Vektnedgang etter fødsel

En tråd i 'August 2020' startet av Babydrøm2020, 25 Nov 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Søskendrøm2022 Elsker forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Hei,

  Jeg gikk opp ganske mye i svangerskapet (21 kg), og de to første ukene gikk jeg ned 13 kg. Etter dette har jeg gått opp 1 kg igjen og vekten er relativt stabil der. Går 5-6 km i snitt hver dag og prøver å spise relativt sunt, likevel står vekten bom fast. Hadde håpet at vekten skulle fortsette nedover siden jeg fullammer, spiser omtrent det samme som jeg gjorde før jeg ble gravid og er MER aktiv.

  Hvordan går vektnedgangen for dere andre? Flere enn meg som føler kiloene sitter som limt til kroppen? Føler kroppen min prøver å holde på kiloene på grunn av ammingen.
   
 2. Kompa Andre møte med forumet

  De første 7 gikk vekk med en gang (la på meg ca 14) så satt resten som lim! Selv om jeg trillet omtrent hver dag og spiste lite. Så løsnet det når baby var rundt 2 mnd. Ammet kun de første ukene. Virka som kroppen bare ville komme seg etter fødsel og rar døgnrytme først dette gjelder nok ikke for alle da, men kansje ha litt tålmodighet?
   
 3. Søskendrøm2022 Elsker forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Virker som noen faktisk mister vekten etter de slutter å amme også. Lest meg opp til at lavt østrogennivå kan gjøre at kroppen blant annet holder på vannet. Har jo ikke noe hastverk med å miste de siste ti kiloene, men sånn det er nå får jeg nesten ikke på meg jobbklærne eller bunaden som jeg vil ha på i dåpen når lille er 4,5 måned.
   
  • Enig Enig x 1
 4. tulips Forumet er livet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Gikk ned 6,5kg fra startvekt(vekta før jeg ble gravid) i svangerskapet. Gikk ned 13,5 kg etter svangerskapet. Til sammen gikk jeg ned 20 kg. Har lagt på meg igjen 2 kg, så vekttapet nå er 18kg... jeg er misfornøyd med det :banghead: Spiser knekkebrød(rugsprø og Brisk) til frokost, lunsj og kveldsmat. Spiser middag, spiser ikke pasta, ris, potet og raske karbohydrater. Prøver å få i meg minst mulig karbohydrater. Er ikke alltid jeg får i meg 4 måltider i løpet av en dag heller. Spiser ikke søtsaker. Ikke potetgull.. Føler det er så ufortjent med de 2 kiloene :shifty: Ammer ikke.
   
  Last edited: 26 Nov 2020
 5. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Sniker bare for å støtte deg i at ammingen kan gjøre det vanskeligere å tape vekt. Her gikk det tregt så lenge jeg ammet, men med litt jevnlig motivasjon og begrense hvor mye godteri man spiser i løpet av uka så vil kiloene gå ned - om enn saakte. Jeg begrenset ikke godteriinntaket så godt (måtte ha noe godt å holde meg fast i gjennom perioder med lite søvn, hehe) og dermed tok det lang tid.
  Søvnmangel gjør også at kroppen sparer mer på fett, så det kan jo påvirke enten man ammer eller ikke.
   
  • Enig Enig x 2
  • Informativ Informativ x 1
 6. Søskendrøm2022 Elsker forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Gikk det lettere av når du sluttet å amme? Tenker det samme selv. At så lenge jeg har gode rutiner på aktivitet og det jeg spiser, så vil kroppen stabilisere seg tilslutt. Håper i hvert fall det. Jeg kommer uansett ikke til å gå inn for aktiv slanking så lenge jeg ammer og prøver å ikke bruke for mye av permisjonstiden til å tenke på vekten.
   
 7. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Mener veldig mye gikk av i løpet av de første 6 månedene, er jo enda kort tid siden du fødte, selv om man gjerne skulle vært av dem som mistet all ekstra vekt i løpet av de første par månedene. :)
  Men hang igjen 4-5 kilo som ikke gikk vekk før jeg sluttet å amme og samtidig tok litt tak i kostholdet. Har dessverre aldri hatt veldig lett for å gå ned i vekt, det kan nok også ha påvirket :p ammet til 17 mnd.
   
