Vi som mistet i August, men prøver igjen...

En tråd i 'Vi som prøver / Før svangerskapet' startet av Hirka, 1 Sep 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Hirka Gift med forumet Septemberlykke 2021 Junilykke2018

  Hei! Jeg starter opp denne da jeg så at det ikke var en slik tråd for oss som mistet i August.
  Jeg begynte å blø for to dager siden. I går var jeg hos gynekolog og fikk beskjed om MA. Skulle vært 8+6, men fosteret hadde ikke utviklet seg de siste 2 ukene.
  Skulle tatt pillekur i dag tidlig, men i går begynte styrtblødningene så da slapp jeg det...

  Det hat vært noen fryktelig tunge dager, men jeg er innstilt på å prøve å bli gravid igjen så fort det lar seg gjøre! Gynekologen sa også at det bare var å begynne å prøve igjen så snart jeg sluttet å blø. :)
  Jeg ble raskt gravid denne gangen, var gravid på riktig sted i livmor, og er en del år under 30 så alt bør ligge til rette for en ny graviditet. Men som denne opplevelsen har vist meg; man vet jo aldri....

  Så nå lurer jeg jo fælt på hvor lenge jeg vil blø, når HCG er ute av kroppen, og når jeg kan forvente EL...

  Håper andre i samme situasjon vil være med meg videre her slik at vi kan dele tanker og erfaringer, oppturer og nedturer.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Karejo Forelsket i forumet Novemberlykke 2018

  Jeg hadde en MA tidlig i august. Var da 7+6. Hadde spottet siden fire dager før IKM, noe som for meg ikke er uvanlig. Har 3 barn fra før, og har blødd i alle svangerskap. Hadde likevel en mistanke og redsel for at det skulle gå galt, siden jeg hadde en SA i april og.

  Var på tidlig UL ved 7+4. Ingen hjerteslag, og en fosterpose som var mye mindre enn den burde være ... :sorry: Gyn ville se det an i to dager. Målte HCG. Husker ikke resultatet, men gyn sa det var høyt i forhold til hvor mange uker jeg var på vei.
  To dager seinere var ikke fosterposen blitt noe større, og fortsatt ingen hjerteslag. Men HCG-nivået hadde steget, fikk jeg tlf om noen timer seinere. Selv om han var 99% sikker på at det ikke var liv, som han sa, måtte jeg ikke ta cytotec-kuren jeg hadde fått med meg hjem.

  Han sa og at dersom det gikk galt, skulle jeg vente en mens før vi forsøkte igjen - rett og slett fordi det ville bli lettere å fastsette termin.

  Samme kveld fikk jeg skikkelige menssmerter, og stor blødning. På UL tre dager seinere var livmoren tom ... Var da hos en annen gyn, og han sa vi måtte vente i 3-4 mnd før vi forsøkte igjen :wideyed: DET skjer nok ikke ... :wtf: Jeg er så veldig godt voksen, at det har jeg rett og slett ikke tid til :D
  Blødde i ca 1 uke etter, og spottet litt lengre. Hadde EL mens jeg fortsatt spottet litt.

  Fikk tr i går, nøyaktig 3 uker og 6 dager etter blødningen. Så da er vi klare til å prøve igjen :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Hirka Gift med forumet Septemberlykke 2021 Junilykke2018

  Så dere ventet til etter første tr? Jeg tenker egentlig å prøve igjen før første tr hvis jeg finneren EL :) har ikke tålmodighet til å vente ;)
   
 4. hmm..håpe2018 Elsker forumet Novemberlykke 2018

  Når jeg mista i januar 2016 6+5, så blødde jeg i 13 dager, og så 2 dager etter jeg slutta å blø så hoppa vi i køya 3 dager på rad og.. og 9 dager etter dette begynte jeg å få svak positive graviditetstest. Legen trodde ikke det kunne være sant, men jeg hadde både hcg målingar og ul ette MAen som viste at jeg ikke hadde rester osv. Så jeg ville bare hoppa i høyet når du føler at du/dere er klare :) Lykke til
   
 5. Karejo Forelsket i forumet Novemberlykke 2018

  Ja, vi ventet. Mest for den mentale biten :) Det hadde ikke gjort oss noe om det ble klaff før første tr, men vi gjorde ingenting for å få det til å klaffe med EL. Men som sagt, var mer fordi jeg synes det er så tungt å gå å "vente" på at det skal gå galt igjen, at jeg følte jeg trengte noen ekstra uker før jeg blir gravid igjen :)
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 6. Hirka Gift med forumet Septemberlykke 2021 Junilykke2018

  Har allerede begynt å blø veldig mye mindre i dag. Begynte å blø på torsdag. Så tenker å ta en graviditetstest ila uken for å følge HCG nedgangen.
  Håper spiren sitter for godt for deg denne gangen! Blir spennende å følge deg fremover :)
   
 7. Karejo Forelsket i forumet Novemberlykke 2018

  Så bra at blødningen begynner å avta hos deg :) Jeg tok ingen tester i etterkant for å se når de ble negative. Tenkte jammen ikke på det ... Håper syklusen din kommer fort i rute!
  Jeg har dessverre alderen imot meg (er 43), men ved neste positive test skal jeg begynne med progesteronstøtte. Har tro på at spiren da skal sitte :rolleyes:
  Blir spennende for oss begge, ja! Krysser fingrene for oss, og håper vi får full klaff ved neste prøving! Kjører dere på allerede denne mnd?
   
