Variere smak på middag?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Sillynelly, 8 Jun 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sillynelly Flørter med forumet

  Har endelig tatt meg på tak å lage i stand flere porsjoner med henholdsvis potetmos og gulrot-og søtpotetmos. Fryser dem ned i litt store smaksprøver. Når de to mosene, samt en blanding av dem, er introdusert og akseptert, er planen å bruke resten av porsjonene som base for å introdusere flere smaker, samt kjøtt og fisk.

  Er veldig ute etter gode ideer til hvilke smaker det er lurt å starte med. Det enkleste er jo hvis jeg kan ta litt av vår middag og tilsette mosen, slik som litt torsk, laks eller kylling eller pasta. Men vi spiser også mye ingefær, koriander og lime, som kan være mer krevende smaker for en baby , men som vi gjerne vil venne babyen til.

  Babyen er 6 måneder.

  Har du noen gode ideer til hvilke smaker som kan brukes? Hvor raskt gikk du frem med nye smaker til din baby?
   
 2. HåpeSpire Forumet er livet Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene ❤Januarlykke 2022❤

  Det meste går fint, vi har alltid bare gitt han det vi har spist selv :) Vi ga aldri mos fordi det er viktig at barnet får trent opp munnmotorikk og finmotorikk. Også blandet vi aldri maten, for da får de smake på rene smaker uten at det er mye som foregår i munnen på en gang. Vi gikk ganske fort frem med nye smaker fordi han spiste alt han ble tilbudt uten problem :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 3. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Har bare gitt det vi har spist til middag i most form når de har vært 6 mnd. Fått brødskiver til lunsj. Fra de har vært ca 8 mnd har de kun fått hele biter og ikke mos. Mine er altpisende så ikke vært noe problem å gå raskt frem med nye smaker
   
  • Liker Liker x 1
 4. Neidajoda Elsker forumet Marsboerne 20 18 FebbisBebbis2021 ❄️

  Vi ga rene smaker i starten, mos av blomkål, brokkoli, kålrabi, gulrot, søtpotet, osv.

  Vi bruker mye krydder i maten, men det var aldri noe problem da vi begynte å mose det opp. Tvert imot nektet vår typisk babymat på glass fordi det var så smakløs. Det sies jo at smaken av maten man spiser når man ammer påvirker smaken av melken, så de blir vant til det allerede når de kun får melk.

  Vi hadde en som kastet opp av biter, så vi måtte mose maten leeenge for at han skulle få i seg nok (veldig lav vekt, da har man ikke råd til å la ungen kaste opp ved hvert måltid..)
   
  • Liker Liker x 1
 5. Sillynelly Flørter med forumet

  Det er slik jeg tenker også, lager moser av en og en råvare, evt blander en 'vanskelig' smak med en kjent smak i starten. Vi spiser selv stort sett bare ren mat, og de middagsglassene minner meg om gammeldagse smakløse "TV-middager".

  De fleste smaker har blitt akseptert nesten umiddelbart her, men f.eks potet (av alle ting) har det tatt tid å få gjennom. Veldig bra å høre at det fungerte bra også med krydret mat!

  Jeg tenker at ulike konsistenser kommer etter hvert, den lille fyren har jo hverken tenner eller evnen til å sitte selv enda. Måltider inntas i vippestol:rolleyes:. Så her er fokus foreløpig på å prøve ut smaker og å lære oss å spise et helt måltid middag. Når han kommer opp i Tripp Trapp kan det bli mer lek med konsistens, er tanken. Blandet du ut mosene med melk for å gjøre dem lettere å venne seg til? Jeg har gjort det til en viss grad i starten, men vurderer å slutte med det nå.
   
 6. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  har også samme erfaring med at når de er vandt til krydret mat nekter de mat på glass. Mine er altspisende, men babymat på glass det har de nektet helt.
   
 7. Neidajoda Elsker forumet Marsboerne 20 18 FebbisBebbis2021 ❄️

  Blandet ikke med melk, nei, ga ren mos.
   

Del denne siden