Vekstestimering

En tråd i 'Tvillingforeldre' startet av Mammalykke93, 11 Feb 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mammalykke93 Betatt av forumet Påskekyllingene 2020

  Vi var på vekstestimering med tvillingene i dag, og da viste det seg at gutten har lagt godt på seg mens jenta neste ikke har lagt på seg noe.
  Hun har lagt i hodeleie hele veien, men i dag lå hun i seteleie - og det kunne visst gjøre at det ble noe feilmålinger...

  Vi skal i allefall opp igjen enten denne uken eller neste uke for å måle igjen. Og dersom det viser seg at hun ikke legger på seg som hun skal må vi følges opp 1-2 ganger i uken til de bestemmer seg for at fødselen skal settes i gang eller ks.

  Andre som har vert i samme
  Situasjon?
   
 2. Lil-17 Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Desemberlykke2017 Assistert-jentene Snøfnuggene 2018

  Ene min hadde store vekstavvik, men de visste årsaken til det. Vet ikke om de kan se hvorfor jenten din plutselig ikke vokser så bra? Kan jo være feilmåling, men hun har bra navlesnorfeste osv? Morkake funksjonen er ok?
  Fikk beskjed at om vi kom oss til uke 26 med begge i behold ville de vurdere igangsetting fortløpende.

  Det positive ift til vekstavvik er at tvillinger tåler det bedre enn en enling :)
   
 3. Mammalykke93 Betatt av forumet Påskekyllingene 2020

  De vet ikke hvorfor foreløpig i allefall. Men jeg har en kronisk sykdom + medisin som KAN utgjøre en risiko der. Vi er i uke 31+3 i dag. Så vi får se hva de sier på sykehuset neste gang :)
   
  • Liker Liker x 1
 4. seilefru Elsker forumet Novemberlykke 2018 Himmelbarn Julikulene 2020

  her følges vekten ekstremt nøye. Og den måles hver uke. Men har lest på nettet at for egentlig å få ett godt sammenlignings grunnlag er det annenhver uke som teller, på vekten. For det kan være feilmarginer.

  I ditt tilfelle så er jo det gjerne normalt at gutten blir større enn jenten?
  Lykke til uansett. kjedelig å være i en situasjon hvor man ikke har kontroll selv. <3
   
 5. Batuuli Gift med forumet Februarbarna 2020

  Hos oss var det ganske store vekstavvik på den ene frøkna og vi ble fulgt opp ganske tett i fra uke 18 (hun hadde mindre forstervann og høyere flowverdier i tillegg da). Det var ofte vi fikk noe feilmålinger fra uke 28 og oppover pga mindre plass og vanskelig leie. Håper det er litt feilmålinger inne i bildet for dere og at jenta vokser litt til :)
  Masse lykke til! ❤️
   
 6. seilefru Elsker forumet Novemberlykke 2018 Himmelbarn Julikulene 2020

  Må bare spørre. Husker du hvor lite fostervann det var? Jeg er kommet i den situasjonen nå. De tror det lekker ut av fostersekken jeg hadde operasjonen i. Ligger liksom helt i grenseland på hva som er ok. Siste måling var største lomme 1,6cm ❤️
   
 7. Kjøttmeis Elsker forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Jeg hadde store vekstavvik fra uke 18-33. Samme lege målte stort sett hver gang. De målte vekst maks hver fjortende dag, en gang målte vi etter en uke og de målingene avvek en del (er pga feilmargin i målingene). Ble fulgt opp med ultralyd 1-2 ganger i uken til fødsel.
   
 8. Batuuli Gift med forumet Februarbarna 2020

  De målte 1,9 cm på tvilling to sin side, ble oppdaget på oul, så vi hadde kontroll av fostervannsmengde hver uke. Det begynte å gjevne seg litt mer når jeg kom over i uke 30. Tvilling en hadde fin mengde hele veien.
   
