Vi som har PCOS og er aktive prøvere

En tråd i 'Vi som prøver / Før svangerskapet' startet av fruflis, 13 Okt 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Fruflis Gift med forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Jeg og min samboer har i en lengre periode prøvd å bli gravide uten å lykkes. I dag fikk jeg diagnosen PCOS, og kjente på en enorm tomhetsfølelse og ensomhet [emoji17] Har søkt meg litt rundt på forumet og funnet flere tråder som omhandler det å leve med PCOS, men ingen konkret «støttegruppe» for vi som er aktive prøvere og som har ekstra utfordringer i prøveperioden som følge av PCOS. Både fysisk og psykisk.

  Jeg vil gjerne bli kjent med flere i samme situasjon som meg, og noen som vil være med å dele både gleder og sorger i det som oftes føles som en uendelig lang og urettferdig venteperiode.

  Hvor mange er «vi» og hvor lenge har dere prøvd å bli gravide? Hvilken type behandling får dere? Og hva gjør dere selv for å øke oddsene for graviditet? Har dere lenge levd i viten om at dere har denne diagnosen, og hvordan reagerte dere når dere fikk vite det?
   
 2. Ørkenrev Forumet er livet Tilgangsansvarlig Maiblomstene 2020 VIP Junilykke 2020 ♡ August 2018

  Fikk diagnosen for noen måneder siden. Kom som lyn fra klar himmel og jeg ble veldig lei meg. Trøsten er at jeg har en gutt fra før så veg jeg kan bli gravid, selv om dette er nyoppstått etter forrige svangerskap.

  Går på Metformin nå og skal ta blodprøver for å se om jeg trenger leterozol i tillegg.

  Husk, det gjør det litt vanskeligere å bli gravid, men ikke umulig! [emoji173]️
   
 3. Håpefull85 Forumet er livet Novemberlykke 2018 Oktoberfruene 2018 Sensommerbarna 2016

  Har bare prøvd aktivt i 2 pp på barn nr.2, men vi brukte 20 pp før jeg ble gravid med nr.1. Han kom til etter første letrozolkur. Fant ut at jeg hadde pcos i pp.18 (sept 2015), men hadde hatt en mistanke en god stund før dette og. Siden jeg hadde lest en del om tilstanden før jeg fikk d bekreftet ble jeg egentlig ikke så overrasket, eller nedtrykt. De aller fleste klarer jo å bli gravide på tross av pcos, så akkurat den biten bekymret meg ikke.
  Ble gravid i pp2 når vi nå prøver på nr.2, men endte i SA...nå venter jeg bare på tr slik at jeg kan starte på letrozolkur[emoji5]
   
 4. Bukett Forumet er livet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Septemberhjertene 2018 Assistert-jentene

  Hei! Så fin tråd:)
  Jeg har alltid hatt uregelmessig syklus, men tenkte aldri at det var unormalt, tenkte heller at jeg var heldig som slapp tr hver mnd :hilarious: Gikk på pilla i 10 år, men var alikevel livredd hvis jeg glemte en P pille fks :hilarious: uansett, så snakket vi om å begynne å prøve i slutten av 2015 men fant aldri el...deo derfor til gyn i januar -16 og fikk påvist pcos og manglende el. Jeg tok det egentlig ikke så tungt der og da...vi fikk jo hjelp med en gang og jeg var positiv til at det ville gå bra. Begynte rett på pergotime og ble gravid allerede i pp3. Dette endte i ma:/ etter 1,5 mnd startet vi å prøve igjen og ble faktisk gravid i pp1 igjen! Tenkte jeg måtte være superfertil til tross for pcos:smug: men gleden ble kortvarig og også dette endte i en ma:/ dette er nå snart et år siden og ingenting har skjedd siden da....byttet over fra pergo til letrozol da jeg fikk så mange bivirkninger på pergo, men letrozol funker mildt sagt dårlig og jeg har kun funnet el to ganger siste 7 mnd:/ venter nå på laparoskopi og skal inn på forsamtale i Porsgrunn (ivf) i november.. Har nå vært prøver i 19 mnd og ja, det er tøft...men da helst fordi jeg føler jeg står på stedet hvil pga jeg aldri har el :/ Nå håper jeg bare laparoskopi kan gi meg svar og at ivf kan gi meg en spire :) Helsigvis er ikke veien like lang for alle med pcos men det var ihvertfall min historie.
   
