Vekstkontroll

En tråd i 'September 2021' startet av mammamilla, 18 Mai 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ananas30 Elsker forumet Septemberlykke 2021

  Så bra den har flyttet på seg :)
   
 2. Ananas30 Elsker forumet Septemberlykke 2021

  Det skjønner jeg godt. Etter å ha lest om fødselen din, så håper jeg du får hjelp og støtte til å komme deg over de dramatiske øyeblikkene. Kjekt å høre at lillegutt vokser :) Masse lykke til videre!
   
 3. Sivsol Flørter med forumet Septemberlykke 2021

  Hei! Da er jeg tilbake. Lillemor meldte sin ankomst 21.07.2021. Estimert fødselsvekt på 1600gram. Litt pustestøtte med c-pap med romluft første timene og varmemadrass en god stund. Vi fikk dra hjem litt over 2 uker etter føsel. Står bra til med alle og lillemor må bare vokse å bli stor:Heartred Bruker fortsatt sonde, men hun ammer også bra med brystsjold til hjelp, siden knoppen er stor og munnen liten:dummy1:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 11
 4. VirrVarr84 Elsker forumet Septemberlykke 2021 Augustbarna 2021

  Gratulerer så masse! Så fint å høre at det går bra med dere:Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Mana92 Glad i forumet Novemberbarna 19 Septemberlykke 2021

  Ringte inn til ahus i dag da jeg var så bekymret over lite liv. De ville ha meg inn på ctg, og da var baby heldigvis aktiv igjen. Men uansett såå glad for at jeg ringte inn!

  Legen ville også ta en vekstkontroll av baby med det samme jeg var der da det er 2 uker siden sist og 2 uker til neste kontroll. Alt var heldigvis bra med baby, og hun veier ca 3080g nå. Så akkurat på 50 persentilen sa legen (er 37+5) ❤️ Men det begynner å bli litt lite fostervann, så jeg fikk en ny time på Ahus på mandag som kommer. Fikk også legen til å sjekke meg innvendig da jeg har hatt litt murringer og kynnere. Og hun kunne fortelle at jeg har 2 cm åpning!!
  Vet at jeg kan gå lenge slik da dette er mitt andre barn, men jeg synes ua at det er såå spennende! Hun tøyde/strippet også mens hun var "oppi der". Så spennende å se hvordan ståa er på mandag, med mindre jeg har født :p ❤️ hihi
   
  • Hjertelig Hjertelig x 9
 6. Heldigst Elsker forumet Septemberlykke 2021

  Åååh, gratulerer!!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Lille-M Glad i forumet Septemberlykke 2021 Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene

  Hvor mye fostervann fikk du beskjed om at du hadde? Skal stå i epikrisen om du ikke fikk beskjed muntlig. Jeg har også lite, ca 5,5 cm sist gang, men skulle likevel vente to uker til neste kontroll. Normal mengde regnes fra 5-25...
   
 8. Mana92 Glad i forumet Novemberbarna 19 Septemberlykke 2021

  Den har ikke kommet på helenorge enda, men skal ha til at mengden var på 7 cm. På kontrollen for 2 uker siden var det på 8,1cm. Legen ville egentlig ha meg inn på ny kontroll nå til fredag, men siden baby hadde mye vann både i magesekken og i blæra så ville hun drøye den til mandag. Hmm, ja det skjønner jeg kan bli to lange uker. Når er den neste kontrollen din?
  I mitt forrige svangerskap ble jeg satt igang før termin pga lite vekst og lite fostervann, så jeg tror kanskje det er en faktor som spiller inn siden legen ville følge så nøye med allerede nå :)
   
 9. Lille-M Glad i forumet Septemberlykke 2021 Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene

  Jeg hadde 8 cm for to kontroller siden, 6,5 for 3 uker siden, og 5,5 for 1 uke siden... Legen mente det var mer enn nok, men legene jeg har vært hos i sommer mente det var lite. Baby vokser likevel fint da.
  Har CTG i dag, og ny ul neste uke. Håper jo på igangsettelse før termin! Har fått med meg at for lite fostervann kan gjøre fødsel vanskelig for barnet, så håper de ikke venter til det er altfor lite.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Mana92 Glad i forumet Novemberbarna 19 Septemberlykke 2021

  Hmm, så rart at legene sier så forskjellig. Hvor langt på vei er du? Jeg er 37+6 i dag, og forstod det sånn på legen i går at hun ville følge med fostervannsmengden fremover da jeg eventuelt ikke burde gå helt til termin (pga akkurat dette med fostervann). Og med tanke på at du har mindre fostervann enn meg, så vil jeg jo i utgangspunktet tenke at det samme gjelder til deg også o_O Har du snakket med jordmor om dette? Jeg er selv helsepersonell, men dette er absolutt ikke mitt felt, så du må ta mine tanker med en klype salt :hilarious: Håper på ingen måte jeg skremmer deg eller noe, nå tenkte jeg bare høyt her ❤️
   
