Middagstips til hele familien?

Sillynelly

Betatt av forumet
Vi er så heldige at vår gutt på 8 måneder heller vil spise maten vi har enn sin egen, barnetilpassete mat. Vi spiser til vanlig hovedsakelig rene kjøttprodukter, med ulike grønnsaker og koe karbohydrater til. Det går mye i asiatiske og søramerikanske smaker, og det er jo fint om barnet også venner seg til det. Vi har lite typisk husmannskost.

Men jeg er visst for trett til å komme opp med middager som passer for voksne og baby, og resultatet er at vi voksne spiser veldig mye rart for tiden :facepalm: . Er det noen der ute som kan forbarme seg over meg, med forslag til gode middagsretter som både voksne og en så liten babkakan spise :anyone
 
Vi ga henne alltid samme som vi selv spiste. Vi leste oss opp på blw og brukte prinsippene der.

så passet vi bare på å ta av en posjon til hun før vi saltet for mye eller hadde noe sterkt krydder i.
Feks taco da så tok vi bare av rent kjøtt uten krydder feks å serverte sammen med avocado mos og tortilla lefse som hun fikk gnage på etc:)
 
Vi ga henne alltid samme som vi selv spiste. Vi leste oss opp på blw og brukte prinsippene der.

så passet vi bare på å ta av en posjon til hun før vi saltet for mye eller hadde noe sterkt krydder i.
Feks taco da så tok vi bare av rent kjøtt uten krydder feks å serverte sammen med avocado mos og tortilla lefse som hun fikk gnage på etc:)
Ja, det er slik jeg tenker å gjøre/har gjort det også. Men kreativiteten på kjøkkenet er visst på permanent ferie, så det begynner å bli veldig lite variasjon . Og når poenget er at baby skal få smake mest mulig, så blir det litt surrete opplegg for oss voksne for tiden når jeg ikke klarer å komme på noe å lage:rolleyes:.
 
Kylling:
Ovnsbakt eller stekt kylling, kan krydre lett med bare paprika til baby, jeg bruker chillikrydder og grillkrydder i tillegg til oss. Eller så skjærer du av biter så det er minst mulig av kryddersidene til baby.

Vi lager oftest stekt kyllingfilet i panne, deler fileten i to på midten så den blir tynnere og steker 7 min på hver side, hvile i en form under lokk/aluminiumsfolie 5 min etterpå.
Lager deretter saus i panna av Gryr fløte, den er melkefri og tror ikke det er noe som ikke er babyvennlig der.

Eller du kan lage kyllinggryte med kokosmelk. Bare ta av til baby litt før du krydrer mye, men litt krydder som ikke er for sterkt eller salt kan du fint lage til baby.

Kjøttdeig:
Skal dere ha mat med kjøttdeig steker du opp baby sin del i litt større kladder, sånn at det er mulig å holde i hånda for baby. Krydre evt med krydder etter baby sin del er stekt.

Taco kan også gis til barnet om ikke altfor lenge. Krydre svakt eller ha bare ukryptert kjøtt til babyen, pakk inn i lefse og sett en poseklemme under så åpner ikke lefsa seg. Kan hende det er litt tidlig ved 8 mnd, men ved 10 mnd spiste hvertfall gutten min tacolefse med innhold selv.

Fisk:
Ovnsbakt laks, 18 minutter i ildfast form midt i ovnen. Krydre med det du vanligvis bruker, bare litt mindre og ikke salt til baby.

Torsk, samme fremgangsmåte, eller steke i panne. 5 min på skinnsiden, 2 min på den andre siden og hvile et par minutter i panna etterpå.

Når baby er litt større, og kan ha litt salt, det er kanskje allerede nå rundt 8-9 mnd, jeg husker ikke helt :p da kan dere ha Fiskekaker, fine å steke og dele i to. Vi begynte ikke med fiskekaker og fiskepinner før vi fikk barn, men med varierende tilbehør er det en veldig rask og sunn middag som er lett for barn å like og spise.

Tilbehør:
Skjær opp grønnsaker baby sine biter i fingerlange staver, eller biter på størrelse med babyens knoke.

Vanlig potetmos eller søtpotetmos kan fint spises av babyen om den er tykk. Babyen kan også øve på å spise tykke moser selv med skje/gaffel. Finn da bestikk som ikke har altfor langt skaft, fyll skjeen og legg den vannrett foran baby.

