bake den dagen osv. Og små ting som "lommelykttur", "lage lyslykt" og slikt! Det er ting vi uansett setter av tid til i førjulstiden, så det er ikke noe mer tidkrevende slik sett. Jeg orker ikke å handle masse småting til dem som ikke blir brukt, så da blir det en kombinasjon :)
  Jeg har én eksamen, en innlevering på ca 10 sider.
   
 5. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Åja hehe.. så moro og ikke minst smart:) jeg gjorde det i fjor med pepperkakeformer og forkler å sånt :D nå får dem mer sånne ting som lysende stjerer fordelt i flere luker, klistremerke-bok, klistremerker (siden dem elsker det), viskelær, truser, hårbørste, krokodillesaks (kun Emira :p ) nøkkelring med diamanthjerte, sånne "magiske" kluter, pluss andre ting dem faktisk har interesse for :) Leoh får en del biler å da :p også noen sjokolader og andre godbiter. Leoh får en del "baby snacks" :) jeg ser heller ikke poenget i å kjøpe masse vas som enten blir ødelagt eller ikke blir brukt, kun for å fylle opp lissom..

  Stor innlevering ja. Og eksamen sikkert enda verre :p skjønner ikke åssen dere får det til :D hehe
   
 6. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Så mange lure ting :)

  Mannens er klar:
  ImageUploadedByBV Forum1448905898.071817.jpg
   
 7. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Spennede for han da :D hihi.. lager han til deg å? sambo har jo ikke voskt opp med jul, så han har ikke noe spesielt forhold til advent og kalender osv. Så han har null interesse for å få kalender:confused::p han lagde en til meg for et par år siden da :D men har ikke råd i år hehe.. da blir ungene viktigere for oss begge selvfølgelig :)
   
 8. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Han hadde planer om å lage noe til meg, derfor gikk jeg av sted for å ordne til han. Men formen hans går veldig opp og ned, og jeg ba han pent om å nøye seg med å kjøpe flax-kalender til meg for å spare formen sin litt. Så det fikk jeg, enda han ble veldig skuffet over å ikke få ordnet noe. Jeg skjønner han jo, men å få masse gaver er ikke akkurat det viktigste for noen av oss :) han får masse smått, mest sjokolade som jeg har kjøpt mye av og delt opp :)
   
 9. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Guttas kalender ble klar til slutt!
  ImageUploadedByBV Forum1448922144.259863.jpg
  De fleste smågavene får de i starten, siden jeg jobber og har eksamen... Så blir det flere aktiviteter ut over måneden. Den første pakken, som står fremst, er en bok med mange julehistorier, som vi skal kose oss med fremover :)
  De har (desverre) sjokoladekalender også. De stod veldig lenge i kø for å få gave fra nissen på julegateåpning, og fikk en slik av han. Så i år får det bare bli slik, jeg ville ikke ta den fra dem etterpå :)
   
  • Liker Liker x 1
 10. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Kjempefin kalender!

  Hermine har også sjokoladekalender, jeg synes ikke det gjør noe nå når de er blitt såpass store. Men hun får ikke åpne den på morran, synes ikke sjokolade før frokost er noe. Tanken er at hun skal være fornøyd med sin sjokoladebit til barne-TV så jeg og mannen får vår sjokoladekalender i fred uten at hun maser og vil smake. ;)
   
 11. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Det var lurt, den muligheten er allerede forspilt her, da sjokkisen gikk ned på høykant i morges :p
  Ja, du har helt rett. Det er en ganske liten sjokoladebit også, og de får lite ellers, utenom helgen.
   
 12. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  God tirsdag! Og 1.desember :D

  Hermine fikk krybba i kalenderen idag (Playmo) og ei ku. Hun lekte lenge med kua og stallen, og ville så åpne alle de andre pakkene med en gang, for da ble det jo julaften i morgen. :p I kalenderen vil hun få alle delene til julekrybba, og litt annet innimellom. Julaften får hun jesusbarnet. ;) Så får vi snakket masse om den første julen og kanskje hun får en forståelse for historien bak den første julen. Akkurat nå tror hun at vi feirer jul for å få masse pakker, og sånn vil jeg ikke ha det. :p

  Vi har storkosa oss i London! Shoppa masse, vært litt på sightseeing (på egenhånd), rusla rundt og kikka på julelys og gått masse på kafé og spist god mat. :) Eneste kjipe var at bekkenet har krangla endel, fikk veldig vondt spesielt av å stå stille. Så å stå i kø var ikke noe godt, men gjorde vondt å sitte og gå også...så måtte ta Paracet et par ganger. Ble bedre med hvile heldigvis.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Ny dag i morgen, går jo an å endre reglene for når sjokoladen får spises om du vil. :p
   
 14. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Ja, det går an :p Men om de vil kose seg med den på morgenen gjør det meg ingenting egentlig. Frokosten går ned uansett.
   
 15. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Så koselig med krybbe. I barnehagen hadde de gjort klart til noe liknende. Ingen krybber å se hos oss, desverre :p
   
 16. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Vi er ikke akkurat spesielt religiøse av oss, vi går kun i kirken på julaften. Men juleevangeliet er en "klassisk" historie som jeg synes hun bør kunne. Uansett hva hun velger å tro eller ikke tro på. ;)

  Så tenkte jeg å lage en tradisjon med den krybba, at hun samler deler til den i kalenderen hvert år. Og så kommer det litt annet småplukk noen dager innimellom, hårkliper, snop på lørdager og sånn. :)

  ...vet ikke heeeelt hvordan vi skal gjør det når hun må dele med lillebror, får ta det når den tid kommer. :p
   
 17. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Det finner du ut av det du.
  Nei, jeg er ikke i mot at de lærer litt om historien rundt jul altså :)
  Men jeg er ikke så interessert selv, desverre. Men vi snakker endel om det de hører om i barnehagen og på skolen da. Og Lillebror skal få være med på julegudstjenesten som barnehagene skal på om en liten stund. T får velge selv, og velger nøytral markering på skolen i stedet for kirkebesøk når den tid kommer.
   
 18. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Man kan komme langt med flax :D hehe.. fin kalender det å da :)
   
 19. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Er det ikke derfor vi feirer jul da? :p neida haha..

  Uff, virkelig synd du skulle få bekkensmerter :( unner ingen det altså! Hvile er den beste medisinen :)
   
 20. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Ja, flax kan man komme langt med :)
   

Del denne siden