  • Liker Liker x 1
 5. Nori10 Betatt av forumet

  Jeg har PCO og nylig blitt gravid. Begynte å ta kosttilskuddet ViTex som er bra for oss med pco. 2 mnd så var syklusen på plass jeg ble gravid:)
   
 6. Alvea Forumet er livet Himmelbarn Assistert-jentene Aprillykke 2016 Januarlykke 2020

  Jeg ligger i grenseland til PCO, men får ikke diagnosen da jeg ikke har «nok» cyster på eggstokkene, og ingen andre symptomer enn manglende el. Men velger å si jeg har det likevel. Ble gravid i pp15, første pausemnd på enkel pergokur og er nå i pp13 på andremann. Har gått mange sykluser på letrozol uten resultat, men skal begynne på pergo igjen nå denne ppen. Krysser alt jeg kan for at det er det som skal til denne gangen også :)
   
 7. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Fikk diagnosen desember 2014, før vi startet prøvingen. Men hadde vel egentlig allerede fått den delvis som 14-åring. Jeg er kraftig rammet. Reagerte vel ikke så veldig når jeg fikk diagnosen da det var forventet.

  Vi har nå prøvd siden mai 2015. Prøvd både utallige hormonkurer, 2 stk inseminasjon og prøverør 3 ganger. Er i gang med mitt fjerde IVF forsøk nå. Vært gravid et par ganger, men ingen barn foreløpig.
   
 8. Foxy84 Gift med forumet

  Pco siden 2002. Fikk sønnen vår etter help fra riksen. Prøver nå på nr 2, har gått 4 runder med og uten pergotime,fått eggløsning men ikke blitt gravid.

  Slet mye i ungdom med uker med blødninger, blødde ofte igjennom alt. Jeg søkte pp nett og fant selv ut at jeg hadde pco,ble jo avklart av gynekolog etter på.
   
 9. Fruflis Gift med forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Du er heldig som har en gutt fra før [emoji170] Hvordan hjelper Metformin deg? Jeg har ikke så mye kunnskap om dette enda, og prøver å sjekke terrenget for muligheter [emoji5] Hva er forskjellen på Metformin og Leterozol?
   
 10. Fruflis Gift med forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Er det større sannsynlighet for SA for oss som har PCOS? Må være en fæl følelsesladd Berg-og-dal-bane å først få vite at du endelig er blitt gravid, for så å gå gjennom en SA. Hvor langt var du på vei?

  Jeg fikk en grundige sjekk av livmoren også, og der hadde de ingenting å utsette på miljøet i livmoren.
   
 11. Fruflis Gift med forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Kan jeg spørre hva laparoskopi er? Fikk du begynt på pergo etter første undersøkelse hvor de konstaterte PCOS? Jeg fikk beskjed om at samboer først må sjekke kvaliteten på svømmerne sine før jeg får starte på hormonkurer. Dette var på Volvat. Er dette noe dere også har måtte gjort? Jeg vil jo bare begynne på hormonkurene med engang, og forstår egentlig ikke helt hva som er forskjellen med å starte på det nå med engang, fremfor etter svømmetest. Samboer har 2 barn fra før. Men det er 18 år siden sistemann ble født. Sambo er en del år eldre enn meg.
   
 12. Fruflis Gift med forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Gratulerer! [emoji173]️ Hva er ViTex? Får man kjøpt det hos vanlig helsekostbutikker? Isåfall må jeg ut å handle i dag [emoji85]
   
 13. LIMO80 Glad i forumet

  Jeg fikk diagnosen PCOS i 2006. Har alle de hyggelige symptomene også, men har tilsynelatende stabil syklus så gyn mener jeg har el. Har vært aktiv prøver i 18 mnd. nå.Blitt gravid 1 gang som endte i SA, så vet jo at kroppen kan.
   
 14. Fruflis Gift med forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Det var mange PP’er! Kan man gå på mange runder med hormonbehandling? Jeg fikk beskjed av gyn på Volvat om at jeg kunne gå på hormonbehandlingen i maks 6 runder, og dersom det ikke lykkes er assistert befruktning neste steg.
   
