Zofran/afipran

En tråd i 'Mars 2021' startet av Preggoline, 5 Sep 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Preggoline Betatt av forumet Marshmallows2021

  Av nysgjerrighet: har du brukt zofran eller afipran frem til nå? Hvilken har fungert best for deg? Hvor lenge har du vært nødt til å bruke det?

  Jeg startet med postafen, så afipran og så zofran. Lege på TUL og fastlege er uenige om jeg skal bruke afipran eller zofran. De sier det motsatte, men for meg er det zofran som gir best effekt.

  Er uke 12 i dag, og håper inderlig jeg kan klare meg uten snart!!
   
 2. TKW Glad i forumet Marshmallows2021 Septembergull'17 Assistert-jentene Sommerfuglene

  Jeg veksler mellom postafen og afipran. Afipran skal helst ikke tas mer enn 5 dager i strekk, så jeg prøver å få noen pausedøgn med bare postafen - det er dårlige dager :p De siste dagene har det vært bedre, da har jeg klart meg med bare en tablett om morgenen. Jeg er 11+2 i dag, og øyner håp om at det er i ferd med å snu. Det var helt krise for bare en uke siden.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Preggoline Betatt av forumet Marshmallows2021

  Føler så med deg ❤️ Jeg er 12+1 og er forberedt på å holde på en stund til....
   
 4. An. Flørter med forumet

  Har brukt phenergan av og på mellom uke 6 og 11.. ikke hver dag. Nå klarer jeg meg uten heldigvis, sovner og får skikkelig hangover av de men gode å ha på det verste!
   
 5. Happiness36 Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn ♡Junigull 2016♡

  https://relis.no/content/4985/Ondansetron-mot-alvorlig-svangerskapskvalme
   

  Vedlagte filer:

 6. Lilly-jo Flørter med forumet

  Slapp heldigvis unna den verste kvalmen i starten... men var EKSTREMT bilsyk på bilferien i Norge... så da ble det brukt postafen... men jeg prøvde aldri afipran/zofran... så kan ikke sammenligne:wacky::joyful:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Preggoline Betatt av forumet Marshmallows2021

  Jeg også blir alltid bilsyk/båtsyk/togsyk, og har brukt postafen for det tidligere uten at det har hjulpet. Så når legen først ville ha meg på postafen tenkte jeg bare ‘jaja...’ var tilbake etter en uke med enda dårligere form :banghead:
   
 8. SmerteiHjerte Forelsket i forumet Novemberlykke 2020 Assistert-jentene

  Hei sniker fra november her. Jeg har prøvd postafen, afripran og zofran, der zofran var definitivt best for meg. Den hadde også minst bivirkninger, utenom forstoppelse, så anbefaler å ta lactolose hver dag for å holde tarmen i sjakk. Min fastlege var kjempe skeptisk til zofran som jeg har skjønt at mange leger er, men fikk min første resept av gynekologisk avdeling på sykehuset og derfor slapp jeg å krangle så mye med fastlegen om å få zofran i starten, men da jeg trengte ny resept ville han jo at jeg skulle prøve noe annet først. Hvis zofran virker best for deg så ikke gi opp. Har brukt det i både 1 og 2 trimester, er i 3 nå og forsøker å klare meg uten noe som helst med varierende hell. Håpe du får den hjelpen du trenger!
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
  • Informativ Informativ x 1
 9. Preggoline Betatt av forumet Marshmallows2021

  Takk! Det var gyn på TUL som skrev ut zofran til meg først, og da gikk legen med på å fornye den etterpå. Uten tvil zofran som gir best effekt på meg.

  Medisinfri dag i dag, og da kaster jeg opp med en gang :( Får ikke lov å ta dem hver dag, kun på dager jeg ‘må’ fungere...
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. SmerteiHjerte Forelsket i forumet Novemberlykke 2020 Assistert-jentene

  Er det legen som ikke sier du skal ta dem hver dag? Jeg har gått på dem så og si fast og i den beste perioden når jeg tok dem fikk jeg skikkelig gode dager og spiste gode og næringsrike måltider. Der må en jo gjøre en avgjørelse hva som er best. Synes bare det er dumt at så mange må være så dårlige når zofran faktisk virker så godt for mange.
   
 11. Preggoline Betatt av forumet Marshmallows2021

  Ja, får ikke lov å gå på dem konstant... Blir litt lurt av dem da. Har hatt god energi i helga og fått gjort mye mer enn jeg hadde trudd, og tenker at jeg er på bedringens vei :p og så uten medisin i dag blir jeg bare slått rett ned...

