Hoggormbitt

En tråd i 'Nettmøter med Komplett Apotek' startet av Sidensvans1, 15 Jun 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Sidensvans1 Bli kjent med forumet

  Mange går turer rundt omkring og kan plutselig utsettes for et hoggormbitt. Hva gjør vi da? Er det noen tabletter man bør ha med seg tilgjengelig til enhver tid dersom faren først er ute?
   
 2. Komplett Apotek Flørter med forumet


  Hei!
  Det er ikke noen tabletter en kan ta med seg i tilfelle en blir bitt av huggorm. Ofte er det slik at huggormen har merket at dere er på vei før dere ser den og at den da fjerner seg da den er ganske sky. Men noen ganger er det likevel slik at man kan komme overraskende på en huggorm og bli bitt. Det du skal gjøre ved et huggormbitt er følgende:

  Den som blir bitt skal holde seg mest mulig i ro. Dersom det er et barn som er bitt bør det bæres dersom dette er mulig. Hold bittstedet mest mulig i fred og gjerne høyt opp dersom det er mulig. Man skal ikke klemme, skjære eller suge i bittet da dette kan øke spredningen av giften i kroppen .

  Gravide og alle barn under 12 år skal til sykehus ved huggormbitt. En skal også til sykehus dersom en får symptomer utover milde reaksjoner i nærheten av bittstedet, dersom en er bitt i hode, hals, bryst, mage eller rygg.

  I tillegg skal personer som har redusert allmenntilstand, eldre og personer som bruker noe som ACE-hemmere (en type blodtrykksmedisin) skal også til sykehus. Er man frisk, ung og voksen bør man ta kontakt med lege eller giftinformasjonen for å få nærmere beskjed om hvordan en skal forholde seg.

  Håper dette ga deg svar:)
   
  • Liker Liker x 1
  • Informativ Informativ x 1
 3. Sidensvans1 Bli kjent med forumet

  Takk for info. :) Lurte på om det fantes tabletter for barn/voksne, fordi vi har tabletter til hunden hengende i halsbåndet som er til denne bruken. Får inderlig håpe vi aldri blir å oppleve dette!
   
 4. Gardinstanga Elsker forumet Høsthjerter 2017

  De tablettene hunden din har i halsbåndet er IKKE motgift! Det er det veldig viktig å være klar over. Det er kortison, det KAN redusere svelling og åpne luftveiene hvis hunden feks er bitt i snuten. Det er ikke motgift! Hunden må uansett så fort som mulig til veterinær!

  Mange veterinærer har sluttet å selge disse tablettene fordi det finnes så mange som tror det er motgift og det er en livsfarlig myte som har kostet mange hundeliv!
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden