Vektøkning til 3 måneders-kontroll

En tråd i 'November 2016' startet av Krollemor, 19 Feb 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Krollemor Blir kjent med forumet

  Hei!

  Vi skal på kontroll hos helsesøster til uka og jeg kjenner jeg begynner å bli nervøs for at HS skal mene jenta vår ikke går opp nok.
  Vi hadde en litt humpete start på ammingen og det måtte hyppige veiinger til for å kontrollere vektoppgangen før vi til slutt begynte å fullamme ved 3 uker.
  Siden har hun i grunn fulgt sin egen kurve, men fikk en "kommentar" fra HS på kontroll ved 6 uker om at hun mente lillemor ikke hadde gått opp nok. Hun hadde da gjennomsnittlig gått opp 160 g i uka siden sist veiing, noe som (ifølge min hyppige googling) var helt innenfor normalen.

  Nå har jeg da begynt å bekymre meg for at HS igjen skal mene at hun ikke går opp nok og at amming liksom ikke er tilstrekkelig lenger.
  Har ikke veid henne siden hun var 6 uker gammel, og er jo spent på å finne ut hva den ligger på nå. Men kjenner at selv om vi har ammet fint i 10 uker nå og ungen virker fornøyd, så henger nok litt av nervøsiteten fra starten igjen når vi nå skal sjekke vekt igjen.

  Det jeg egentlig lurer på er hvordan vektoppgangen til deres babyer var fra kontroll ved 6 uker til 3 måneder(for de som har hatt)?
   
 2. KristinBHansen Flørter med forumet

  Viktigste er at de følger sin kurve har vi fått beskjed om. Husker ikke helt hva han veide ved 6uker, men han ligger under normalen, men helsesøsteren vår var ikke bekymret da han hadde fin kurve. Veide 3600 ved fødsel, gikk så helt ned til 3100 og veide 6000gram ved 3mnd kontroll iallefall. Vi fikk beskjed om at alt fra 140gram i uken var flott :) Han er forøverig flaskebarn
   
 3. sctr Flørter med forumet

  Vår var 4430 g på 6 ukerskontrollen og 5630 g på 3 mndkontrollen. Har aldri fått noen kommentar på at hun går for lite opp i vekt, selv om hun ligger litt under gjenomsnitt. Hun var liten født, bare 3090 g, men gikk ned til 2665 g.
   
 4. LiteFrø Elsker forumet Novemberlykke 2016 Julegavene 2019 Desemberskatter 2016 Januarlykke 2020

  Søsteren min fikk også denne kommentaren fra HS. Jenta hennes har fulgt en fin kurve og selv om hun kanskje ligger litt under gjennomsnittet så er hun fornøyd og frisk. Hun følger jo utviklingen ellers med rulling og krabbing og tenner osv. Så jeg tror at så lenge babyen er fornøyd og har fulgt sin egen kurve så er ting i orden :) Dumt at HS sier sånn, man blir jo usikker av det, men det er du som kjenner babyen din :)
   
 5. Krollemor Blir kjent med forumet

  Kjente også veldig irritasjon over at HS sa det sist gang, siden det egentlig ikke var noe galt med vekta hennes. Veldig unødvendig, særlig siden det der nesten er et litt sårt punkt på en måte, da jeg virkelig ville få til ammingen og var redd det aldri skulle gå i begynnelsen pga ikke nok vektøkning.

  Babyen vår var 4090g ved fødsel, gikk ned til 3580g på sykehuset og lå på 5360g ved 6 uker.
  Håper (og tror) hun i det minste har bikka 6 kg+ nå, men få bare vente og se.
  Uansett har hun jo fulgt sin egen kurve ved tidligere veiinger, og serverer plenty med tissebleier iløpet av et døgn, så er nok bare litt unødvendige bekymringer fra min side.

  Tusen takk for svar alle sammen! :)
   
  • Liker Liker x 1
 6. ElisabethI Elsker forumet Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  mi er flaskebarn, og vi har fått høre hele tiden hvor lite hun legger på seg... jeg har prøvd å forklare at både jeg, appan og storesøstren var akkurat likedan, men fikk baaaare pes på at hun ikke spiste nok,,, etter vi hadde vært på 6 ukerskontrollen ble jeg møkklei og kranglet meg til å bytte helsesøster. Måtte krangle med hun jeg hadde da hun er ledende helsesøster på helsestasjonen og ikke ville at vi skulle bytte "for hun også vil ha babyer" som hun så fint sa..

