Venter på nr.1❤️

En tråd i 'Dagbøker' startet av Nutte, 1 Apr 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Nutte Betatt av forumet

  Hei alle sammen:)

  Etter litt frem og tilbake har jeg endelig tenkt å lage ei dagbok. Prøvetiden har tatt litt lenger tid enn vi hadde trodd, og tenkte at det var fint å dele litt om dette for dere andre som er i samme situasjon:)

  Litt om meg:
  Vi er et par på 26 og 27 år. Er gift, normalvektige, friske, har hus og fast jobb, og nå mangler vi bare en liten en.

  Prøveperiode:
  Siste pille tatt 13.september.
  Bortfallsblødning 16.september.
  Første mens 11.oktober (PP1).

  2019
  PP1: 28 dagers syklus. Neg.g.test.
  PP2: 26 dagers syklus. Neg.g.test.
  PP3: 23 dagers syklus. Neg.g.test.
  PP4: 21 dagers syklus. Neg.g.test.
  PP5: 28 dagers syklus. Kjemisk. (Concieve+)
  2020
  PP6: 27 dagers syklus. Neg.g.test. (Concieve+)
  PP7: 25 dagers syklus. Neg.g.test. (Grapefruktjuice og ananas)
  PP8: 22 dagers syklus. Neg.g.test. (Babyklister).
  PP9: 26 dagers syklus. Neg.g.test. (Solvipect). Ny sjekk hos gyn. Alt OK.
  PP10: 26 dagers syklus. Neg.g.test (Wild yam)
  PP11: Pågående. Fertilitetssjekk for par.
  PP12:
  PP13: Utredning


  Begynte å bruke eltester med engang og fant ut at jeg har el hver måned. Begynte å tempe i pp5.

  Var hos gyn for ca. 2 år siden og han sa at alt så bra ut og at jeg kom til å bli gravid fort. Men synes ikke det går så fort, og dette begynner å bekymre meg...:(
  EDIT: Var hos gyn. igjen 3.april. Alt så fint ut!

  Når jeg nå starter denne dagboka er jeg i PP9 april 2020 og har prøvd i 8 måneder.

  Følg gjerne med på dagboken min og kom gjerne med innspill og erfaringer❤️
   
  Last edited: 22 Mai 2020 kl 10:32
 2. Nutte Betatt av forumet

  PP9, CD3

  For 2 dager siden kom tr for 9ende gang etter at vi begynte å prøve:( Etter å ha forhørt med dere på forumet, så bestilte jeg time til gynekolog for 2 dager siden. Ble en time til offentlig gyn., da mange har avbestilt i disse tider. Har fått time nå til fredag allerede. Jeg gleder meg veldig til å få vite om det kan være noe, så man kan få litt hjelp:)

  Sædtest til mannen er bestilt, så venter på at den skal komme i posten. Håper vi får testa før jeg skal til gyn., så han evt. er utelukka:)

  - Nutte
   
  • Liker Liker x 1
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 3. Trønderprøver Betatt av forumet Vi som prøver :)

  Åå, har ventet på at du skulle lage deg dagbok også! :Heartred Veldig spennende å følge andre i lik situasjon som en selv! Gleder meg til å følge med i dagboken din!

  Veldig spennende med gyn på fredag! Du får oppdatere etter du har vært der! :love017
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Nutte Betatt av forumet

  Jeg tenkte kanskje det var noen som var litt interesserte, ja:joyful: Så hyggelig❤️ Ja, det skal jeg gjøre:)
   
 5. Nutte Betatt av forumet

  PP9, CD4

  Sædtesten kom i posten i går, og vi testa med en gang:hilarious: Litt blanda følelser for begge:nailbiting: Men heldigvis var svømmerne veldig bra (motile og > 20 mill)! Nå gjenstår bare gyn. timen i morgen:nailbiting:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. VanillaSukilla Glad i forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Var den vanskelig og bruke? :) Skal selv kjøpe en, anbefaler du den dere prøvde ?
   
