Oppskrifts tråden

Mexicansk kylling form:

Du trenger:

2pk boli in bag ris
1 løk
2 ss smør til steking
1-2 ss koriander ( eller smak deg til)
1 boks med mais
Litt revet ost

Kok risen som anvist.
Fres hakket løk gyllen i smøret. Bland så sammen, ris, løk, mais og korriander.
Legg denne blandingen i bunnen av en ildfastform.å topp med litt revet ost.

600g kylling filet
1pk taco krydder
2ss olje til steking
1 boks creme fraishe
4 dl tacosaus
Revet ost

Del kyllingen i terninger
Stek dem i olje sammen med taco krydderet.
Bland så i creme f. Og tacosausen å la det få ett oppkok.

Hell så kylling blandingen over risblandingen å topp med revet ost :)
Stek midt i ovnen på 200grader i 15-20 min :)

Kommer med bilde senere når jeg har fått tatt ett :)
 
S__7EFB.jpg
Tex mex grateng:D


Texmexgrateng m/ guacamole og nachochips.
Ingredienser:
1,5 gul løk
2 fedd hvitløk
400 g karbonadedeig
1 pose tacokrydder( brukte first price sin)
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 glass tacosaus(brukte first price sin)
1 ts salt
¼ ts pepper
3 dl creme fraishe lett
2 dl revet ost
Cherrytomater etter ønske.

Slik gjør du:
  • Finhakk løk og hvitløk. Stek det med karbonadedeigen.
  • Tilsett tacokrydder, hakkede tomater og tacosaus. Smak til med salt og pepper. La blandingen trekke i noen min.
  • Ha blandingen over i en ildfast form.
  • Bland sammen creme fraiche og osten. Dette fordeler du jevnt over karbonadedeigsblandingen.
  • Gratineres i ovnen ved 225 grader i 20min.
  • La hvile i 5/10min før servering. Pynt gratengen med cherrytomater.
  • Serveres med guacamole og nachochips.
Kan selvsagt være enda bedre kokk enn meg å lage hjemmelaget guacamole i tillegg. Er jo veldig enkelt i grunn, men i dag måtte santa maria sin duge;)

Bon apetit :biggrin :dance011
 
CIMG2544.JPG

Grove rundstykker-melke-og glutenfrie;)


Til 8 rundstykker:

6 eggehvitter.
50g malte mandler.
50g malte solsikkekjerner.
50g malte gresskarkjerner.
50g linfrø.
2ts bakepulver.
2klyper salt.

  • Pisk eggehvitene stive, vend så forsiktig inn de malte ingrediensene,frø,bakepulver og salt.
  • Legg ut 8 klikker med stor skje på en stekeplate med bakepapir.
  • Stekes på 175 grader nederst i ovnen i ca. 20min.
De er myke inni og crispy på utsiden:D
 
1713747-7-1423673894862-n400.jpg

kjempe god stuing med masse grønnsaker :D

  • 0,5 boks minimais
  • 0,5 pk sukkererter
  • 1 squash
  • 0,5 stk persillerot
  • 1 stor gulrot
  • 1 paprika
  • 0,5 brokkoli
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 dl kremfløte
  • 1.5 dl sweet chilisaus
  • 0.5 sitron
skjær minimais, sukkererter, squash, persillerot, gulrot og paprika i terninger.

del brokkoli i små buketter, skjær vårløk i biter og finhakk ingefær,chili og hvitløk.

gi kremfløten ett oppkok å la den småkoke i ca 20 min til den får en saus aktig konsistens.

rør inn chilisaus og sitronsaft i fløten

fres grønnsakene og ha dem så i sausen å la dem trekke i 5-10 min
 
gravide griser :D

1713747-12-1404659830002.jpg


  • 700g hvetemel
  • 1 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 6 ss smør
  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • Ca 6 grillpølser
Bland sammen alt det tørre. Smelt smøret å bland det så med melken. Pass på at det har rett tempratur før du blander det med det tørre. La så heve i ca 45 min. Deigen blir litt klissete :)

Kjevle så ut deigen å bruk ett tefat til å skjære ut sirkler. Husk å ha litt deig igjen til resten av grisen :).

Del pølsene i 2 å legg en bit på hver sirkel. Brett sammen å legg med bretten ned. La de så heve i 30 min til.

