Kylling:
Ovnsbakt eller stekt kylling, kan krydre lett med bare paprika til baby, jeg bruker chillikrydder og grillkrydder i tillegg til oss. Eller så skjærer du av biter så det er minst mulig av kryddersidene til baby.
Vi lager oftest stekt kyllingfilet i panne, deler fileten i to på midten så den blir tynnere og steker 7 min på hver side, hvile i en form under lokk/aluminiumsfolie 5 min etterpå.
Lager deretter saus i panna av Gryr fløte, den er melkefri og tror ikke det er noe som ikke er babyvennlig der.
Eller du kan lage kyllinggryte med kokosmelk. Bare ta av til baby litt før du krydrer mye, men litt krydder som ikke er for sterkt eller salt kan du fint lage til baby.
Kjøttdeig:
Skal dere ha mat med kjøttdeig steker du opp baby sin del i litt større kladder, sånn at det er mulig å holde i hånda for baby. Krydre evt med krydder etter baby sin del er stekt.
Taco kan også gis til barnet om ikke altfor lenge. Krydre svakt eller ha bare ukryptert kjøtt til babyen, pakk inn i lefse og sett en poseklemme under så åpner ikke lefsa seg. Kan hende det er litt tidlig ved 8 mnd, men ved 10 mnd spiste hvertfall gutten min tacolefse med innhold selv.
Fisk:
Ovnsbakt laks, 18 minutter i ildfast form midt i ovnen. Krydre med det du vanligvis bruker, bare litt mindre og ikke salt til baby.
Torsk, samme fremgangsmåte, eller steke i panne. 5 min på skinnsiden, 2 min på den andre siden og hvile et par minutter i panna etterpå.
Når baby er litt større, og kan ha litt salt, det er kanskje allerede nå rundt 8-9 mnd, jeg husker ikke helt
da kan dere ha Fiskekaker, fine å steke og dele i to. Vi begynte ikke med fiskekaker og fiskepinner før vi fikk barn, men med varierende tilbehør er det en veldig rask og sunn middag som er lett for barn å like og spise.
Tilbehør:
Skjær opp grønnsaker baby sine biter i fingerlange staver, eller biter på størrelse med babyens knoke.
Vanlig potetmos eller søtpotetmos kan fint spises av babyen om den er tykk. Babyen kan også øve på å spise tykke moser selv med skje/gaffel. Finn da bestikk som ikke har altfor langt skaft, fyll skjeen og legg den vannrett foran baby.
Ellers kan man fint gi alt mulig til babyen, så lenge det ikke inneholder de tingene som de ikke skal ha før ett år, bare ta av babyens porsjon før du har i sterkt krydder
Noen kokebøker jeg liker godt som du kan sjekke ut er Linda Stuhaug - opptur med sunn mat
Hanne-Lene Dahlgren - en skikkelig digg kokebok