  På onsdag var vi på 3 mnd kontroll med den nye helsesøstren (det er hun vi går til med storesøster, og hun er vi superfornøyd med). Da har vi ikke vært der på 5 uker, og lillesøster har bare gått opp 100 gram i uka, så 500 gram siden 17. januar.. det er jo absolutt mindre en ønskelig, men det var så deilig å sitte der å ikke få kjeft! Jenta vår spiser myyyyye mme, og utvikler seg helt perfekt, så da stresser hun ikke med det. Hun kjenner oss, og vet at søstra er lik. Når jeg sammenligner helsekortene deres er de faktisk identiske i størrelse både i lengde og vekt (men lillsesøster veide 500 gram mer ved fødsel). Så om du er missfornøyd så annbefaler jeg å bytte helsesøster altså! Det beste vi kunne gjort både for skatten sin del og min del, Det er så deilig å reise hjem derfra uten klump i magen!
   
 7. Krollemor Blir kjent med forumet

  Har faktisk tenkt tanken på å bytte helsesøster da jeg det har vært flere ting som har plaget meg litt med henne, blant annet at jeg synes hun er litt vanskelig å snakke med. I tillegg GLEMTE hun å spørre meg ang barselgruppe, noe jeg opprinnelig var interessert i, og siden jeg ikke hadde noe lyst til å komme inn i gruppa dere 7 uker for sent utgikk jo det...
  Men føler det nesten er litt frekt å skulle spørre om det, tenker det bare hadde vært en ubehagelig samtale å ta, og det er jo mest pga at jeg ikke liker henne så godt, noe som ikke føles som verdens beste grunn.

  Men gikk uansett fint når vi var på 3-mnd kontroll, HS var hyggelig å snakke med denne gangen og jenta vår hadde gått opp til 6420g, så fikk heldigvis ingen kommentarer denne gangen :)
   
 8. 87'modell Forumet er livet

  Hei!

  Jeg vil bare tipse om at du ikke trenger å gå til HS på kontroller, og at du fint også bare kan si at du ikke ønsker kommentarer om amming eller vekt, fordi du veier hos legen f.eks.
  Du kan også veie babyen selv, og bare fortelle HS om hva vekten viser, også sier du at du ikke vil prate mer om det.
  Du klarer å lese anbefalingene og se an tilstanden til babyen din like godt som henne, det er ikke vanskelig. ;)
  Ikke la kommentarene derfra gjøre deg usikker eller nervøs. ;)
   
 9. Krollemor Blir kjent med forumet

  Takk for tips! :)
  Skal se an hvordan det går fremover, nå var jo babyen gått opp greit i vekt denne gangen og kurven hennes blir vel mer synlig for hver gang vi er der, så forhåpentligvis blir det ikke flere kommentarer av den typen heller.
  Men om jeg har flere smått ubehagelige opplevelser skal jeg absolutt vurdere det :)

  Vet egentlig at jeg ikke burde la det påvirke meg, men er jo litt lett å bli usikker når man aldri har gjort det før, går seg vel til med tida :)
   
 10. 87'modell Forumet er livet

  Jeg vet veldig godt hvordan det er, for her stod helsesøster omtrent klar med erstatningsflasken, enda vi spesifikt forklarte at vi hverken trengte eller ønsket det.
  Vi prøvde til slutt forgjeves å få i babyen både mm og mme med flaske/beger/sprøyte, men han nektet; kun pupp på ham.
  Så byttet vi helsesøster, som tok ett blikk på kurven hans, og sa: "Ja, dette ser jo bra ut! Ammer du fremdeles? Ja? Så flott da, bra jobba!" ..og ferdig med det.

  Stol på deg selv og magefølelsen din. ;)
   
 11. Krollemor Blir kjent med forumet

  Uff, det må ha vært slitsomt!
  Så ille har heldigvis ikke vår HS vært, men har bekymret meg for om hun skulle det siden vår baby også nekter noe annet enn pupp, blir illsint de gangene pappaen har prøvd å gi henne flaske.
  Det er jo enda vanskeligere å stole på jobben man selv gjør når man har en som virkelig skal kunne dette som står over og nærmest forteller deg at du gjør noe galt eller at det du gjør ikke er nok.

  Skal prøve å stole mer på magefølelsen fremover, tusen takk! :)
   
 12. 87'modell Forumet er livet

  Det ER vanskelig, og derfor mener jeg kvalitetskontrollen av helsepersonell burde vært veldig(!) mye bedre enn den er.
  Forumet her flommer dessverre over av foreldre som har fått alt annet enn riktig og god hjelp fra helsepersonell som egentlig skal være eksperter på sitt felt..
  Og tilbake sitter mødre som ikke stoler på puppene, eller på ammingen. :/
  Men, det er faktisk slik at de fleste mødre kan fullamme babyene sine til de er 6 mnd, uten at babyene trenger noen form for tillegg. (Med unntak av tran/d-vitamin.)
  :)
   
 13. Banoffie Glad i forumet Desemberskatter 2016 ❤Januarlykke 2022❤ Januarlykke 2019

  2960 ved fødsel, 4450 ved 6 uker og 6100 ved 3 mnd. Ammer. Opp ca 260g/ uke i snitt. Han spiser HELE tiden og 4-5 ganger hver natt...
   