 8. Hirka Gift med forumet Septemberlykke 2021 Junilykke2018

  Ja jeg vil kjøre på med en gang. Hører mye forskjellig ang om det kan gå bra hvis man blir gravid uten en mens først, noen sier det bare fører til ny sa og andre sier det går bra. men jeg har troen på at kroppen aksepterer ikke en graviditet hvis den ikke er klar for det. Og gynekolog sa det bare var å kjøre på :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Hirka Gift med forumet Septemberlykke 2021 Junilykke2018

  Oi! Her har HCG faktisk gått ned ganske fort! :) denne er tatt 5 dager etter å ha mistet i uke 8..
  Da håper jeg kroppen er klar for en ny runde veldig raskt :) IMG_3446.JPG
   
 10. Karejo Forelsket i forumet Novemberlykke 2018

  Åh, så bra! :happy093 Kanskje EL er på plass ca 2 uker etter aborten :Heartbigred
   
 11. Karejo Forelsket i forumet Novemberlykke 2018

  Jeg hadde, som sagt, EL 13 dager etter den store blødningen :)
   
 12. Hirka Gift med forumet Septemberlykke 2021 Junilykke2018

  Tar en ny test om et par dager så jeg kan følge med på nedgangen :) har du hørt noe om at det er større sjanse for ny sa om man blir gravid før første mens?
   
 13. Katz1 Elsker forumet Novemberbarna 19 Septemberlykke 2016 Julibarna2014

  Jeg mistet i forrige uke, var ca 8 uker på vei. Blødningen har nå avtatt, men blør fortsatt en del. Hos meg startet det med spotting og små blødninger som økte på i mengde og smerter av og på. Bestilte el tester og graviditetstester i dag. Håper vi kan sette i gang prøvingen så snart jeg slutter å blød. Vurderer å ta litt akupunktur faktisk, har god erfaring med det fra forrige graviditet! Trenger noe hyggelig å se fram til etter en blytung uke[emoji17]
   
 14. Hirka Gift med forumet Septemberlykke 2021 Junilykke2018

  Så leit å høre at du mistet :Heartred :(
  håper spiren sitter for godt nest gang!
  Jeg er i akkurat samme situasjon, så blir spennende å følge deg fremover :)
   
 15. Karejo Forelsket i forumet Novemberlykke 2018

  Det har jeg ikke hørt noe om. Dersom risikoen var større for å miste, vil jeg tro gyn hadde informert deg om det :) Den eneste grunnen til at jeg ble bedt om å vente en mens, var at vi ville kunne sette en sikrere termin da. Siden jeg er så "voksen" er det viktig i forhold til de andre undersøkelsene og prøvene jeg må ta :rolleyes:
   
 16. Hirka Gift med forumet Septemberlykke 2021 Junilykke2018

  Ok :) jeg tenker å prøve å teste for EL, så da blir termin ganske ca uansett :)
  Hvor ligger du i syklusen nå? :)
   
 17. Karejo Forelsket i forumet Novemberlykke 2018

  Jeg skal ikke ha EL før ca 14/9, så fortsatt litt tid igjen :bored: Jeg kjenner som regel på kroppen når det skjer, så tror ikke jeg orker å teste for EL. Ikke foreløpig i alle fall ... :) Satser på at det blir full klaff denne mnd ;)
   
 18. Katz1 Elsker forumet Novemberbarna 19 Septemberlykke 2016 Julibarna2014

  Fint å ha et sted å lufte tankene litt. Det er tungt å bære på de triste tankene alene. Har vært hos gyn nå, der var det ikke tegn til rester. Fortsatt litt fortykket slimhinne, så jeg kommer til å blø en liten stund til. Gyn. sa at det bare var å prøve så fort blødningen gir seg. Vi kommer nok til å prøve, så fort jeg får eggløsning. Nå har jeg bare en eggleder, så blir spennende å se hvor langt tid vi kommer til å bruke.
   
 19. TilPanama Forelsket i forumet Marshmallows 2022

  Eg mista mellom veke 4 og fem for ca tre veker sidan, og torsdag og fredag sist veke hadde eg positiv eggløysingstest. Vi var igang med prøving med det samme eg slutta å blø etter ca fem dagar. Og no er eg sjølvsagt bombesikker på at eg er gravid igjen, kjenner alle tenkjelege og utenkjelege symptom her eg sit 3-4 dpo. Veit jo at det er tullete, men eg er berre eit av desse menneska som veldig raskt får forhåpningar og forventningar når det er noko eg ynskjer. Det er ein grunn til at eg nesten aldri tippar lotto; eg er sikker på milliongevinst KVAR gong, draumane skyt fart umiddelbart - og skuffelsen blir sjølvsagt deretter, hohoho :D
   
 20. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Veldig forskjellig dette ift å vente eller ikke vente.
  Det finnes fremdeles leger som anbefaler å vente kun fordi det skal bli lettere å beregne termin dersom man blir gravid igjen med en gang. Så vidt jeg har skjønt anbefales det å vente en mens dersom man har hatt utskraping (for at slimhinnen skal være ok og ikke ha skader etter utskraping) eller hatt medisinsk abort (kan sitte rester som kommer ut på neste mens, men som kan trøble til et svangerskap).
  Det finnes også enkelte ganger man får, på en medisinsk vurdering, beskjed om å vente. F.eks dersom man har måttet ha cellegift MÅ man vente i opptil 6 måneder tror jeg det er for å få alle giftstoffene ut av kroppen.

  Dersom man har en ukomplisert SA/kjemisk er det ikke noe i veien for å sette igang når man har sluttet å blø og psykisk er klar for det.

  I august hadde visst jeg EL med en god dose hcg i kroppen (fra forrige SA som tydeligvis aldri fikk hcg ned) og ble gravid på nytt, men endte med ny SA (8.aborten på ett år).
  Hadde medisinsk abort ved 10 uker ifm BO/MA og da måtte jeg vente til etter første mens, men ellers har vi kjørt på med en gang.
   

Del denne siden