Verdens verste mamma?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Sylvanas, 17 Jun 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Yngste jenta mi er 2 år, og vi ammer enda. Hun elsker pupp! Rett og slett avhengig. Akkurat nå får hun pupp 3-4 ganger om dagen. Jeg har lyst til å avslutte ammingen nå, men sliter sånn med dårlig samvittighet. Jeg har tenkt på det tidligere også, men nå føler jeg meg klar. Men ungen er jo ikke klar. Så hvem skal vinne her? Jeg trenger å gå ned mye i vekt, og det er jo ikke anbefalt å gå ned så mye når man ammer. Kroppen min tåler ikke overvekt så godt, og nå må jeg gjøre noe drastisk. Men samtidig elsker hun jo puppen.... Dette er hardt!
   
 2. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Junibarna 2019 Julibarna 2019

  Prøv heller å tenk at du faktisk HAR gitt henne muligheten til pupp i 2 år, det er faktisk så fantastisk at det bør gis medaljer! Supermamma kan du kalle deg, og ikke verdens verste :Heartred Hvis du klarer det er jo gradvis nedtrapping ofte det mest skånsomme for miniene (trenger ikke være det da, men som oftest), og kanskje dere kan snakke om det? Min var ca 2 år når jeg måtte begynne å begrense ammingen for min egen del, vi trengte ikke slutte helt siden vi klarte å begrense det til morgen og kveld da, men ihvertfall, vi snakket om at puppen må hvile da og da men at du kan få etter det og det (eksempelvis middag, eller etter tannpussen, etc etc), gjorde det konkret og tydelig og holdt lovnadene. Trengte ikke bruke det så mye, men testet og med å "telle ned" når ammestunden hadde vart lenge nok (brukte det et par ganger jeg skikkelig måtte tisse :hilarious: ), og det fungerte kjempefint på min, da ble han så opptatt av å være med å telle at det ikke gjorde noe at puppen ble pakket vekk. Mange bruker sanger og til det samme.

  https://www.emmapickettbreastfeedin...-how-do-you-stop-breastfeeding-an-older-child plukket litt tips herfra. Selve avslutningen gikk av seg selv her da og var mer uplanlagt, men det var pga ny graviditet og at puppen faktisk ble tom, så da var han ikke veldig interessert mer :hilarious: Det er og et triks, men kanskje ikke i din situasjon, hehe.
   
 3. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Takk for gode ord ❤️
  Hun blir liksom ikke lei. Hun kravler opp i fanget mitt og spør om pupp, og så sier hun "Please" og så gir hun meg dådyrøyne. Det er nesten fullstendig umulig å si nei, og de gangene jeg må så river det skikkelig i hjertet. I dag sto jeg naken på badet. Bøyde meg ned for å drikke vann, og da sto hun med munnen åpen og siktet seg inn på puppen og fikk nesten tak i. Som en sulten fugleunge <3
   
  • Morsom Morsom x 4
 4. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Junibarna 2019 Julibarna 2019

  Åh hellandussen da :Heartred Kanskje du for en periode må være mer påkledd og eksempelvis, kjedelig nå i sommervarmen men :hilarious: Vanskelig BH etc. Og noen har god effekt med å bytte ut puppen med en fast bok eller kosestund i fanget. Ihvertfall er det gjerne litt slik med de større barna at det ikke nødvendigvis er melka det handler om, men nærheten og kosen, så trikset er gjerne å finne noe som er like bra som puppen, ikke alltid like enkelt da, puppen trumfer jo ofte alt.. Kanskje dere kan ha en fast "ammeplass" i sofaen eller "ammestol" hvor hun får så lenge dere sitter der, eller en spesiell genser du kan ha på deg, eller hva som helst hun kanskje forstår og godtar (bare fantasien som setter grenser egentlig) men ellers er det heller en bok, en sang eller kos.
   
 5. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Jeg ligger med t-skjorte om natten nå etter at vi sluttet med nattamming, siden hun fikset mat selv ^^
  Hun er svært kosete, og sitter ofte fast på fanget mitt. Det er nesten kvelende, men samtidig så godt <3
  Men jeg må nok distrahere henne på et vis ja. Må bare få meg ut av den dårlige samvittigheten :oops:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Solbrille Glad i forumet

  Du har ammet i to år, en kjempeprestasjon! Nå føler du deg klar for å avslutte ammingen, og da er det en fin tid å gjennomføre det. Selvsagt vil hun bli fornærmet over at hun ikke lengre har tilgang til puppen, men det går over! Vi mødre må slutte å ha dårlig samvittighet for alt! Det gjør oss ikke til bedre mødre - tvert i mot!
   
 7. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Vi som prøver :) Junilykke2018

  Jeg er på barnets side her jeg da, og synes barnets behov bør "vinne" over dine.

  Du kan gå ned i vekt selv om du ammer, men du bør unngå å gå ned for raskt.
   