 7. Trønderprøver Betatt av forumet Vi som prøver :)

  Hvordan gikk det hos gyn? :love017
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Nutte Betatt av forumet

  Nei, ikke vanskelig, måtte bare lese bruksanvisningen nøye:)

  Kort fortalt:
  1. Mannens sæd skal i et reagensrør
  2. Tilsett like mange fargedråper oppi reagensrøret, som det er ml av sæd (5ml sæd = 5 dråper). Rist røret.
  3. Varm opp vann i koppen med termometer. Når termometeret viser TEST, setter du reagensrøret oppi vannbadet
  4. Sett en timer på 1 time
  5. Ta ut røret og rist hardt 5 ganger
  6. Les av resultatet

  Alt av utstyr følger med:)

  Vi synes denne var grei å utføre:) Om resultatet er 100% pålitelig, vet jeg ikke, men hvilken test er det? Stoler mer på denne enn en billig test hvertfall:joyful:
   
  • Liker Liker x 1
 9. Nutte Betatt av forumet

  PP9, CD5

  Alt så veldig bra ut hos gyn. i dag! Fin livmor, fin slimhinne, fine eggstokker med mange eggposer, ingen cyster eller andre tegn til at noe skulle vært galt:woot: Han sa alt så perfekt ut til å kunne bli gravid! Var en lettelse å høre at alt ser bra ut! :smiley-bounce016

  Han sa at det var helt normalt at det kunne ta tid å bli gravid tross for at begge er i tipp topp stand! Så det var beroligende å høre fra en som kan faget sitt:)

  Men han ville likevel hjelpe om det var det vi ønsket. Så han sa at neste steg var å ta blodprøver av begge to. Jeg må ta blodprøver i neste mensperiode for å sjekke hormoner. Snakket med mannen om dette da jeg kom hjem, og vi er litt usikre om vi tør å ta steget. Når alt stemmer med begge to, er det da verdt å betale 2-3000kr bare for å sjekke at alt stemmer igjen (mest sannsynlig)? Men likevel, jeg tenker at det kan være noe underliggende, som ikke gyn. kunne fange opp på denne sjekken i dag. Er vi hysteriske om vi går videre med utredning i måned 9 eller skal vi bare belage oss på at det tar tid med oss? Mannen synes vi burde vente noen måneder til.. Hysteriske meg vil bare få sjekket det:confused2

  - Nutte
   
 10. Nutte Betatt av forumet

  Lagde eget innlegg under:happy: Takk for at du husket på❤️
   
  • Liker Liker x 1
 11. Trønderprøver Betatt av forumet Vi som prøver :)

  For det første: Så fint at alt er bra "der nede"! :smiley-bounce012 Det var godt å høre!

  Så.. Jeg er litt usikker på hva jeg ville gjort faktisk. Hvis du er i tipp topp stand, og hjemmeprøven til mannen var tipp topp, så er det jo antakeligvis ikke noe galt med dere. Men jeg skjønner jo hva du mener, det kaaaan jo være noe som sniker seg unna, noe hormonelt ellernoe. Hva om dere kommer frem til et kompromiss da? At du kan f.eks. gi det én eller to prøveperioder til, men litt før han egentlig kunne tenkt seg liksom? Jeg vet ikke?!

  Lykke til uansett :Heartred Håper PP9 er deres måned!!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Frk1991 Gift med forumet Snøkrystallene2021❄️

  Hei!

  Så godt at alt var i orden «down town» (haha, fikk autocorrect til Toten!). Det hjelper litt på bekymringene hvert fall. Jeg tenker dere må føle på hvor mye det haster? I og med alt ser tilsynelatende ut som det er i orden hos begge, kanskje gi det 12 PP før dere tar steget videre?

  Post gjerne noen av grafene dine, temper selv

  BTW, noe å prøve neste gang: Solvipec hostesaft (tror det var det den het). Det drakk jeg etter EL (tror jeg :nailbiting: 3,5 år siden) når første mann satt :angelic: Skal gjøre slimet mer tyntflytende nedentil og enklere for sædcellene. ;)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Kelsey Glad i forumet Vi som prøver :)

  Så bra at alt virker fint. Jeg ville kanskje prøvd 2-3 runder til og så tatt videre tester. Med mindre ekstra ventetid bare ville vært enda mer stressende?

  Vi har også kjøpt inn den hostesaften nevnt over til neste runde, det er visst vanlig anbefaling fra leger i USA. Reseptfritt og billig, så tenker det kan være verdt å prøve for oss :)

  Masse lykke til neste PP!!
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. Nutte Betatt av forumet

   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Nutte Betatt av forumet

  Haha, down town faktisk:hilarious: Vi bestemte vel egentlig at vi venter til evt jeg får tr/gravid neste gang. Jeg måtte inn og ta blodprøver under tr, så da har vi et par uker på å bestemme om vi vil gå videre med utredning eller ikke:)

  Er bare på cd6 i denne ppen, så min graf er ikke veldig spennende akkurat nå:hilarious: Legger nok ut etterhvert når det blir spennende:rolleyes:

