Vinterbabytråden - klær, utstyr, amme i kulde

En tråd i 'Utstyr til foreldre og barn' startet av Prøveliten, 24 Nov 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Prøveliten Glad i forumet Junilykke 2022 Himmelbarn Julikulene 2020

  Ja, som overskriften sier, her er tråden for det som har med vinterbaby å gjøre. Tips en førstegangsmor!

  Ullvotter til å ha i vinterposen
  Ullue
  Balaklava?
  Dress hvis man må amme ute?
  Hva med mor hvis vi må amme ute?
  Hals/skjerf i posen?
  Påkledning i posen? Hva er lurt å tenke på?
   
 2. Mymlen93 Gift med forumet Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Kommer litt an på hvor i landet man er :pompus: her er vanntett viktigere enn polstring og ull :wacky: men andre plasser kan det være motsatt :playful:
   
 3. Prøveliten Glad i forumet Junilykke 2022 Himmelbarn Julikulene 2020

  Selvsagt:facepalm: Bor på kalde, tørre Østlandet.
  Tenkte uansett vi kunne samle alle gode råd i denne tråden, både for kald og våt vinter.
   
 4. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Hvis babyen tåler ull er ull gull på vinteren (ikke alle tåler ull).
  Hvor mye klær i posen kommer helt ann på posen, barnet og temperatur. Har varm pose (Easygrow nature) og varmt barn så har aldri brukt mer enn vanlig tøy, ulljakke, lue og votter midtvinters. For litt kaldere barn enn mine eller ulldressene til Lillelam veldig fine å ha over ull body og bukse. Hvis det har vært kaldt har jeg gjerne brukt to lag med ull votter (de små blir fort kalde på hendene). Jeg liker Balaklava godt for den dekker ørene godt og halsen. Går ann å bruke lue + hals også (litt smak og behag).
  Nå har jeg vært pumpemamma, drakk melk kun hjemme/inne, så amming i kulda kan jeg ikke svare på.
   
 5. Neidajoda Elsker forumet Marsboerne 20 18 FebbisBebbis2021 ❄️

  Angående amming i kulden: Vær veldig obs på at det kan gi tette melkeganger. Kulde på puppen = nei. Jeg slet ekstremt med klumper i puppene, hadde minst en i hver pupp hele ammetiden, til enhver tid. Jeg måtte gå med tykke ullinnlegg selv midtsommers, og kunne ikke amme ute selv i hetebølgen, for den minste lille antydning til trekk ga klumper.

  Så amming ute i kulden vil jeg vel kun anbefale om det er helt krise. Da jeg hadde en helt liten en, som var litt uforutsigbar i spise- og sovemønsteret, trillet jeg bare nær hjemmet, og småløp hjem om han våknet og ville ha mat. Ellers hastet jeg til nærmeste kjøpesenter/bensinstasjon, e.l.
   
  • Nyttig Nyttig x 2
  • Liker Liker x 1
 6. Prøveliten Glad i forumet Junilykke 2022 Himmelbarn Julikulene 2020

  Foreløpig tåler mini ull, mammaen gjør det ikke:bag: Har varm pose (Voksi urban), men vet liksom ikke helt om mini er varm av seg enda. To lag med votter høres ikke dumt ut. Ellers har jeg et par «boblevotter» som jeg tenkte å bruke når det blir kaldere, evt med ullvott inni.
   
 7. Prøveliten Glad i forumet Junilykke 2022 Himmelbarn Julikulene 2020

  Oj, det har jeg ikke tenkt på og ikke «satt meg inn i». Har ammet ute på tur frem til nå, noen plussgrader enda, men ikke tenkt på at det kan gi tette melkeganger:eek: Mini er fortsatt veldig uforutsigbar, men sover heldigvis stort sett godt i vogna og jeg går på tur rett etter spising. Trilling nær hjemme har jeg gått litt lei, så drar på lengre turer nå, men må kanskje revurdere det:shifty:
   
 8. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  det enkle, men vanskelige svare, er at du må prøve deg litt frem med hvor mye tøy mini trenger. Husker at jeg kledde på altfor mye med nr 1, han var gjennom svett når jeg kom hjem fra tur. Jeg tenkte at det var bedre å ha på litt for mye enn for lite og heller justere litt etterhvert som jeg ble mer kjent med mini. Du skal kle på MYE før der blir noe fare for overoppheting.
   