 8. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Vi som prøver :) Junilykke2018

  Må legge til at du selvfølgelig ikke er verdens verste mamma om du velger å avslutte amming, du har holdt på lenge. :)
   
 9. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Jeg har gitt henne alt i 2 år nå. De 3 første månedene levde jeg i smertehelvete, puppene sto i brann. Sannsynligvis stramt tungebånd. Fremdeles er det sårt innimellom, og når hun er ferdig med en pupp drar hun hodet bakover til puppen ikke klarer å tøye seg lenger. Hun holder fast med kjeven nemlig, så hun låser seg fast. Det er ikke akkurat behagelig. Så jeg føler jo at jeg har latt hennes behov gå først i veldig lang tid. Samtidig er jeg ikke uenig med deg, og det føles veldig egoistisk å skulle slutte når hun koser seg slik. Jeg synes det er trivelig jeg og.
  Jeg sliter med å gå ned i vekt, og må nok gjøre noe litt mer drastisk nå. Tenker lavkarbo, og jeg frykter det blir for ekstremt (sær i matveien) slik at det ikke vil gi god melk. Men jeg må ned i vekt, for jeg har ingen energi samtidig som det gjør vondt i kroppen.
   
 10. Synes det er sterkt å ha ammet så lenge jeg! Og om du føler at det er på tide å slutte, så er det faktisk helt innafor.
  Har ingen gode råd, for ammet aldri selv. Men ønsker deg masse lykke til! Høres forresten ut som at du har en helt fantastisk herlig jente :Heartbigred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Takk <3
  Ja hun er virkelig en fantastisk unge <3
  Hun har slitt meg helt ut, men det er så verdt det <3
   
 12. Ja, det skjønner jeg ja. De ungene er ikke bare enkle. Dem skal være glad dem er så søte:laughing002
   
  • Morsom Morsom x 1
 13. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Jeg synes ikke du er en dårlig mor for å ville trappe ned nå hvertfall :)
  Du sier du trenger å gå ned i vekt, kroppen vil få det bedre av det og det vil du som mamma også. Selv sliter jeg med å gå skikkelig ned i vekt når jeg ammer, og forstår også aspektet med at man ikke skal gå ned veldig mye mens man ammer. Jeg skjønner også at man kn kjenne seg ferdig med amming etter 2 år altså. Jeg tenkte å la mini styre på frem til 2 år, også kjøre nedtrapping da. Men han har allerde selv bestemt at han bare skal amme bittelitt før vi står opp og er ellers totalt uinteressert, enda jeg har forsøkt å tilby, 17mnd nå. Så derfor har jeg ingen erfaring på nedtrapping, ville bare si at jeg ikke synes det er å være en dårlig mor, til en 2åring kan nærhet og omsorg gis på så mange andre vi også :)

  Men jeg kom på at jeg leste om nedtrapping til 2-3åring og at moren innførte at morgenkåpe måtte være på når det skulle ammes, altså fikk man på den måten begrensa det til morgen, evt kveld, på en måte som barnet også forsto.
  Også kan hun jo få masse kos og oppmerksomhet på andre måter enn pupp :) ❤️
   
 14. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Jeg kjenner meg egentlig ikke ferdig med amming heller ser du, så det er så vanskelig å gi det opp. Samtidig så er jeg klar for å slippe unna sårheten :p
  Det å trappe ned er igrunn greit, det er dådyrøynene som er problemet. Og sårheten i stemmen når hun ikke får pupp. Og at hun begynner å kysse på meg og smiske som en helt for å få puppen, gleden i øynene og utropene når hun får viljen sin. Og så sukket som kommer når hun endelig har fått tak i puppen. Og at hun stryker på puppen og koser med den. Det er rett og slett det beste hun vet <3
  Men i dag har hun kun fått pupp om morgenen, og så skal hun få før hun skal sove. Det samme gjorde vi i går. Vemodig dette <3
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Åå skjønner deg så godt ❤️ jeg ville jo gjerne amme til 2 år, så jeg skulle ønske at han ville ha mer pupp og det er litt vemodig at han bare vil ha bittelitt om morgenen. Om jeg drar frem pupp på dag/kveld nå så skal han bare prøve å dytte inn bryatvorta :hilarious: men han elsker smokken, så han får vel litt av samme kosen der nå.
  Du må bare gjøre det som blir riktig for deg, skjønner godt at det er ubehagelig med sårhet, jeg blir fortere også sår og synes det kan være ubehagelig med alle tennene hans om han ikke har puppen akkurat rett i munnen. Fikk et stort blåmerke på puppen for noen uker siden :eek:
   
 16. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Jeg har ikke merket noe til tenner faktisk, heldig der ^^
  Det er sårt når den nærheten blir borte ja <3 Vi må jo få den på en annen måte, men å amme er jo vår ting, ingen andre ammer våre barn <3
   
 17. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Det er helt sant, amming er noe helt spesielt ❤️❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Nå har hun kun fått pupp morgen og kveld i noen dager. Hun spør flere ganger om dagen da, men godtar et nei.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Nå har smertene tatt seg opp. Jeg blir tidvis veldig sår, så nå er vi ned i 1 gang per dag. I går fikk hun ikke i det hele tatt for det var vondt i puppene hele dagen.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 20. Regnbuebarn 2015 Elsker forumet

  Når hun er 2år kan gå ned så mye du vil i vekt. D er de første mnd det ikke er anbefalt, for da kan du miste melka. Bruk et par mnd på avvenning, så blir det skånsomt for dere begge.
   

Del denne siden