  Haster og haster.. er vel mer det at man er lei av å prøve:( men så lenge alt er ok, så kan man vel ikke framskynde det heller akkurat:joyful:

  Solvipect har jeg hørt om, ja! Jeg er en av de som har myye elslim og det varer i 1 uke:wacky: Kan være noe med det at det er for tykt faktisk, ja:bored: Har ikke prøvd det før! Slimet kommer vel på øyeblikket hos meg nå, så kanskje jeg burde fått tak i det asap:joyful: Skader vel ikke å prøve:joyful: Takk for tips❤️
   
  Last edited: 4 Apr 2020
 16. Nutte Betatt av forumet

  Vi bestemte oss for å vente til neste pp, om tr kommer eller ei, og ser om vi går videre. Så har vi litt tid på å bestemme oss.. Men som dere sier, så kanskje vi bare skal drøye den et par måneder og se:)

  Takk for tips❤️ Tror jeg jammen må gå til innkjøp av en sånn hostesaft asap:hilarious:
   
 17. Frk1991 Gift med forumet Snøkrystallene2021❄️

  Ikke dumt! Jeg skjønner deg veldig godt, det å prøve blir fort veldig altoppslukende. Jeg syns 6 mnd/4PP var jævelig nok, og føltes ut lenge nok. Virkelig en berg og dalbane! Husker sambo reiste mye, når vi prøvde og var så frustrerende å ikke vite om han faktisk var hjemme ved EL! Og så reiste han til Zikaland og vi kunne ikke ha ubeskyttet sex på 8 uker (vi holdt ut 5).

  Så forstår gjerne om dere velger å ta steget ❤️ Dere vet best og må følge magefølelsen deres! Har selv ei venninne som jeg merker er veldig usikker på om hun kan bli gravid, og da har jeg pushet litt på at hun skal få sjekket seg så hun slipper å gå med den byrden av å ikke vite. Jeg er selv slik at jeg oppsøker all informasjon jeg kan komme over!!

  Jeg hater smaken av hostesaft og husker jeg sleit som faen, men hva gjør man ikke for å øke sjansen :hilarious: Vurderte å prøve granatepleekstrakt og ananas, og litt frista til å prøve litt av hostesaften jeg har liggende fra sykdom i mars :angelic:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Nutte Betatt av forumet

  Jaa, ikke sant! Føler når man bikker 6 mnd, da begynner det å bli «lenge»... Googler og googler om alt mulig og står jo forskjellig overalt, men typ at 80% blir gravide innen 6 mnd og 90% innen 12 mnd. Og det er jo først når man bikker 6 mnd og ikke har blitt gravid at man begynner å bekymre seg:( Også er det vel enda mer frustrerende når mannen ikke er hjemme under el ja:banghead:

  Jeg og har ei venninne, ho sluttet på prevensjon og har hatt tr 2 ganger på 1,5 år!! De prøver ikke aktivt, men tror ho trenger mer hjelp enn meg når de virkelig ønsker å bli gravide:bored: Men når man prøver aktivt, alt ser bra ut, men det likevel ikke går mnd etter mnd, da føler jeg at det kan være noe galt med meg uansett...:(

  Haha, kunne huske at hostesaft smakte som lakris da jeg var liten!! Og det er godt:hilarious: Jeg bestilte Solvipect i går og håper den rekker å komme før påskedagene!! Vet du hvor mye skal man ta av denne? Og skal man slutte etter el? Jeg har prøvd både grapefruktjuice, ananas og babyklister, men har ikke blitt gravid enda
   
 19. Nutte Betatt av forumet

  PP9, CD8

  I går bestilte jeg Solvipect (hostesaft). Håper bare det rekker frem før helligdagene (og el)! Noen som har erfaring med dette? Hvor mye og når skal man ta det?

  Ellers har elslimet kommet på plass i dag, og det kommer mye og varer ca 1 uke. Så håper litt hostesaft kan tynne det ut, og at det hjelper!!:wacky:

  Ellers begynner jeg å teste etter el i kveld. Sist PP kom el som et sjokk på cd10 (vanligvis cd13-14).

  - Nutte
   
 20. Frk1991 Gift med forumet Snøkrystallene2021❄️

  Det er nok grunnen til jeg ikke liker det, hater lakris :rolleyes: Tror jeg leste 1 spiseskje, 3 ganger om dagen ca 5 dager før EL og slutt når EL er forbi.
   

Del denne siden