  • Liker Liker x 1
 9. hoppestokken Forumet er livet Sensommerbarna 2019 Påskeliljene 2022 ❤️

  Det er nok litt individuelt. Jeg fikk aldri tette melkeganger av kulde, men fikk det med en gang hvis jeg fikk press over brystet/skuldrene. Og hvis jeg fikk spreng.. Så det verste for meg var bæresele + fulle pupper. Men når jeg først hadde begynt å få klumper, fikk jeg det mye lettere tilbake. Så det er sikkert lurt å være føre var mtp kulde også :)
   
  • Liker Liker x 1
 10. emmalouise Glad i forumet Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Har desember baby på kalde
  Østlandet og vi var nesten ikke ute før i mars haha! Men brukte bilstolpose i vogna, synes den vanlige vinterposen ble altfor stor (men vi hadde liten baby da).
   
  • Enig Enig x 1
 11. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Jeg har likt å ha
  Lammeskinn i vogna
  Vognpose
  På ekstra kalde dager, typ flere minus har jeg hatt et strikketeppe rundt posen eller inni posen.

  På babyen:
  Body, strømpebukse (dette måå ikke være ull), ulldress eller jakke og bukse, lue, ullsokker og tynne ullvotter.
  Babyer har jo basically ikke ordnetlig hals før en gang etter 6 mnd :hilarious: så jeg synes det har vært unødvendig når de er mest i vogna. Bærer man utenfor vogn, eller når de er litt større og over i sittedel synes jeg balaclavalue har vært fint :) nøstebarn og lillelam har fine varianter som ikke er for tykke. Disse tjukke luevariantene med vindstopper osv er det mer bruk for når de skal være mer utenfor vogna.

  For amming i kulda, må man så må man,
  Ta babyen ut av vogna i selve vognposen og amme eller lene seg over vogna og putte puppen inn dersom det funker. Ellers så er kanskje din født i sommer, så da tenker jeg det sikkert ikke er så lenge til måltidene er mer forutsigbare uansett. Og for noen går det bra å amme selv om det er litt kaldt :)
  Jeg fikk min forrige i januar, og da vi begynte å gå ut på litt flere turer, sånn 4 uker etter fødsel, gikk vi en tur som var 30 min én vei og hvor vi kunne gå innom et senter for å amme innendørs.
   
 12. Blåbærfrø Flørter med forumet

  Jeg fødte i desember. Når vi gikk tur hadde babyen på seg body og strømpebukse, fleecedress, balaklava, ullsokker, ullvotter. Og vinterposen + lammeskinn i vogna. Brukte et teppe over posen på ekstra kalde dager. Men vi var ikke så mye på tur, for å være ærlig... Det var så mye snø og slaps i Oslo, orket ikke å trille. Babyen sovet mest på balkongen :) Derfor ble ammingen ute ikke aktuelt før våren.

  For korte turer brukte jeg bæresjal. Det er kanskje litt spesielt, men vi trivdes veldig godt. Mye enklere påkledning i tillegg :)
   
 13. Prøveliten Glad i forumet Junilykke 2022 Himmelbarn Julikulene 2020

  Ja, vinterposen er litt stor i vogna faktisk, så skjønner hva du mener. Bra tips :)
   
 14. Prøveliten Glad i forumet Junilykke 2022 Himmelbarn Julikulene 2020

  Takk for gode tips :)

  Har ammet mini i posen frem til nå. Selv har jeg på singlet under ullgenser og jakke, slik at det ikke blir noen iskalde glipper når puppen må frem.
   
  • Liker Liker x 1
 15. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Hvis det funker for dere, ville jeg ikke stressa noe mer med det. Du merker det raskt om det påvirker melkegangene, så får du heller finne andre løsninger da.
   
 16. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Mitt beste tips til amming ute i kulden er å ha med et sitteunderlag ;) UVI er vondt, samme med vogn rygg av stående amming. Vi ammet mye ute, hadde på meg en svær jakke, dro opp genser og ned singleten. Og teppe over lille.

  Vi brukte bilstolposen i bagen og sittedelen første vinteren, den vanlige ble svææææær. Hadde lammeskinn i bunnen (på innsiden av posen), ullsett, tynn ulljakke, bakalava/lue og tynne votter + sokker. Viktig at hender og føtter er varme nok. Hadde med ullfleeceteppe til å ta oppå igjen til de kaldeste dagene.
   
 17. Prøveliten Glad i forumet Junilykke 2022 Himmelbarn Julikulene 2020

  Her er det beste tipset til meg selv:
  Ammegenser i ull: https://www.stormberg.com/no/moravik-amme-ulltroye
  Ammeinnlegg i ull i bh
  Gjerne ammebh i ull (men bruker selv noe syntetiske greier)

  Ellers bruker jeg en av mine vanlige ulltrøyer med høy hals med ammesinglet under. Den skulle også gjerne vært i ull, men har bare brukt bomull frem til nå.
   
 18. Prøveliten Glad i forumet Junilykke 2022 Himmelbarn Julikulene 2020

  • Nyttig Nyttig x 2

Del denne siden