WOK

TrønderPia82

Elsker forumet
Hva har du i din wok???
Ingredienser?
IKKE glem sausen[;)]
 
Trenger inspirasjon. Dilla på wok for tiden, men lite kreativ.
 
ferdige wok grønnsaker, classic, kylling og chop sui saus. ris og soyasaus ved siden av
 
bruker ikke "ferdige" grønnsaker, bruker i hovedsak gulrøtter, brokkoli, minimais, gul løk, Hvitløk og rød chili, sukkererter, vannkastanjer, sopp.. litt ettersom hva jeg orker å skrelle og kutte opp [:D] også bruker jeg storfekjøtt, kylling eller svin.. chow mein sauce eller oyster sauce, ferdige mr lee nudler som du først skyller i kaldt vann og/eller ris [:)] nam nam!!
 
Nam nam
 
Flere?
 
Steiker først hvitløk for så å steike det kjøttet vi skal ha, da blir det så god smak på det
så er det
- sukkererter
-gulrot
-hodekål
- paprika
- løk

har på østersaus fra flaske, kjøpt i asia butikk og fiskesaus, sukker og msg

andre dager steiker vi reker i starten (altså etter hvitløk)
så er det:
- paprika
- løk
-gulrot
- crabstikcs

så østers og fiskesaus og msg

har så kokt ris oppi og ett egg eller to

har ørten andre varianter men disse to er barnas favoritter
 
Wok-classic blanding, tilsetter ekstra vannkastanjer og bambusskudd, bønnespirer og røde bønner, samt kyllingfilet stekt i småbiter med kasse kyllingkrydder på. En sjelden gang har jeg ris til. Varierer av og til med ekstra paprika, løk, mais, eller hva som står i hylla.
Bruker IKKE saus. Best uten [:D]
 
Kyllingfile
Kinesiske wok grønsaker
En løk
øster og løk saus ( saus til wok )
jasmin ris til
 
liker best å ha i kylling når eg woker.

av grønnsaker har eg, mini mais, gullerøtter, skvasj(?),løk, brokåli.
og noen ganger sukkererter og blomkål.

lager sausen av kokkosmelk (selger det i hermetikk) også masse deilig krydder.
virkelig deilig!!![;)]
 
serveres med eggenudler...
 
Må bare legge til at vi har det meste i wok siden min mann er oppvokst i asia og vi spiser alltid nudler med pinner. Det er en fin og gøyal vri når vi har venninne midddag. Byr på mye latter[;)]
 
Synes denne er god, jeg:
 
Strimlet svinekjøtt stekt i olje med hvitløk og fersk chili
Sukkererter
Gulrøtter
Brokkoli
Løk
 
Litt Black pepper sauce (woksaus)
soya-saus
 
Fullkornsris
 
Jeg syns ofte det blir så mye vann i woken av de ferdige posene jeg.
Er det noe jeg gjør galt eller burde gjøre for å unngå dette?
 
Noen som har en god wok å anbefale? (selve wok-kjelen altså)[:)]
 
Tusen takk for mange gode tips!!!
*løper å handler inn til middag*
 
Back
Topp