spirelitens
Februar 2014's Miss Kokk <3
Tilgangsansvarlig
Februar 2014 - Skjult forum
VIP
Marslykke 2016
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Gilde må svare for seg. Og andre produsenter for sine produkter.Tja har hvert diskusjon om dette flere ganger, også her inne ;-)
Probleme er av gilde sier noe, mens andre produsenter sier noe annet igjen og det har hvert tilfeller hvor folk har fått toxoplasmose fra stekemat som skal ha hvert behandlet "riktig"
Personlig kjenner jeg ei som fikk salmonella mens hun gikk gravid pga ferdig stekt kylling kjøpt på REMA 1000 i Gjøvik.
Heller forsiktig i de ni mnd man går gravid enn å risikere fosteret
Jada og jeg sier bare at det fins tilfeller så jeg ville heller holdt meg langt unna, man kan jo også varmebehandle salami selv for å være 100% sikker.Gilde må svare for seg. Og andre produsenter for sine produkter.
Men i og med at de varmebehandlet salamien så ser jeg ikke problemet med å spise den spekemat er jeg ikke så lysten på uansett.
Men da holder du det unna alt av kjøtt da eller? Siden du nevnte eksemplet med salmonella...Jada og jeg sier bare at det fins tilfeller så jeg ville heller holdt meg langt unna, man kan jo også varmebehandle salami selv for å være 100% sikker.
Nei men varmebehandlet alt hjemme selv og passet på at kjernetemperaturen ble nesten 80 grader ;-)Men da holder du det unna alt av kjøtt da eller? Siden du nevnte eksemplet med salmonella...
Nei men varmebehandlet alt hjemme selv og passet på at kjernetemperaturen ble nesten 80 grader ;-)
Som gravid er man mer utsatt pga lavt immunforsvar, ser ingen grunn til å risikere livet til babyen eller skader pga mat som man kan like gjerne varmebehandle hjemme. Gilde har også sagt at toxoplasmose fins kun i svin og lam/sau, stoler ikke helt på hva de sier altså.
Nei man velger jo selv hva man gjør denne informasjonen ligger også ute på hjemmesidene deres. Jeg tenker at de ikke hadde gått ut og sagt det hvis det ikle var trygt.
Og dessuten. Jeg kan ikke se at det står på matportalen at salami er fy fy. Det står rått kjøtt og spekemat.
Jeg tenker at det er greit å forholde seg til hva norske myndigheter anbefaler. Og såvidt meg bekjent er ikke denne anbefalingen endret, og er fremdeles
- Unngå rått kjøtt. Eksempler: spekemat/spekepølse, gravet kjøtt og biff tartar (bakterier/parasitter)...
Jeg mener, hvor forbanna vanskelig kan det være å la enkelte matvarer være i noen få mnd av livet ditt?!
Er man virkelig så ego, at man vil ta sjansen?
Ingen vits i å komme med den frekke tonen til meg jeg biter ikke på agnet dessverreSalami = Spekepølse=Spekemat...
Jeg trodde det var allmennkunnskap..
Noen ting kan man ikke alltid forsikre seg mot dessverre. Men man kan jo ta forhåndsregler for å være på den sikre siden. Salmonella er jo veldig sjeldent her i landet.Tja har hvert diskusjon om dette flere ganger, også her inne ;-)
Probleme er av gilde sier noe, mens andre produsenter sier noe annet igjen og det har hvert tilfeller hvor folk har fått toxoplasmose fra stekemat som skal ha hvert behandlet "riktig"
Personlig kjenner jeg ei som fikk salmonella mens hun gikk gravid pga ferdig stekt kylling kjøpt på REMA 1000 i Gjøvik.
Heller forsiktig i de ni mnd man går gravid enn å risikere fosteret
Jeg tenker at det er greit å forholde seg til hva norske myndigheter anbefaler. Og såvidt meg bekjent er ikke denne anbefalingen endret, og er fremdeles
- Unngå rått kjøtt. Eksempler: spekemat/spekepølse, gravet kjøtt og biff tartar (bakterier/parasitter)...
Jeg mener, hvor forbanna vanskelig kan det være å la enkelte matvarer være i noen få mnd av livet ditt?!
Er man virkelig så ego, at man vil ta sjansen?
Heldigvis er salmonella, toxoplasmose og listeria sjeldne i Norge men ja forhåndsregler er greit å ha, ikke noen vist i å unødvendig utsette seg for smitte.Noen ting kan man ikke alltid forsikre seg mot dessverre. Men man kan jo ta forhåndsregler for å være på den sikre siden. Salmonella er jo veldig sjeldent her i landet.
Synes det er alt for mye hysteri rundt mat man ikke kan spise og MÅ holde seg unna under svangerskapet... var ikke slik for 10år siden,og i allefall ikke den gang vi selv lå i magen...
Ta forbehold og ikke spise det du skal holde deg unna hver dag må da vell holde?
Jeg har spist spekemat i sommer(1 gang),jeg har prøvesmakt på noen oster på en matfestival..har ikke dårlig samvittighet for det...sikkert mer jeg har spist man BØR holde seg unna også,men tar man litt forbehold så går det nok bra
For min del så er salami en av de tingene jeg pleier å spise daglig ellers. Det er veldig lite annet pålegg som frister.Men hvorfor i all verden må man henge seg opp i hva man ikke kan spise når det er så mye annet?? Dette forundrer meg veldig. Er det noe som er hysterisk så er det det.
Er så enig! Finnes mye annet man kan spise,men de dagene jeg har hatt lyst på salami så har jeg spist det. Så får de som mener det er helt forferdelig bare synes detMen hvorfor i all verden må man henge seg opp i hva man ikke kan spise når det er så mye annet?? Dette forundrer meg veldig. Er det noe som er hysterisk så er det det.