 14. ElisabethI Elsker forumet Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Så bra hun hadde gått fint opp og hun var fornøyd :) ingenting er bedre enn det :) mi hadde bare gått opp 100 gram i uka siden 6 ukerskontroll så vi må tilbake, men nå er jeg superfornøyd med HS så da stiller vi gladelig :p hun vi hadde først glemte også å tilby barselgruppe som jeg var interessert i.. måtte ta tak i det selv.. i tillegg glemte hun å betale meg fylle ut skjemaet for kartlegging av depresjoner som de også er pålagt å spørre om på 6 ukerskontrollen.. hun var veeeldig opptatt av om jeg hadde begynt med tran eller d-vitaminer.. hun spurte meg hver gang vi var der etter hin fulltekst 4 uker.. ( var noenganger to ganger i uka for å sjekke vekta). Jeg svart hver gang at vi ikke får i henne tran, og dvitaminet er ikke behov for enda da hun er fiskebarn og får i seg det hun trenger helt til hun begynner å få vår mat.. så vi kommer ikke til å begynne med det før vi bytter ut melk og grøt med vanlig mat..og hun hørte aaaldri etter... sånn var det egentlig med alt.. i tillegg så følte jeg at vi ikke hadde så bra kjemi, og jeg synes det er viktig med ei HS man kan snakke med.. så da var det ikke tvil for vår del :)
   
 15. Krollemor Blir kjent med forumet

  Oj, det var en fin vektoppgang! Han har jo nesten tatt igjen mi som var over 1 kg tyngre ved fødsel. Men det må være slitsomt for deg å stå opp så ofte om natta.

  Når jeg tenker etter tror jeg ikke hun gikk igjennom noe skjema med meg ang depresjoner på kontroll ved 6 uker heller...
  Tenkte ikke over det engang, akkurat som med barselgruppe. Husker hun nevnte barselgruppe når hun var på hjemmebesøk rett etter fødsel, men glemte av hva hun sa annet enn at hun kom til å spørre om det.
  Så når jeg innså at jeg ikke hadde hørt noe om det på 6 ukersen trodde jeg hun kanskje hadde sagt det var neste kontroll, men det var det jo ikke. Ringte aldri helsestasjonen heller, så jo ikke for meg at det var noe de bare glemte, gikk ut i fra at hun hadde litt styring på ting.

  Nå skal vi jo tilbake på kontroll ved 4 mnd siden jeg ikke er med i barselgruppe, om det fortsatt skurrer litt (føler heller ikke at vi har noe særlig til kjemi, jeg og henne) skal jeg prøve å mote meg opp til å høre om det er mulig å få bytte helsesøster :)
   
 16. ElisabethI Elsker forumet Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Her har de kontordame som jeg ringte til når jeg ville bytte.. hun sa det ikke var noe problem, men at hun måtte si fra til hun vi hadde. 30 minutter senere ringer gamle helsesøstra og skal begynne å diskutere med meg. Heldigvis er jeg tøffere i telefonen :p så jeg sto på mitt :)

  Jeg husket det skjemaet selv egentlig, men droppet å.ta det opp for deg ikke har noe depresjoner uansett... den nye HS nevnte det nå da, men beskjed fra den gamle om at hun hadde droppet det for dattra mi var så sint og vanskelig... da ble jeg irritert.. en baby på 6 uker er ikke vanskelig.. de trenger kjærlighet, og vi hadde kolikk... men da vi var der var hun faktisk stille som ei mus og supersnill, så det var bare dårlig unnskyldning for hun ikke gjorde jobben sin...
   
 17. MariaS Forumet er livet VIP ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Novemberlykke 2016 ♡Julekulene 2021♡

  3675 ved fødsel (så ned til 3400)
  5090 på 6-ukerskontrollen
  6800 på 3 mndkontrollen :)
   
 18. Katzilla87 Glad i forumet Novemberlykke 2016 ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Her var han 3780 ved fødsel ( ned til 3410 ) og 5960 på 3 mnd kontrollen.
   
 19. Kaktusen<3 Gift med forumet Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 Februarlykke 2015

  4120 ved fødsel
  6780 ved 3 mnd :) (gutt)
   
 20. Chihaya Forumet er livet VIP Novemberlykke 2016 Novemberskattene 2014 <3 Desemberskattene 2014

  S har kun gått opp 160 gram i uka i snitt, men det var uproblematisk. :) Vi delammer. :)
   

Del denne siden