  • Morsom Morsom x 1
 8. LizRachel Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ Assistert-jentene Febbisbebbis'18

  Jeg gikk opp 18-19kg i svangerskapet. De første 10kg forsvant innen de første ukene etter fødsel. De neste 5 var veldig mye tregere å få av. Nå er jeg kun 2kg fra startvekt, men står foreløpig bom stilt.
  Interessant at amming kan hindre vektnedgang, har alltid hørt og trodd det motsatte!
   
 9. Tinúviel Betatt av forumet

  Jeg fullammer og gjorde det med søsknene også. For meg har amming absolutt dratt vekta ned hver gang, men det er først 9-10 måneder etter fødselen at kroppen har begynt å føles normal, og etter det gikk det fort nedover med vekta, nesten for mye. Ammet til ca 1,5 år
   
  • Enig Enig x 1
 10. LoffIMagen Elsker forumet Novemberlykke 2018 FebbisBebbis2021 ❄️

  Det er ikke sikkert de kommer til å forsvinne helt før du er ferdig med ammingen. Jeg jobbet hardt sist, men vekten rikket seg ikke. Da jeg var ferdig med ammingen gikk jeg plutselig ned uten at jeg trengte å gjøre noe for det :bookworm:
   
 11. Søskendrøm2022 Elsker forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Håper litt at det er det som må til her. Hvis ikke får jeg jobbe hardt når ammingen er ferdig. Går jo lange turer og spiser relativt normalt, så noe mer enn det føler jeg ikke for å gjøre enda. Måtte du slutte helt med amming eller hjalp det bare du begynte med delamming etter 4-6 måneder?
   
 12. LoffIMagen Elsker forumet Novemberlykke 2018 FebbisBebbis2021 ❄️

  Man skal jo ikke slanke seg når man ammer heller, så bør ikke gjøre så mye mer heller egentlig. Måtte dessverre slutte helt. Var som om kroppen tviholdt på reservene!
   
 13. Je2 Flørter med forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Gikk opp 16 kg i svangerskapet, men siden svangerskapet kom rett etter en relativt stor operasjon hvor jeg sleit mye med kvalme etterpå vil jeg nok si at jeg egentlig bare gikk opp 13 kg i forhold til vekta jeg har hatt stabilt de siste 6-7 årene utenom svangerskap. Hadde gått ned 8 kg av de 13 da jeg kom hjem fra sykehuset 2 dager etter fødsel, og lå relativt stabilt (tapte kanskje 0.5 kg i mnd) fram til baby ble 3 mnd. Fullammer, og syns egentlig at appetitten blir innmari stor av det. Men stresset egentlig ikke med vektnedgang da jeg vet kroppen går tilbake sånn som den pleier uten at jeg trenger å spise spesielt sunt eller bevege meg så mye, bare jeg tar tiden til hjelp. Men fant så en svulst under armen og gikk rimelig kjapt ned de siste gravid-kg. Tok vel en uke. Venter fortsatt på svar på biopsi om det er ondartet eller godartet og sliter plutselig med å holde vekta oppe :banghead:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  Håper du får gode nyheter! :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Søskendrøm2022 Elsker forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Huff, det hørtes ikke noe gøy ut. Krysser fingrene for at det ikke er noe farlig. Å ha litt ekstra på kroppen er jo ofte et tegn på at man egentlig har det fint. De gangene jeg har vært litt under normal vekt har som regelen vært i forbindelse med kjærlighetssorger for meg eller tøffe perioder. Så er jo i det store og hele mest glad for at jeg har en veldig fin permisjon og en nydelig, snill datter ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Augustspire Elsker forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Gikk opp 40 kg i svangerskapet, 10 kg forsvant etter 1 uke, resten sitter fast. Gikk til og med fra å spise minst 1 stor sjokoladeplate om dagen til null snacks eller godteri i 3 mnd uten at vekta rikket seg...
   
 17. Søskendrøm2022 Elsker forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Litt godt å høre at vi er flere som sliter litt selv om aktivitetsnivået har gått opp og/eller mengden usunt trappes ned på. Har fremdeles ulvehunger, så tror ammingen må bli ferdig for at noe skal skje med min vekt.
   
 18. Je2 Flørter med forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Takk ❤️ Svulsten var heldigvis godartet :smiley-bounce012
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
  • Vinner Vinner x 1

Del denne siden