Gildes Salami er trygt å spise for gravide

Tja har hvert diskusjon om dette flere ganger, også her inne ;-)

Probleme er av gilde sier noe, mens andre produsenter sier noe annet igjen og det har hvert tilfeller hvor folk har fått toxoplasmose fra stekemat som skal ha hvert behandlet "riktig"

Personlig kjenner jeg ei som fikk salmonella mens hun gikk gravid pga ferdig stekt kylling kjøpt på REMA 1000 i Gjøvik.
Heller forsiktig i de ni mnd man går gravid enn å risikere fosteret
 
Jeg har spist salami under svangerskapet,da pakket er nyåpnet og dagen etter ;)
 
Tja har hvert diskusjon om dette flere ganger, også her inne ;-)

Probleme er av gilde sier noe, mens andre produsenter sier noe annet igjen og det har hvert tilfeller hvor folk har fått toxoplasmose fra stekemat som skal ha hvert behandlet "riktig"

Personlig kjenner jeg ei som fikk salmonella mens hun gikk gravid pga ferdig stekt kylling kjøpt på REMA 1000 i Gjøvik.
Heller forsiktig i de ni mnd man går gravid enn å risikere fosteret
Gilde må svare for seg. Og andre produsenter for sine produkter.

Men i og med at de varmebehandlet salamien så ser jeg ikke problemet med å spise den :) spekemat er jeg ikke så lysten på uansett.
 
Gilde må svare for seg. Og andre produsenter for sine produkter.

Men i og med at de varmebehandlet salamien så ser jeg ikke problemet med å spise den :) spekemat er jeg ikke så lysten på uansett.
Jada og jeg sier bare at det fins tilfeller så jeg ville heller holdt meg langt unna, man kan jo også varmebehandle salami selv for å være 100% sikker.
 
Jada og jeg sier bare at det fins tilfeller så jeg ville heller holdt meg langt unna, man kan jo også varmebehandle salami selv for å være 100% sikker.
Men da holder du det unna alt av kjøtt da eller? Siden du nevnte eksemplet med salmonella...
 
Men da holder du det unna alt av kjøtt da eller? Siden du nevnte eksemplet med salmonella...
Nei men varmebehandlet alt hjemme selv og passet på at kjernetemperaturen ble nesten 80 grader ;-)
Som gravid er man mer utsatt pga lavt immunforsvar, ser ingen grunn til å risikere livet til babyen eller skader pga mat som man kan like gjerne varmebehandle hjemme. Gilde har også sagt at toxoplasmose fins kun i svin og lam/sau, stoler ikke helt på hva de sier altså.
 
Nei men varmebehandlet alt hjemme selv og passet på at kjernetemperaturen ble nesten 80 grader ;-)
Som gravid er man mer utsatt pga lavt immunforsvar, ser ingen grunn til å risikere livet til babyen eller skader pga mat som man kan like gjerne varmebehandle hjemme. Gilde har også sagt at toxoplasmose fins kun i svin og lam/sau, stoler ikke helt på hva de sier altså.

Nei man velger jo selv hva man gjør :) denne informasjonen ligger også ute på hjemmesidene deres. Jeg tenker at de ikke hadde gått ut og sagt det hvis det ikle var trygt.

Og dessuten. Jeg kan ikke se at det står på matportalen at salami er fy fy. Det står rått kjøtt og spekemat.
 
Jeg tenker at det er greit å forholde seg til hva norske myndigheter anbefaler. Og såvidt meg bekjent er ikke denne anbefalingen endret, og er fremdeles
  • Unngå rått kjøtt. Eksempler: spekemat/spekepølse, gravet kjøtt og biff tartar (bakterier/parasitter)...

Jeg mener, hvor forbanna vanskelig kan det være å la enkelte matvarer være i noen få mnd av livet ditt?!

Er man virkelig så ego, at man vil ta sjansen?
 
Nei man velger jo selv hva man gjør :) denne informasjonen ligger også ute på hjemmesidene deres. Jeg tenker at de ikke hadde gått ut og sagt det hvis det ikle var trygt.

Og dessuten. Jeg kan ikke se at det står på matportalen at salami er fy fy. Det står rått kjøtt og spekemat.

Salami = Spekepølse=Spekemat...
Jeg trodde det var allmennkunnskap..
 
Synes det er alt for mye hysteri rundt mat man ikke kan spise og MÅ holde seg unna under svangerskapet... var ikke slik for 10år siden,og i allefall ikke den gang vi selv lå i magen...
Ta forbehold og ikke spise det du skal holde deg unna hver dag må da vell holde?
Jeg har spist spekemat i sommer(1 gang),jeg har prøvesmakt på noen oster på en matfestival..har ikke dårlig samvittighet for det...sikkert mer jeg har spist man BØR holde seg unna også,men tar man litt forbehold så går det nok bra :)
 
Jeg tenker at det er greit å forholde seg til hva norske myndigheter anbefaler. Og såvidt meg bekjent er ikke denne anbefalingen endret, og er fremdeles
  • Unngå rått kjøtt. Eksempler: spekemat/spekepølse, gravet kjøtt og biff tartar (bakterier/parasitter)...