 15. Fruflis Gift med forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Huff, det høres ut som en lang og tung prosess [emoji17] Har dere fått assistert befruktning privat eller offentlig? Hvor mange ganger kan man egentlig prøve assistert befruktning før helsesystemet «gir opp»? Mener å ha hørt at man bare får dekke 2 forsøk? Kjenner jeg vet altfor lite på dette området.
   
 16. Fruflis Gift med forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Hvilken hjelp fikk dere på Riksen? Det gir ihvertfall håp når jeg leser at andre med PCOS har fått barn [emoji5]
   
 17. Bukett Forumet er livet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Septemberhjertene 2018 Assistert-jentene

  Det er en kikhullsoperasjon hvor de går inn gjennom noen små snitt i magen for å undersøke om alt er som det skal, eller om det er en årsak til at jeg ikke blir gravid. Fks masse cyster, endometriose, tett eller defekt eggleder etc... jeg tror grunnen til at jeg fikk pergo med en gang var at jeg ikke har el av meg selv...kommer jo ikke noen vei uten el:p han har sjekket svømmerne sine nå, men da etter 1,5 års prøving og i forbindelser med ivf. Han fikk topp score så da er det bare meg det er noe med:p hvor lenge har dere prøvd nå?
   
 18. Fruflis Gift med forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Så du har ikke EL i det hele tatt av deg selv? Jeg har EL uregelmessig. Alt fra 1-3 ganger i halvåret.

  Hvordan leverte han svømmeprøve? Vi fikk bare beskjed om å kontakte fastlegen, men tviler på de kan sjekke svømmere på et vanlig legekontor? Er det ikke slik at prøven skal leveres og testet innen 1 time fra utløsning?

  Vi har 2 år nå uten prevensjon hvor vi har tenkt at «blir vi gravid så er det veldig kjekt». Men vi har aldri vært i nærheten engang. Så vi startet for 7 mnd siden med aktiv prøving hvor jeg leter etter EL med EL-tester etc. I går fikk jeg diagnosen PCOS. Skal til gyntime nr 2 6.november, men da hos offentlig gyn som jeg har ventet på i 4 mnd [emoji19]
   
 19. Bukett Forumet er livet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Septemberhjertene 2018 Assistert-jentene

  Nei har aldri el av meg selv... har gått på hormoner siden vi startet å prøve for å stimulere frem el... siden mars har jeg gått på dobbel dose letrozol men kun hatt el 2 ganger så det er ganske håpløst! Vi var hos gynekologen i juli fordi jeg begynte å snuse på tanken om at vi trenger mer hjelp enn hva hormoner kan gjøre. Vi fylte da ut en henvisning til ivf sammen med gyn, men for at han kunne sende det inn måtte jeg ta blodprøver og mannen sædprøve. Dette fikk han info om fra gyn og måtte selv ringe inn til Porsgrunn og avtale et tidspunkt. Det stemmer at prøven må leveres innen en time etter utløsning så han gjorde det i en kopp der ute. De sjekker ikke svømmerene på legekontor, så da er det vel ment at legen skal henvise dere videre. Ting tar tid for å si det sånn:/ Ønsker dere fortgang på ting så kan dere ordne utredning i det private men det koster jo litt da. Nå begynner det å nærme seg gyn timen din da heldigvis. Siden du har sjelden el og nå påvist pcos så får du nok den hjelpen du trenger alt etter hva gyn ser er best. Letrozol fks! Ting blir mye lettere når man har el hver mnd, og mange blir gravide på hormoner.
   
 20. Håpefull85 Forumet er livet Novemberlykke 2018 Oktoberfruene 2018 Sensommerbarna 2016

  Det er jeg faktisk litt usikker på...tror kanskje jeg har lest en gang at det er LITT større sjanse[emoji848]
  Nå ble d jo klaff i pp 2 allerede, så ble mer overrasket over å faktisk være gravid igjen (skal dog sies at vi ikke har brukt prevensjon siden fødselen på nr.1, aug -16).
  Hadde fikset resept på letrozol og alt, for jeg trodde ikke vi kom til å klare det uten[emoji12] Mistet i uke 9, men tror nok at d hadde sluttet å vokse noen uker før dette. Så nå ventes d "tålmodig" på tr så vi kan starte på letrozol og forhåpentlig bli gravid igjen snart[emoji18]

  Håper det ordner seg for dere også snart, slik at du slipper å bekymre deg for mye mtp pcos'en[emoji846]
   

Del denne siden