Vil ikke ta flaske...

En tråd i 'Desember 2013' startet av Haffani, 26 Mai 2014.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Haffani Elsker forumet Julegavene 2019

  Mini er 5 mnd nå og nekter plutselig å ta flaske. Jeg fullammer enda men tenkte å innføre ekstra drikke (Nan) og evt velling/grøt og litt frukt etterhvert nå, for han virker mer sulten (våkner en del om natten osv). MEN så vil han plutselig ikke ta flasken lenger (selv om det er morsmelk i den)... Hva er beste framgangsmåten for å få ham til å godta den? Etter rundt 10-15 min med hyling da vi øvde i ettermiddag så godtok han etterhvert å ha flaska i munnen. Så drdkk han litt og småtygget på den. Det ble vel rundt 40 ml tilsammen og så ammet jeg etterpå.


  Sent from my iPhone using BV Forum
   
 2. Catbar Betatt av forumet

  Har du prøvd å amme først?
   
 3. Haffani Elsker forumet Julegavene 2019

  Jepp, det prøvde jeg første gangen. Da var han jo mett - og fullstendig uinteressert. Han trenger jo mer mat men friker helt ut når jeg gir ham flaska. Skjønner ikke greia jeg. Nå er han jo dritsulten, men det er liksom ikke snakk om. Er det teit av meg å bli sta nå?


  Sent from my iPhone using BV Forum
   
 4. Blitz Glad i forumet Sensommerbarna 2016

  Har du prøvd slik drikkebeger? http://ammebutikken.no/produkt/57/drikkebeger.aspx

  Er vel bedre enn ingenting?
  For man skal jo ikke direkte ¨tvinge¨ i babyen flasken om han nekter. Kanskje om han tar drikkebeger, så kanskje du kan prøve flasken igjen litt seinere?
   
 5. Catbar Betatt av forumet

  Hva med å prøve litt velling da?
   
 6. Haffani Elsker forumet Julegavene 2019

  Han fikk melk fra kopp da han var nyfødt, men det blir jo bare rot å servere 130 ml fra en sånn kopp ser jeg for meg. Også vil det jo ta sykt lang tid:(
  Sent from my iPhone using BV Forum
   
 7. Haffani Elsker forumet Julegavene 2019

  Planen er velling på kveldene etterhvert, det fikk srorebror. Men det brukte jeg også flaske til... Og han blir jo så sur av flaska. Hmf. Ikke vant til dette her jeg, det gikk jo som en drøm med storebror.


  Sent from my iPhone using BV Forum
   
 8. løvetann80 Flørter med forumet

  Sånn har min også blitt!! Søler melka og tygger på flaska! Før gikk flaske som en drøm (opp til 3,5 mnd hvertfall). Jeg har nettopp kjøpt en drikkekopp det sto +6mnd på, tenkte å prøve den snart. Greit at far kan gi drikke innimellom om morgenen, så jeg får sove litt ekstra ettersom mini er et krapyl som våkner hver 1,5 time om natta i snitt.
   
 9. løvetann80 Flørter med forumet

  Prøv grøt i hvertfall om kvelden. Min har blitt glad i grøten fra nestle med ris, mais og banan fra 4mnd, den lukter vanilje og glir ned på høykant som regel.
   
 10. Haffani Elsker forumet Julegavene 2019

  Han eeelsker mat heldigvis (foreløpig), så vi skal prøve å trappe opp den grøten ganske kjapt. Han har ikke fått noe annet enn mm fram til denne uka, men han får nå grøt én gang pr dag (gradvis større og større porsjon), og han har smakt på vannmelon og banan. Digger begge deler. Har også kjøpt en sånn tutekopp med hanker på (non-spill), som jeg har testet både melk og vann i. Han tygger mer enn han drikker men får i hverfall i seg litt væske.

  Hvor raskt kan man øke opp til en hel grøtporsjon? Altså han fikk først bare én skje, så tre, så 6 og idag spiste han sikkert 10-15 skjeer (og ville ha mer)... Men kan det gå galt ift fordøyelsen hvis vi gjør dette for raskt? Er det noe fasitsvar eller kommer det kun an på hvordan magene deres takler nye ting?


  Sent from my iPhone using BV Forum
   
 11. løvetann80 Flørter med forumet

  Tror d er individuelt. Vi brukte ca 2 uker på å komme opp i en dl vann med grøtpulver, men min fikk også endel fordøyelsesbesvær i begynnelsen.
   

Del denne siden