 9. seilefru Elsker forumet Novemberlykke 2018 Himmelbarn Julikulene 2020

  Åååååå ❤️ :smiley-angelic001 Kjenner du gav meg håp nå! At det kan rette seg opp. Omg!

  går deg fint med dere? Kommet dere hjem? ❤️
   
 10. Batuuli Gift med forumet Februarbarna 2020

  Håper inderlig der retter seg opp hos deg og ❤️
  Hos oss går det veldig bra! Vi kom hjem i fra sykehuset for fire uker siden. Begge jentene spiser og vokser som bare det! Litt hektisk er det jo til tider, men gu så artig det er! :D
   
 11. solidarisk Glad i forumet Assistert-jentene Januarlykke 2019

  Ganske likt som meg. Fra uke 32 flatet veksten til jenta ut. Fikk da ukentlig UL for å sjekke blodgjennomstrømning og som var fint hele veien. Men hun hadde ikke så mye vekst de siste ukene.

  Ble satt i gang uke 37 da de ville ha ut jenta (og jeg så ut til å få svangerskapsforgiftning), det var 900 g forskjell på de når de ble født.

  1 år etterpå så er det 2 kg mellom de :) men hun er frisk og rask!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 12. seilefru Elsker forumet Novemberlykke 2018 Himmelbarn Julikulene 2020

  Ååå så kjekt! ❤️ Tenker det er deilig p være hjemme igjen❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Kjøttmeis Elsker forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Min ene hadde 1.2cm på det minste. Var veldig usikkert om hun ville klare seg, men det gjorde hun
   
 14. seilefru Elsker forumet Novemberlykke 2018 Himmelbarn Julikulene 2020

  Åååå??? Dette er jo faktisk helt fantastiske nyheter. Må spørre: hvilen uke oppdaget dere dette i? Og ble det mer? Når fødte du? ❤️
   
 15. Kjøttmeis Elsker forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Måtte sjekke nå: jeg hadde altså toeggede tvillinger. tvilling 2 var minst og hadde 1.2cm i uke 20, litt mer i uke 22, 1.3cm i uke 23. Jeg lakk ikke fostervann, men hadde patologiske blodstrømmer hele veien. Det var ganske kritisk, men hun var for liten til å reddes, så vi måtte bare vente og se. Søstra hadde også dårlige blodstrømmer i samme periode. Blodstrømmer og fostervann bedret seg gradvis fra uke 25 (første plan var fødsel i uke 26 for å redde den største tvillingen) og jeg gikk gravid helt til 33+4. Bittesmå, men friske barn
   
 16. seilefru Elsker forumet Novemberlykke 2018 Himmelbarn Julikulene 2020

  Oj for noen spennende uker du hadde!!
  Og helt fantastisk at du gikk så lenge! Wow! ❤️ jeg blir sjekket 1-2 ganger i uken med UL pga operasjonen. Enn så lenge ser blodstrømmene ok ut, tatt i betraktning. Så min frykt er jo at det skal være for lite vann til normal utvikling. Og at TTTS kan komme tilbake, evt TAPS. Og at det snur, blir motsatt av sist. For da ender det med at den som allerede har for lite ikke klarer å produsere noe selv, mens den som hadde for lite sist er den som får for mye nå. Er bare 20+4, så leeenge igjen!

  Må spørre. Hvordan fikk du tiden til å gå? Føler hver time som passerer på kroppen nå.
   
 17. Kjøttmeis Elsker forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  jeg misunner deg ikke det der. Jeg var ganske aktiv i en amerikansk gruppe med sIUGR-mødre, der hadde en del av dem hatt TTTS som senere ble til veksthemming på den ene. Håper det går bra for deg!

  Ventetiden var lang og grusomt tung. Jeg gjorde lite, gikk litt tur, prøvde glede meg når jeg kjente bevegelser, strikket helt enkle tepper (noe de kunne få med om det ikke gikk bra), hørte podcast, så dårlige serier og spilte hjernedøde spill på mobilen.
   
 18. seilefru Elsker forumet Novemberlykke 2018 Himmelbarn Julikulene 2020

  Så akkurat det samme som meg, bare minus tur. Skal holde meg i ro. ❤️ Tenke det samme med teppet. Syntes det er litt greit å tenke på at EKG kan bruke uansett ❤️
   

Del denne siden