  Er 12+2 i dag!
   
 12. SmerteiHjerte Forelsket i forumet Novemberlykke 2020 Assistert-jentene

  ja de gangene jeg gikk tom før jeg fikk fornyet resepten, hadde jeg skikkelige spytokter. Er så rart at det praktiseres så forskjellig, håper det gir seg snart for deg. hvis ikke kan du jo snakke med legen om du har hyperemesis, da bør du jo få enda mer behandling. Personlig ville jeg nok tatt så lenge jeg følte behovet, er godt for psyken og kroppen også å fungere litt mer i hverdagen.
   
  • Enig Enig x 1
 13. Pisil Elsker forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ Sommerfuglene 2017

  Sniker :)

  Det at man ikke skal ta kvalmestillende hver dag, er delte meninger om. Alle legene jeg har vært innom i begge mine svangerskap med hyperemesis (både på gynekoloisk avdeling, privat gynekolog og fastlege) har på det sterkeste anbefalt å ta medisiner hver dag i den tiden jeg er veldig dårlig, til faste tider, for best mulig virkning. Mange kvalmestillende må også brukes over flere dager for i det hele tatt å ha virkning. Jeg har gått på Afipran, Postafen, Stemetil og Zofran, både to og tre av disse i kombinasjon, i flere måneder. Med absolutt best virkning med Zofran. Å trappe ned er ikke det samme som å ha medisinfrie dager når man er så dårlig. Jeg testet å kutte ut én av tre daglige doser på dager jeg følte meg bedre , deretter to doser, men tilbake på høyere dose om jeg ble dårligere igjen. Men ble anbefalt å ikke ta helt medisinfrie dager før jeg klarte å få i meg og holde på mest mulig mat. Så her ville jeg nok vurdert å oppsøkt en annen lege om den du går til nå insisterer på medisinfrie dager om du er veldig dårlig.

  God bedring :)
   
 14. Preggoline Betatt av forumet Marshmallows2021

  Ja, er sykmeldt, og da var det den diagnosen som sto på sykmeldingen.


  Takk ❤️ Skal dit igjen på torsdag, så får jeg høre hva han sier. Tror litt av utfordringen er at jeg har gått opp 5 kg, men disse kiloene slanket jeg av i våres, og de kommer alltid kjapt tilbake. Da kom jeg ned til 68 og nå veier jeg 73. Problemet er at jeg har veid rundt 73 i maange år, og det er nok kroppens ‘standardvekt’ inntil jeg har klart å holde meg nede over lang tid. Men når jeg kom til 73 stoppet vekten opp for noen uker siden.

  Når jeg kaster opp varierer det på full magetømming og litt oppkast, men jeg får jo tydeligvis holdt på en del pga. vekta.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. IngeridElisabeth Elsker forumet Julikulene 2020

  Har tatt zofran fra uke 13 til uke 36 i første svangerskap, og fra uke 6 til uke 40 i andre svangerskap. Det er og blir den eneste medisinen som har hatt noe som helst effekt mot min hyperemesis! :) jeg prøvde alt i første svangerskap, men når jeg ble like dårlig gang nr 2 så gikk vi rett på zofran som medisinering. Første fastlegen min var skeptisk til medisiner, min andre fastlege (fått ny siden første svangerskap) ringte rett til gynavd. når han lurte på noe om hyperemesis og fikk beskjed derfra om hva han skulle skrive ut til meg :) har jo også vært innlagt mye på gyn selv, men greit når fastlegen også er med på laget! :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Preggoline Betatt av forumet Marshmallows2021


  Takk ❤️ Må nok være mer tydelig på at jeg faktisk ikke klarer meg uten...
   
  • Enig Enig x 1
 17. Lilly-jo Flørter med forumet

  Uffda.... Fikk du da afipran?
   
 18. Preggoline Betatt av forumet Marshmallows2021

  Ja, fikk først afipran, og nå går jeg på zofran hver dag.. 13+3 i dag, nå må det vel gi seg snart :arghh:
   
  • Liker Liker x 1
 19. Lilly-jo Flørter med forumet

  joda... det gir seg snart.... krysser iallifall fingrene for deg.
  vet ikke hva som er verst igrunn... her sitter jeg med hodepine dag 3...
  kvalme vs. hodepine. jaja... :p:confused:
   
 20. Preggoline Betatt av forumet Marshmallows2021

  Jeg også har hatt fryktelig vondt i huet av dem... :( Men det kommer på ettermiddagen for meg, så føler jeg meg hvertfall noenlunde på formiddagen. DET hadde jeg ikke gjort uten!
   

Del denne siden