Vorte i ansiktet og sår i munnvikene

En tråd i 'Nettmøter med Komplett Apotek' startet av Hestehov, 10 Sep 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hestehov Glad i forumet Aprillykke 2016

  Hei, har i over 3 år hatt en slags hudfarget utvekst i fjeset, kanskje 3 mm radius og nokså flat. Regner med at det er en vorte. Finnes det noe jeg kan behandle den med?

  Har også sår (sprekker) i munnvikene, er nok pga fukt. Det gror jo aldri, siden de sprekker opp når jeg gaper. Finnes det noe som kan hjelpe her?
   
 2. Komplett Apotek Betatt av forumet

  Hei
  Generelt for vorter gjelder at de forsvinner av seg selv i løpet av 1-2 år. Når det gjelder evt vorter i ansiktet vil jeg anbefale deg å ta kontakt med lege for videre vurdering. Vortemidlene vi har i apoteket er mer beregnet for vorter på hender og føtter.

  Ang såre munnviker så er det helt riktig at det ofte skyldes mangel på fukt. Mange får god hjelp av produkter som leppepomader og leppebalsam som tilfører fuktighet og gir smøring- men de må brukes gjennom hele dagen.

  https://www.komplettapotek.no/categ...&manufacturer=REN&manufacturer=Weleda&hits=48


  Alternativ kan et munnsårplaster være til hjelp som både heler, beskytter og lindrer: https://www.komplettapotek.no/produ...irundt-munnen/compeed-munnsaarplaster-15-stk#

  Håper dette var til hjelp for deg. Vi er på vei inn i høsten og vinteren står for tur og med det tørr inneluft og kaldere ute. Da er leppene ekstra utsatte så det er bare å finne frem lipbalmen:)

  Mvh Kari, Komplett apotek
   
 3. Hestehov Glad i forumet Aprillykke 2016


  Takk for svar! Tror du misforsto litt angående mine såre munnviker. Det er ikke pga mangel på fukt, men pga for mye fukt. Det blir fuktig der om nettene om jeg sikler litt i søvne, og jeg har litt "tette" munnviker så det tørker ikke skikkelig. Har prøvd å smøre meg zink Salve om kvelden for at det ikke skal være fuktig, og det hjelper men problemet er at det sprekker opp igjen så snart jeg gaper. Tror ikke slik plaster vil være så lett å feste i munnvikene ?
   
 4. Komplett Apotek Betatt av forumet

  Hei igjen:) Du har nok rett i at jeg misforsto og tenkte motsatt at du var tørr i munnvikene.
  Det finnes "nødhjelp" i stift form som inneholder bl.a zink og en aktive havreingrediens som virker helende og mykgjørende på sår hud: https://www.komplettapotek.no/product/985397/hud-og-haar/kroppspleie/aderma-dermalibour-stick#

  en annan anbefaling er cicaplast balm som i tillegg til å virke helende, legger en beskyttende hinne over
  https://www.komplettapotek.no/product/985397/hud-og-haar/kroppspleie/aderma-dermalibour-stick#
  Mange har gode effekt av å bruke plaster, men det vil alltid være individuelt hva man liker å bruke.

  Mvh Kari, Komplett apotek
   

Del denne siden