5 åring med søvnproblemer

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av isbjørn, 7 Aug 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. isbjørn Elsker forumet

  Har ei jente på 5 år. For over 1,5 år siden begynte hun å få problemer med å sovne på kvelden. Hun legger seg til vanlig i 19.30-20.00 tiden, men ligger til mellom kl. 22 og 23.30 hver dag før hun sovner. Og blir vekket mellom 7 og 7.30 hver dag. Selv blir hun veldig frustrert og sier at hun ikke får til og sovne. Har prøvd belønningssystem, ligget ved siden av henne, fjernet alle leker, sove te osv. Var hos legen nå i sommer og vi ble enige om å prøve noen dråper fra helsekost en stund. Hadde ikke det effekt, skulle vi prøve et svensk sove program gjennom helsestasjonen. Og til slutt evt utredning av barnelege på sykehuset og medisinering. Når hun da endelig har sovnet, sover hun som en stein. Tisser hver natt, så sover med bleie. Er så frustrert, trenger noen gode tips om hva som kan hjelpe! Noen med erfaringer der ute?
   
 2. isbjørn Elsker forumet

  Ingen her med gode råd??????
   
 3. cathy med Adrian Flørter med forumet

  Ett ord: vallergan.. Tror det var det det het.. Brukte det på minsten da han våknet mellom 10-15 ganger i løpet av natten de første to årene nesten.. Første kvelden med dette og han har sovet igjennom siden... Det er egentlig medisin som man får hvis man er drit redd for å fly, prøver å bli kvitt abstinenser i forbindelse med å slutte med dop, og på helsestasjon hos oss bruker de det for en periode på en til to uker for å få barn til å sove.. Er flytende og man gir det til barnet en time ca før legging. Verdt å prøve høres det ut som på dere.. Føler med dere:)
   
 4. cathy med Adrian Flørter med forumet

 5. isbjørn Elsker forumet

  Legen sa de hadde gått mer og mer bort fra vallergan til barn, så han ville ikke anbefale det lenger. Nå er melatonin det de gir barn, men da må barnet utredes og ha god oppfølging av lege. Vil så gjerne at hun skal lære å sovne på kvelden før hun begynner på skolen. Lite søvn går ut over matlysten, er veldig aktiv, dårlig konsentrasjon ol. Hvor gammelt var ditt barn da han fikk medisin?
   
 6. Poohbear Forelsket i forumet

  Min sønn har fått litt allergi medisin, med bivirkning at man blir søvnig, to ganger.(I samråd med lege) Han slet ofte med å sovne før, spesielt på eget rom, nå deler han med broren sin og sovner greit, men har perioder der han bruker lang tid på å sovne. Han sliter også med konsentrasjon og uro på skolen i timene, og orker nesten ikke frokost. :-/ Håper dere finner en god løsning for jenta deres. :)
   
 7. cathy med Adrian Flørter med forumet

  Vallergan er ikke ett farlig middel, ikke vanedannende og egentlig bare allergi medisin.. Gav til min først når han var rundt1,5.2? Og litt til min eldste når han var rundt 4 tenker jeg.. Såvidt jeg ser på er det et naturprodukt og jeg tenker har du prøvd alt så skader ikke å prøve det. Jeg skulle gi mini en 2,5ml tror jeg i 15 dager også slutte.. Jeg gav vel 1,5 ml i en liten uke tror jeg også stoppet jeg..
   
 8. isbjørn Elsker forumet

  Kan ta det opp med legen igjen. Vet ikke hvorfor de har gått bort i fra å bruke det til barn, skal spørre han. Vet flere som har brukt det med god virkning. Føler vi har gjort alt, men ingen tiltak fungerer, så må nok prøve medisin. Hadde ikke dine vansker med å sovne når de ikke fikk det?
   
 9. cathy med Adrian Flørter med forumet

  Nei det gikk supert men vårt største problem var at de våknet om natten ca 15.. Jeg jobber turnus og det begynte å tære litt på kan du si..
   
 10. heksa Flørter med forumet

  Eldste jenta her har fått Melatonin siden hun var 5,5 år. Hun er 7 nå. Hun fikk Melatonin før hun ble utredet. Hadde fått det i 1 år før jeg selv ba om utredning. Hun har aldri sovet siden hun ble født da, og har i samarbeid med Lege/helsestasjon prøvd det meste uten hell. Melatonin er gull vært her ihvertfall!
   
 11. isbjørn Elsker forumet

  Ja det forstår jeg godt, er veldig krevende når barna ikke sover.... En blir så sliten selv, så håper vi finner en ordning snart som hjelper for henne.
   
 12. isbjørn Elsker forumet

  Ja, forstod at det var nå i det senere at de må utredes av barnelege før de kan få det. Er nok det vi ender opp med vil jeg tro, selv om vi ble enige om å prøve et par andre tiltak først. Føler vi har prøvd så lenge nå uten hell. Sovner hun fort nå? Sover hele natta?
   
 13. heksa Flørter med forumet

  Hun sovner innen 15 min etter hun er lagt seg :) får tablett 1,5 timer før leggetid. Sover alltid hele natten :D
   

Del denne siden