Er i allefall lettere å få de jevnt stekt når de er like storeså slipper man at noen blir godt stekt og litt tørre, mens andre blir litt for lite stekt
![]()
Det skal jeg prøve å gjøre, lurt tips

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Er i allefall lettere å få de jevnt stekt når de er like storeså slipper man at noen blir godt stekt og litt tørre, mens andre blir litt for lite stekt
![]()

Anbefaler virkelig å ekte inn smør tilslutt. Jeg bruker denne
Boller, ca 20 stk
• 4 dl melk
• 15-20 gr fersk gjær
• 1 egg
• 125 gr sukker
• 2 ts malt kardemomme
• 0,5 ts salt
• ca 700-800 gr hvetemel
• 125 gr smør
Ha alle ingredienser (start med kun lutt over halvparten av melet) utenom smøret, i en bakebolle. Melken trenger ikke å varmes da eltingen i kjøkkenmaskinen gjør deigen varm nok til at gjæren aktiveres. Tilsett mel til deigen slipper bollen og la det hele elte i ti minutter. Tilsett deretter smør i terninger og elt det godt inn i deigen, gjerne 15-20 minutter til deigen er blank, fin og elastisk. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted. La deigen heve i minst en time, eller til den når ca dobbel størrelse. Trill ut boller (vei de gjerne til 80-90 gr så de blir like store og får jevn steking). Etterhev under plast i ca 45 min eller til nesten dobbel størrelse. Stek bollene midt i ovnen på 220 grader over- og undervarme i 8-12 minutter, avhengigavegenskapenetilovnen din. Bollene er ferdige når de er gyllenbrune og har en hul lyd når du banker lett på undersiden. Avkjøl bollene på rist under et håndkle.

men da bruker du ikke en hel gjær pakke, eller blir det en halv i følge denne oppskriften?![]()