Vitaminer til baby og barn

En tråd i 'Nettmøter med Komplett Apotek' startet av Blessed_palm86, 20 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Blessed_palms En gang må være den første... *MIA* VIP Himmelbarn Febbisbebbis'18

  Hei!

  Hva er det mest optimale av vitaminer å gi til baby og til fireåring?

  Til baby har vi endt opp med å gi kapsler med omega 3.

  Til fireåringen:
  Vi har vekslet mellom tran, multivitaminmikstur og vitaminbjørner, og geleputer av omega 3. Såklart ikke alt på en gang;)

  Det er så enkelt og greit med vitaminbjørner, og da husker vi å gi vitaminene mye lettere og tenker at det er det viktigste. Men tenker jo at det må være bedre med multivitaminmikstur.

  Har dere noen anbefalinger?
   
 2. Komplett Apotek Betatt av forumet

  Hei:)

  Her høres det ut som du har full oversikt selv og gjør alt riktig.
  Fra myndighetenens side anbefales til baby fra 4 ukers alder at man gir d-vitaminer, i form av tran evt d-vitamin dråper om gulping er et problem.
  Til større barn så kommer det an på hva barnet får i seg av vitaminer og mineraler gjennom kosten. Holder det å ta kun tran, fordi barnet spiser godt og dermed får i seg vitaminer og mineraler? Grunnen for å gi tran er for å få i seg tilstrekkelig med omega-3 da mange ikke får tilstrekkelig gjennom kosten, evt kapsler med Omega-3.
  Jeg er enig med deg at kapsler er lettere å gi enn mikstur er, og innholdet i kapslene er ut fra anbefalt dose til de små.
  Om du velger vitaminbjørner får barnet i seg alle vitaminer og mineraler, gelputer- får barnet omega 3 og de viktigste vitaminene - bare ikke gi begge på en gang som du allerede er klar over:)

  Ha en fin sommer når den kommer.
  Mvh Kari. Komplett apotek
   
  Last edited: 20 Jun 2018

Del denne siden