Ellers kan man fint gi alt mulig til babyen, så lenge det ikke inneholder de tingene som de ikke skal ha før ett år, bare ta av babyens porsjon før du har i sterkt krydder :)
Noen kokebøker jeg liker godt som du kan sjekke ut er Linda Stuhaug - opptur med sunn mat
Hanne-Lene Dahlgren - en skikkelig digg kokebok
 
Kylling:
Ovnsbakt eller stekt kylling, kan krydre lett med bare paprika til baby, jeg bruker chillikrydder og grillkrydder i tillegg til oss. Eller så skjærer du av biter så det er minst mulig av kryddersidene til baby.

Vi lager oftest stekt kyllingfilet i panne, deler fileten i to på midten så den blir tynnere og steker 7 min på hver side, hvile i en form under lokk/aluminiumsfolie 5 min etterpå.
Lager deretter saus i panna av Gryr fløte, den er melkefri og tror ikke det er noe som ikke er babyvennlig der.

Eller du kan lage kyllinggryte med kokosmelk. Bare ta av til baby litt før du krydrer mye, men litt krydder som ikke er for sterkt eller salt kan du fint lage til baby.

Kjøttdeig:
Skal dere ha mat med kjøttdeig steker du opp baby sin del i litt større kladder, sånn at det er mulig å holde i hånda for baby. Krydre evt med krydder etter baby sin del er stekt.

Taco kan også gis til barnet om ikke altfor lenge. Krydre svakt eller ha bare ukryptert kjøtt til babyen, pakk inn i lefse og sett en poseklemme under så åpner ikke lefsa seg. Kan hende det er litt tidlig ved 8 mnd, men ved 10 mnd spiste hvertfall gutten min tacolefse med innhold selv.

Fisk:
Ovnsbakt laks, 18 minutter i ildfast form midt i ovnen. Krydre med det du vanligvis bruker, bare litt mindre og ikke salt til baby.

Torsk, samme fremgangsmåte, eller steke i panne. 5 min på skinnsiden, 2 min på den andre siden og hvile et par minutter i panna etterpå.

Når baby er litt større, og kan ha litt salt, det er kanskje allerede nå rundt 8-9 mnd, jeg husker ikke helt :p da kan dere ha Fiskekaker, fine å steke og dele i to. Vi begynte ikke med fiskekaker og fiskepinner før vi fikk barn, men med varierende tilbehør er det en veldig rask og sunn middag som er lett for barn å like og spise.

Tilbehør:
Skjær opp grønnsaker baby sine biter i fingerlange staver, eller biter på størrelse med babyens knoke.

Vanlig potetmos eller søtpotetmos kan fint spises av babyen om den er tykk. Babyen kan også øve på å spise tykke moser selv med skje/gaffel. Finn da bestikk som ikke har altfor langt skaft, fyll skjeen og legg den vannrett foran baby.

Ellers kan man fint gi alt mulig til babyen, så lenge det ikke inneholder de tingene som de ikke skal ha før ett år, bare ta av babyens porsjon før du har i sterkt krydder :)
Noen kokebøker jeg liker godt som du kan sjekke ut er Linda Stuhaug - opptur med sunn mat
Hanne-Lene Dahlgren - en skikkelig digg kokebok
Hurra! Herlig, det var dette jeg trengte :woot:. Her er det flere ting vi skal prøve!
 
Spagetti bolognese, bare spar saltet til slutt. Stavmikser på babys porsjon.

Dal (linsegryte) spar saltet til etter at du har tatt ut babyens porsjon.stavmikser

laks og potetmos

tomatsuppe med egg og pasta, spar saltet til etter at du har tatt til babyen

Hjemmelaget gryterett med bønner og karbonadedeig (ala toros mexicansk eller amerikansk gryterett), spar saltet til slutt. Stavmixer

Stekt usaltet torsk, kokt potet og smør. Velg en smør uten salt og gi en bitteliten klatt i babyposjonen for smaks skyld. Kan bare moses sammen med en gaffel. Kan supplere med noen kokte erter eller revet gulrot for å få med grønnsaker

Ratatouille, stavmikser

Kylling, ris og grønnsaker. Bruk stavmikser på babys porsjon og bland ut med litt mm eller mme for å gjøre det grøtete om barnet trenger det
 
Back
Topp