 11. Lille-M Glad i forumet Septemberlykke 2021 Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene

  Jeg er 37+3 i dag.
  Lege har forespeilet igangsettelse rundt omkring termin, men det tror jeg er mest pga svangerskapsforgiftning sist gang... Ellers ingen beskjed om hva som skjer om det blir altfor lite fostervann... Har vært til sparketest i dag, som var helt fin. Skal ha ny kontroll hos lege neste uke, og jordmor på mandag.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Ananas30 Elsker forumet Septemberlykke 2021

  Her er det ny vekstkontroll på mandag. Gleder meg til å høre hvor stor hun er blitt nå og er litt spent på om det blir tatt noen avgjørelse på når jeg eventuelt skal settes i gang :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
  • Liker Liker x 1
 13. Zelda86 Flørter med forumet Septemberlykke 2021

  Alt fint på kontroll i dag! Lang og litt tynn baby, ny kontroll om 2 uker. 36+3 i dag. Så klar for å treffe mini!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
  • Liker Liker x 1
 14. Krissi85 Elsker forumet Septemberlykke 2021 Aprillykke 2017

  36+5 i dag, baby er 3,4 kg(!) og +18%
  Skal tilbake om 10-14 dager, og da blir det tatt nærmere avgjørelse om igangsetting:nailbiting:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 15. Kamillete Elsker forumet Tilgangsansvarlig It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2021

  Her ble han estimert til 4 kg 39+3 som tilsvarer +17%og jeg ble ikke vurdert igangsatt en gang :bag: Jeg trodde egentlig jeg kom til å få en dato.. Fikk bare ny time for vekstkontroll på termindato :sour:
   
 16. Krissi85 Elsker forumet Septemberlykke 2021 Aprillykke 2017

  Jeg fødte forrige til termin, og han veide 4,7 kg. Litt av en overraskelse, da han var estimert til 4 kg. Så etter en litt traumatisk fødsel sist, har jeg blitt lovet tett oppfølging, og lav terskel for igangsettelse. Men er ikke lett når man møter ny lege hver gang man er på sykehuset da:meh: Føler at man må gjenta seg selv så utrolig mange ganger, og at det helt kommer an på hvem man møter. Så vi får jo se hva som skjer da :wideyed: skal ta med mannen på neste kontroll så får han snakke litt for meg og :) ikke alltid lett å stå opp for seg selv.
  Rart de ikke vurderer det for deg en gang. Har du sagt at du er bekymret for å føde stort barn?
   
 17. Ananas30 Elsker forumet Septemberlykke 2021

  Det var ganske likt meg sist gang. Da var ejg 36+3, fikk mål til rundt 3,5 kg og +21% I vekst. Jeg skal på ny time på mandag og diskutere igangsetting :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Kamillete Elsker forumet Tilgangsansvarlig It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2021

  Det er godt du er lovet tettere oppfølging! Her var storebror nesten 4300 tolv dager på overtid. At lillebror allerede er 4000 før termin skremmer meg. Selve fødselsopplevelsen sist var positiv, men slet med et brudd i bekkenet et år etterpå som gjorde at jeg levde i store smerter, ikke klarte å sove noe særlig og lite mulighet for å trille turer første året.. Ble veldig deprimert av det.

  Hun legen jeg møtte sist viste lite interesse i å høre fra min side. Hun sa vel tre/fire ganger at vi må normalisere det å føde store barn. Og at det gikk så fint forrige fødsel. Det er jo det som står på papiret.. Men står ingenting om min fysiske og psykiske helse i ettertid. Denne gangen skal jeg også fungere for storebror etter fødsel også og ikke "bare" en baby. Har prøvd å få ny vurdering av ny lege tidligere, men det fikk jeg ikke. Så nå må jeg vente til termin for ny vurdering.. Og jeg vet han vokser ca 250 gram i uka.. Har ikke merket noe som helst til medbestemmelsesretten i dette tilfellet.

  Hvordan opplever du møtet med leger på kontrollene? Hvor langt på vei er du når du skal på neste kontroll?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
  • Informativ Informativ x 1
 19. Ananas30 Elsker forumet Septemberlykke 2021

  Det hørtes ikke noe bra ut. Kan jordmor henvise deg til en annen lege for vurdering??
   
 20. Kamillete Elsker forumet Tilgangsansvarlig It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2021

  Har forsøkt å få både legen min og jordmor til å gjøre det, men legens vurdering på sykehuset veier tyngst.. Det beste jeg kan håpe på nå er å få en annen lege til å vurdere meg på onsdag. Skal få med meg noen som kan hjelpe meg å snakke litt min sak. For jeg bare gråter når jeg ikke føler meg hørt nå som jeg er så sliten :wacky: Trodde helt oppriktig jeg skulle få igangsetting til termin og det trodde jordmoren min og :( Når skal du til ny vurdering?
   

Del denne siden