Vekt på baby uke 32-33

En tråd i 'Oktober 2017' startet av Bliss_nr2, 5 Sep 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Campanilla Glad i forumet Oktoberbarna 2021♡ Høsthjerter 2017 Junibarna 2019 Julibarna 2019

  Forrige måling hadde lille et vekstavvik på - 8%, men nå var jeg akkurat hos jordmor og fikk da estimert lille til å veie ca. 2200 gram. Jeg er i uke 33+3, så nå var hun plutselig midt på streken.
  SF målet mitt er helt normalt, men alle som hører hvor langt jeg er på vei kommenterer at magen min er liten :rolleyes:
   
 2. Lotty Glad i forumet

  Sniker. Jeg forstår ikke hvorfor du får "kjeft" av jm? Det er vel ikke noe du kan gjøre med om magen er liten. Enkelte får jo så vidt mage i det hele tatt. Mitt sf-mål var heilt etter gjennomsnittet forrige svangerskap. I uke 31-32 ble hun estimert til 1900 g. Fødte i uke 36-37 og hun var kun 2500g. Altså veldig liten for ant. uker. Så jeg kan ikke se sammenhengen sånn sett.

  I dette svangerakapet har maget lagt under gjennomsnitt på sf-mål, og han er mål til 1200g i uke 29.

  I tillegg så har jo mor/fars høyde og vekt mye å si. Jeg tror det er "umulig" for meg å få.et barn på 4,5 kg, selv om magen kanskje skulle tilsi det ;-p

  Håper du ikke lar deg stresse av kontroller og jm , og lykke til nå på slutten :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Morsom Morsom x 1
 3. B-gjengen Elsker forumet Høsthjerter 2017 Junilykke 2020 ♡

  2420 gram i dag, 33+5. 11% over vekstlinja :)
   
 4. Poojenta Elsker forumet Marshmallows2021 Høsthjerter 2017 Assistert-jentene

  Her ble han målt til 2500g i uke 33+0
   
 5. 1600km nord Flørter med forumet

  Nå var jeg på UL i går og hun ble estimert til 1750gr (32+6). Det er -11%. Jm ville ha meg inn igjen i uke 37 men kun fordi det er prosedyren. Hun var ikke bekymret. Storebror var 3005gr da han ble født og både meg og samboeren var rett under 3kg (alle tre født til termin). SF målet hadde ikke gått opp siden sist det ble sjekket men det sa de kan ha mye med leien å gjøre. Vi er så forskjellige og for det aller fleste av oss går det jo veldig fint [emoji5]
   
  • Liker Liker x 1
 6. Miss B Forelsket i forumet Høsthjerter 2017

  Samme her [emoji1] Stor baby på oss da!
   
  • Liker Liker x 1
 7. Bliss_nr2 Elsker forumet Sommerfuglene Høsthjerter 2017

  Tusen takk for gode ord. Har ikke latt meg stresse så mye, men da flere og flere begynner å kommentere så kjenner jeg litt på det...mange trir jeg har termin desember/januar.
  Barnefaren veide over 5 kg og jeg har hele tiden fryktet stor unge. Eldste veide 3470 g da hun ble født 3 uker før tiden.
   
 8. Lotty Glad i forumet

  Det er jo stort for å være 3 uker før tiden..jeg har siden uke 13 hørt at jeg er så stor ( det må være tvillinger, det ser ut som du skal føde, du er vel høygravid osv). Ikke gøy det heller. Tror ikke noen mener noe vondt,men er jo liksom noe å kommentere... for å bare si noe. Svigermor kan si opp til flere ganger at... du har lagt på deg, du vekser, ja du har blitt stor nå osv (blen ganske lei tilslutt, og ba henne passe sin egen vekt :p )
  Fødselslegene og jm sier at de tar det de trenger ,men at det er en generell anbefaøt ift vektoppgang og sf-mål. Men f eks Fotballfrue hadde mindre mage da hun var høygravid, enn det jeg hadde i uke 13. Har ei venninne som er 3 uker lengre kommet og ser sykt svær ut, og en annen venninne som ligger 2 uker bak meg,og har nesten ikke kul på magen.

  Jeg er lav og magen med første, gikk som en bilring. La på meg 25 kg, selv om hun var kjempeliten. Nå er magen lav og struttende. Og jeg har lagt på meg lite i forskjell til første svangerskap.

  Håper du klarer å bite i deg kommentarene,pg evt ta opp med noe annet helsepersonell dersom jm du går til gir deg "kjeft". Høres helt tullete ut!
   
 9. Poojenta Elsker forumet Marshmallows2021 Høsthjerter 2017 Assistert-jentene

  Stor baby, frisk baby - same same;)
  Jeg sjekket på et percentil skjema. Fødselsvekt ble estimert til 3900. Det er da ikke så ille? Skjønner ikke helt hva de maser om..
   
 10. Miss B Forelsket i forumet Høsthjerter 2017

  Hehe nei.. [emoji16][emoji1] Både jeg og min samboer var 4000 og 4500 da vi var babyer og det gikk da bra med oss. Ikke overvektige som voksne. Fødselslegen sa at det bare var bra at babyen min var litt stor ettersom jeg skal ha keisersnitt i uke 38+6.
   