Visp sammen ett egg å pensle 3 griser. I mens dette tørker lager du grise ører. Nese og hale. Trykk disse på å bruk to tannpirkere til å holde nesen på plass under steking samtidig som den lager fine hull :D bruk hel pepper til øyne :)

Gjenta prossesen med 3 griser om gangen :)

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 15- 20 min. Da skal grisene være gylne å lage en litt hul lyd når du banker på de :)

kanon gøy for små barn :D :D
 
ImageUploadedByBV Forum1433778229.213976.jpg

Hvitløksdressing :)

1 boks lett rømme
Ca 1/3 pakke majones
1/2 ts sitronsaft
3-4 fedd hvitløk
1 ts sennep
Litt pepper

Fin hakk hvitløken , og bland så alt godt sammen :) la dressingen stå i kjøleskapet i minst 1 time før servering :)
 
oooh! :D så mye godt! :D
Får prøve meg frem her etterhvert, og se om det kanskje kommer noen oppskrifter herifra også nå når jeg har bedre tid! :D
 
1713747-8-1412183007694-n400.jpg


pizza snurrer med skinke :

disse er blitt veldig popis her hjemme :) greit når manne beinet jobber kveld å sende med han på jobb samtidig som det er supert som litt ekstra i matboksen til skolegutten :D litt kos fortjener de :D

deig:

  • 9 dl mel
  • 1 pk gjær
  • 1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 3 ss rapsolje
  • 3 dl vann
  • ca 1 neve med raspet ost
bland sammen alt det tørre først ( mel,gjær,ost og salt) å tilsett så det våte. la deigen heve i ca 1 time til dobbel størrelse.

elt den så på benken før du kjevler den ut til ett rektangel ( som med skillingsboller). sprøyt på med ketchup slik du måtte ønske men er ikke nødvendig med mye :) så strør du på med smårett skinke å så ett lag med ost :D rull deigen sammen og del den i passe stykker å legg dem på brett :)

etter heves ca 15 min før de får litt ost til på toppen å stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 15 min :D

enklere blir det ikke :D :D
 
1713747-10-1421518223197-n400.jpg


ondskapsfull sjokolade kake:

litt dårlige bilder men jeg kan love deg at dette er den saftigste og farligste sjokoladekaken du noen gang har smakt :D

her er det ikke spart på noe :D :D

bunn:

  • 150g smør
  • 1 liter kulturmelk
  • 7,5 dl sukker
  • 5 ss kakao
  • 6 ts natron
  • 9 dl mel
smelt smøret å la det avkjøle seg litt.

bland så smøret sammen med kulturmelken,

rør så inn sukker og natron

sikt kakao og mel og bland godt til rørern er klumfri

hell den så i en stor bakepapirkledd langpanne.

stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 40 min.

imens denne steker lager du glasuren



glasur:

  • 400g smør
  • 20 ss melk
  • 16 ss kakao
  • 4 ts vaniljesukker
  • 1200g melis
smelt smøret i en kjele og tilsett de andre ingrediensene, rør glasuren jevn over svak varme.



når kaken er ferdig tar du den ut, prikker den med en gaffel, å heller over glasuren :D

ja det er mye glasur men denne skal jo trekke godt ned i kaken :p å du vill ikke angre på at det er mye for å si det slik :D :D la kaken stå å trekke til seg glasuren til den begynner å bli litt hard på toppen :D så er det bare å servere :D :D

1713747-10-1421518208385-n400.jpg
 
1713747-9-1421254162514-n400.jpg


fiskerens pai :

glad i gjeterguttens pai? da bør du prøve denne varianten med fisk også :D :D kjempe god :D :D

fiskerens pai:

  • ca 10 poteter
  • ca 3 dl melk
  • 1 ss smør
  • litt salt og pepper
  • 5 revne gulrot
  • 200g frosne erter
  • 500g torskefilet
  • 2 ts dijon sennep
  • 1 løk
potetene skrelles og kokes.

la fisken trekke i ca 5 min.

løken grovhakkes å stekes på lav tempratur i 5 min

når potetene er ferdig kokt, heller du av vannet å moser de lett sammen med melk og smør, tilsett melk til du har en fin stappe.

rør så inn dijon sennep, salt og pepper.

så blander du inn erter. løk og litt av den revne gulrota.

del fisken opp i små biter å rør den inn til slutt.

ha alt sammen over i en form og topp med ost.

stekes på 220 grader i ca 20 min.

server med resten av den revne gulrota :D
 
  • Liker
Reactions: Io
Nydelig kake, bakt den med både jordbær og bringebær. Får ikke lagt med link fra mobilen, men gå inn på det søte liv og søk kaka opp. Enkel oppskrift :) smelter på tungen :)
 

Vedlegg

  • 1434005115908.jpg
    1434005115908.jpg
    109 KB · Visninger: 27
Nydelig kake, bakt den med både jordbær og bringebær. Får ikke lagt med link fra mobilen, men gå inn på det søte liv og søk kaka opp. Enkel oppskrift :) smelter på tungen :)
Jeg lager mye bringebærmoussekaka fra det søte liv, med kjeksbunn. Den også er kjeeempegod!:D
 
Kjeksbunn ? Spennende, oppskrift ?
Ja, eller sånn der du knuser kjeksen og blander med smør:p enkleste man kan få det nesten:p hehe. Men sliter av og til med moussen fordi den stivner fort og da skiller seg. Har lært meg det jeg ikke må gjøre nå:p
 
Åja sånn kjeksbunn ja, bruker den typen til ostekake :) har aldrig opplevd at moussen skiller seg ☺
 
Back
Topp