Du bruker en utdatert nettleser. Det kan hende den ikke viser dette eller andre nettsteder riktig. Du bør oppgradere eller bruke et alternativ nettleser.
Kakespørsmål fra ei som nesten aldri baker[emoji85]
Hvor mange dager kan ei kake stå kjølig før den skal spises? F.eks gulrotkake?
Og er det innafor å lage bunnen noen dager før man har på glasuren?
Jeg lager det dom regel dagen før. Men pga tid så har jeg lagd det to dager før også. Synes kaker fort blir tørre når de står lengre( utenom bløtkake da).
Gulrotkake/krydderkake og sjokoladekake ( men IKKE kremen) kan godt stå i kjøleskapet i tre fire dagen ( luft tett) da kaken ikke skal bli tørr og ta til seg kjølekskap smak eller kan du fryse
Kremen burde tas på dagen før eĺler dagen som den serveres
Pleier å lage kaker dagen før eller samme dag, ikke tidligere. Man har ofte rester også som er greit å kunne spise dagen etter.
Unntaket er iskaker, pavlovabunn ol.
Jeg liker best sånne "avanserte" kaker,fordi jeg baker så utrolig sjelden,så da liker jeg å kline til når jeg først gjør det
Da er det gjerne snickerskake eller oreokake det går i. Oreokaken kan fint stå i kjøleskapet et døgn,med krem og alt,aller helst inni en kakeform med lokk. Super smak. Snickerskake kan stå i kjøleskap et par dager,men vent gjerne med å ha på krem til dagen det skal serveres
Bløtkake er vel den kaka der kremen bør tas på samme dagen. Mens bunnen kan lages dagen før. Syns kremen smaker vondt etter en natt i kjøleskapet, mulig harsk?
De fleste andre kaker er gode å fryse og kan lages dagen før også. Moussekaker skal ofte fryses, i hvert fall den jeg har laga og et par andre jeg vet om, og da kan den lages en uke i forveien.