 11. Devilina Gift med forumet Høsthjerter 2017

  Synes det er så drøyt at jordmødre og leger skal kjefte eller komme med en slags moralpreken på at man er liten... altså... noen barn ligger jo kjempe langt inn mot ryggen og da får man ikke stor mage. Og mange har jo fått seg en skikkelig overraskelse når ungen har kommet ut, den er større enn de tror og motsatt... noen har hatt svææære mager og ut kommer en bitteliten sneip.
   
 12. Poojenta Elsker forumet Marshmallows2021 Høsthjerter 2017 Assistert-jentene

  Jeg var ca 3600, og samboer 3800. Jeg skjønner ikke alt styret. Kanskje greit at den ligger litt over når den skal ut litt før. Vi har ikke fått noen konklusjon enda, men tipper det blir vaginal når han er klar:)
   
 13. TredjeBulken Forelsket i forumet Høsthjerter 2017

  Hakke fått hørt noe jeg, hm. Ser på målene at han ligger som jentene de lå øitt ober den.midt streken, siste var 3000 ved fødsel på termin så en må vel over det fargede området for at babyen skal være stor? Skjønner ikke set helt for legen mente babyen ble stor mens jordmor mente han ble som søstrene hehe
   
 14. Miss B Forelsket i forumet Høsthjerter 2017

  Nei, skjønner ikke det jeg heller. Har ikke opplevd stress på det av helsepersonell, men ser jo på ulike forum at folk har litt ulike opplevelser og at endel er opptatt av babyvekt. Jeg får høre av jordmor at baby stortrives i magen og at alle undersøkelser er fine. Da bryr jeg meg lite om at han er litt over estimert fødselsvekt.
   
  • Enig Enig x 1
 15. Poojenta Elsker forumet Marshmallows2021 Høsthjerter 2017 Assistert-jentene

  Her er sykehuset veldig opptatt av det, de har nevnt det og uttrykt bekymring over hvor stor han er hver gang vi har vært der oppe (har hatt en del kontroller pga morkakensplassering). Jordmor er ikke så opptatt av det. Hun sier han vokser fint etter sin kurve, og at vi skal være fornøyd med det.
  Jeg har foreløpig ikke gått opp mer enn gjennomsnittet (14kg), og jeg jobber enda 100% som lærer i en hektisk hverdag. Jeg må ærlig inrømme at jeg tar sykehusets bekymring med en klype salt.
  De fleste sier at den beregningen ikke stemte likevel. Noe som ikke et rart da det er en beregnign de kommer frem til etter å måle lengde(omkrets) på hode, overarm og lår! Det sier seg selv at det kan komme avvik når de etter min mening driver med gjetting:confused005

  Uansett så er det ikke lenge igjen. Her gleder vi oss stort til førstefødte skal komme. Far synes nok fortsatt at det er litt vanskelig å forstå, og gleder seg til den lille blir født slik at det blir litt mer virkelig. Jeg gleder meg til å se han, kose med han, og ikke bare klappe meg på magen, samt å slippe å løpe på do hele tiden. Akkurat det begynner å bli litt slitsomt nå som han beveger seg lengre og lengre ned i bekkenet:hilarious:
   
 16. Miss B Forelsket i forumet Høsthjerter 2017

  Men har de sagt hvorfor de er bekymret? Leste i epikrisen min fra legen Ullevål at det stod "normalt stort barn" så har ikke tenkt så mye mere over det.
  Jeg har gått opp 10 kilo totalt til nå. Da jeg var halveis gått i svangerskapet fikk jeg beskjed om å legge på meg mere, så da har jeg spist mere de siste to måneder. Så var kanskje det også feil. Jaja, baby blir det. Har regnet ut at ved keisersnitt så vil den være rundt 3800 g.
  Gleder oss veldig vi også [emoji1] Første her også.
   
  Last edited: 7 Sep 2017
 17. Tsecret Glad i forumet Høsthjerter 2017

  Ny UL idag 34+4 Og han veide 2470 g. Akkurat på gjennomsnittet sa de. [emoji4]
   
 18. Klarforbaby Elsker forumet Marsboerne 20 18 *Aprilbaby 2018*


  Får du kjeft fra jordmor? Hva mener hun at du skal gjøre med saken..? Høres meget uprofesjonelt ut. Ekstra kontroller er vel bare positivt, men hadde glatt byttet jordmor om hun gav meg kjeft for at magen var liten. Er ikke slik at du kan trylle den større..
   
  • Enig Enig x 1
 19. Bliss_nr2 Elsker forumet Sommerfuglene Høsthjerter 2017

  Er konstant mas om at jeg må spise mer, spiser for lite og magen ikke vokser. Sier at babyen min må ligge å hvile imellom måltidene for å klare ha energi nok... nå sist hadde jeg gått nedd 1 kg, men jeg spiser så godt jeg kan!
  Nå er det vel ikke så mange timene igjen hos jordmir før fødsel, så holder nok ut. Bare godt å få lufte litt her.
   
 20. Poojenta Elsker forumet Marshmallows2021 Høsthjerter 2017 Assistert-jentene

  De var først bekymret for im bekkenet mitt var stort nok dersom det skulle bli setefødsel. Han har snudd seg, og ligger med hodet ned nå. Vet ikke hva som er bekymringen nå lengre..
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden