Hjemmelaget vs butikkjøpt

Ransua

Gift med forumet
Hei.

Leser stadig at det er så mye bedre å gi baby hjemmelaget mat, for da får babyen i seg "rene matvarer". Vi lager alt hjemme, men det er fordi både mannen og jeg er kanskje litt i overkant glad i å lage mat.

Har skjønt at det ikke er lov å bruke konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer i barnemat. Hvorfor sies det da at butikkjøpt ikke er like bra som hjemmelaget? Er nesten like bra?
 
Det sies at det er bedre bevart næringsstoffer i hjemmelaget mat. Sies at feks sviskemos virker bedre om det er hjemmelaget. Kan være av den enkle årsak at alt er mer utvannet. Råvarene er kanskje ikke alltid like rene? Og så er noe butikkmat tilsatt kunstige næringsstoffer framfor naturlige.
 
Ingen ekspert på det i forhold til næringsstoffer etc, men siden vi ønsket å innføre mat med babystyrt mattilvenning/BLW/baby led weaning ble det ikke naturlig å gi butikkjøpt mat, siden han har spist stort sett det samme som oss fra vi begynte med fast føde når han var 6 mnd. Også tenker jeg jo at hvis man allerede lager mye mat fra bunnen av, hvorfor ikke til baby? Med enkle tilpasninger og noen få unntak kan jo baby spise akkurat det samme som voksne fra 6 mnd, så er jo bare å gjøre det komplisert å tenke at baby må ha egen mat i mitt hode :p Hvorfor babymat, mat er jo mat :) Så lenge man ikke lever av mcdonalds selv liksom :)

Også syns jeg at utforskning og det å bli kjent med mat både i utseende, konsistens og smak er en naturlig del av det med innføring av fast føde, og der er ikke akkurat disse middagsglassene noe å rope hurra for da, sånn ren utseendemessig :p Helsedirektoratet legger jo faktisk vekt på det i sitt nyeste hefte om spedbarnsernæring, at det er positivt at barnet får bli kjent med maten slik den faktisk ser ut, og det står at man ikke bør overdrive bruk av f.eks. klemmeposer siden dette frarøver barnet både spisemotorisk trening og mulighet til å se og kjenne på maten de skal spise :)
 
I tillegg til det de sier over her, hr det og med smak å gjøre. Babymaten fra butikken smaker jo ikke som det som står på glasset føler jeg. Smakte endel på babyshower og brakk meg. Da gir jeg heller rene matvarer for at baby ska få skikkelig smak.
 
Det sies at det er bedre bevart næringsstoffer i hjemmelaget mat. Sies at feks sviskemos virker bedre om det er hjemmelaget. Kan være av den enkle årsak at alt er mer utvannet. Råvarene er kanskje ikke alltid like rene? Og så er noe butikkmat tilsatt kunstige næringsstoffer framfor naturlige.
Mer utvannet hjemme eller i butikk?:-/

Makes sense i alle fall. Jeg elsker barnegrøt fra butikk, men min er ikke begeistret for det. Så vi lager grøt hjemme. Samt annen mat. De glassene syns jeg smaker likt uansett hva du velger.
 
Ingen ekspert på det i forhold til næringsstoffer etc, men siden vi ønsket å innføre mat med babystyrt mattilvenning/BLW/baby led weaning ble det ikke naturlig å gi butikkjøpt mat, siden han har spist stort sett det samme som oss fra vi begynte med fast føde når han var 6 mnd. Også tenker jeg jo at hvis man allerede lager mye mat fra bunnen av, hvorfor ikke til baby? Med enkle tilpasninger og noen få unntak kan jo baby spise akkurat det samme som voksne fra 6 mnd, så er jo bare å gjøre det komplisert å tenke at baby må ha egen mat i mitt hode :p Hvorfor babymat, mat er jo mat :) Så lenge man ikke lever av mcdonalds selv liksom :)

Også syns jeg at utforskning og det å bli kjent med mat både i utseende, konsistens og smak er en naturlig del av det med innføring av fast føde, og der er ikke akkurat disse middagsglassene noe å rope hurra for da, sånn ren utseendemessig :p Helsedirektoratet legger jo faktisk vekt på det i sitt nyeste hefte om spedbarnsernæring, at det er positivt at barnet får bli kjent med maten slik den faktisk ser ut, og det står at man ikke bør overdrive bruk av f.eks. klemmeposer siden dette frarøver barnet både spisemotorisk trening og mulighet til å se og kjenne på maten de skal spise :)
Morsomt å lese om dine tanker rundt dette.

Vel, BLW har vært praktisert VELDIG lenge andre steder, men som veldig mye annet så er det først nå det blir satt i fokus her hjemme (mitt inntrykk, men mye mulig feil). Det er ikke alle barn som er klare for å utforske maten selv. Min har vist noe interesse for "babymat" (most mat), men det er først nå interessen for å ta på maten, smake på den osv har kommet (7 måneder nå). Men syns ikke det er noe galt å gi barnet most mat fremfor brokkolibunter eller liknende.
 
I tillegg til det de sier over her, hr det og med smak å gjøre. Babymaten fra butikken smaker jo ikke som det som står på glasset føler jeg. Smakte endel på babyshower og brakk meg. Da gir jeg heller rene matvarer for at baby ska få skikkelig smak.
Sant, det gjør det ikke. Men samtidig tenker jeg at så lenge det ikke er tilsatt noe så burde det vel være ok å gi til babyen i ny og ne?

Jeg kjøpte klemmeposer fra butikken forleden, og syns de heldigvis smaker forskjellig sammenlignet mat glass. Men syns nå selv at hjemmelaget er best:)
 
Ja er helt innafor. Vet mange som kun gir hjemmelaget hjemme men har med glass i tilfelle på tur.
Sant, det gjør det ikke. Men samtidig tenker jeg at så lenge det ikke er tilsatt noe så burde det vel være ok å gi til babyen i ny og ne?

Jeg kjøpte klemmeposer fra butikken forleden, og syns de heldigvis smaker forskjellig sammenlignet mat glass. Men syns nå selv at hjemmelaget er best:)
 
I tillegg til alt de over sier så er det jo like enkelt å lage maten selv. Lillemor likte ikke glass, så jeg begynte å tilpasse maten vår etter henne. Det vil si at jeg kuttet ut all salt i matlagingen, og laget mat som enkelt kunne moses ved behov. Det gikk over all forventning :)
Jeg bruker fremdeles nesten ikke salt i matlaging, så den delen har jo fått en varig positiv effekt :)
 
Har laget alt hjemmelaget,men mini nekter å spise noe av det,så fader heller, i ren protest pælma jeg all dritten i søpla i går! Nå får det bare bli fra butikkhylla [emoji23][emoji23]
 
Back
Topp