Jeg mener, hvor forbanna vanskelig kan det være å la enkelte matvarer være i noen få mnd av livet ditt?!

Er man virkelig så ego, at man vil ta sjansen?

Så det at spekematen er lagd av fryst råvare som gjør det umulig for toxoplasma å overleve, og det at salamien er varmebehandlet over den graden som gjør at sykdomsfremkallende bakterier ikke overlever - det er ikke relevant? :p

Jaja. Godt vi velger selv hva vi putter i munnen.
 
Tja har hvert diskusjon om dette flere ganger, også her inne ;-)

Probleme er av gilde sier noe, mens andre produsenter sier noe annet igjen og det har hvert tilfeller hvor folk har fått toxoplasmose fra stekemat som skal ha hvert behandlet "riktig"

Personlig kjenner jeg ei som fikk salmonella mens hun gikk gravid pga ferdig stekt kylling kjøpt på REMA 1000 i Gjøvik.
Heller forsiktig i de ni mnd man går gravid enn å risikere fosteret
Noen ting kan man ikke alltid forsikre seg mot dessverre. Men man kan jo ta forhåndsregler for å være på den sikre siden. Salmonella er jo veldig sjeldent her i landet. :)


Jeg tenker at det er greit å forholde seg til hva norske myndigheter anbefaler. Og såvidt meg bekjent er ikke denne anbefalingen endret, og er fremdeles
  • Unngå rått kjøtt. Eksempler: spekemat/spekepølse, gravet kjøtt og biff tartar (bakterier/parasitter)...

Jeg mener, hvor forbanna vanskelig kan det være å la enkelte matvarer være i noen få mnd av livet ditt?!

Er man virkelig så ego, at man vil ta sjansen?

Du trenger jo ikke ta den tonen da...
Men for meg er ikke en uttalelse fra Gilde at de mener det er trygt godt nok. Jeg klarer helt fint å vente. Den første skiva med salami på barsel var god! Så nå gleder jeg meg til masse spekemat i februar. ;)
 
Noen ting kan man ikke alltid forsikre seg mot dessverre. Men man kan jo ta forhåndsregler for å være på den sikre siden. Salmonella er jo veldig sjeldent her i landet. :)
Heldigvis er salmonella, toxoplasmose og listeria sjeldne i Norge men ja forhåndsregler er greit å ha, ikke noen vist i å unødvendig utsette seg for smitte.

Har også katt, leste meg opp om toxoplasmose og tok alle forhåndsregler jeg kunne med å ta kattekassen en gang om dagen (lenge før det var gått 48 timer siden det tar eggene ca så lang tid å klekke og eggene i seg selv ikke er farlige) brukte hansker og hadde god hygiene. Heller det en sen abort, skade på foster eller lignende. 9 mnd kontra et liv pleier å være ganske lite ;-)
 
Jeg har sendt mail til matportalen. Vi får se hva de sier :)
 
Synes det er alt for mye hysteri rundt mat man ikke kan spise og MÅ holde seg unna under svangerskapet... var ikke slik for 10år siden,og i allefall ikke den gang vi selv lå i magen...
Ta forbehold og ikke spise det du skal holde deg unna hver dag må da vell holde?
Jeg har spist spekemat i sommer(1 gang),jeg har prøvesmakt på noen oster på en matfestival..har ikke dårlig samvittighet for det...sikkert mer jeg har spist man BØR holde seg unna også,men tar man litt forbehold så går det nok bra :)

Men hvorfor i all verden må man henge seg opp i hva man ikke kan spise når det er så mye annet?? Dette forundrer meg veldig. Er det noe som er hysterisk så er det det.
 
Men hvorfor i all verden må man henge seg opp i hva man ikke kan spise når det er så mye annet?? Dette forundrer meg veldig. Er det noe som er hysterisk så er det det.
For min del så er salami en av de tingene jeg pleier å spise daglig ellers. Det er veldig lite annet pålegg som frister.

Og dessuten. Hvorfor holde seg unna noe som allikevel er trygt å spise ?

Sånn jeg tenker iallfall :)
 
Men hvorfor i all verden må man henge seg opp i hva man ikke kan spise når det er så mye annet?? Dette forundrer meg veldig. Er det noe som er hysterisk så er det det.
Er så enig! Finnes mye annet man kan spise,men de dagene jeg har hatt lyst på salami så har jeg spist det. Så får de som mener det er helt forferdelig bare synes det
 
Back
Topp