Vanlig havregrøt eller nestlegrøt

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av RachelN, 1 Aug 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. RachelN Betatt av forumet

  Hei

  Når kan man slutte med nestle barnegrøt, og gå over til vanlig havregrøt med kumelk/vann? Jenta mi ble 1 år i slutten av juli.
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei RachelN,

  Du kan fint lage barnematen selv. En fordel med industrifremstilt grøt, er at den er beriket med jern. Hvis du lager barnegrøten selv bør du velge jernrike kornslag som bygg, hvete (Sammalt hvete, fin. Siktet hvetemel inneholder lite jern.) eller havre. Du kan bruke vann eller melk, men pass på at det totale melkeinntaket til barnet pr dag ikke blir for høyt (5 dl per dag, inkludert yoghurt). For å bedre jernopptaket anbefales det at du bløtlegger kornene i minst en time før du koker dem.

  Lykke til!
   
  Last edited: 4 Aug 2017
 3. RachelN Betatt av forumet

  Ok. Takk for svar!

  Når er det egentlig vanlig å slutte med nestle barnegrøt? Forstår det er individuelle forskjeller altså..men de fleste spiser jo kun brødskive eller vanlig havregrøt etterhvert.
   
 4. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei igjen RachelN,

  Dette er som du sier veldig individuelt. Mot slutten av første leveår blir brød stadig viktigere i barnets kosthold, og fra ett års alder kan barnet fint spise oppdelt mat. Derfor blir ofte grøten mindre viktig, selv om denne (som oftest) er en god kilde til jern.

  Når barnet begynner i barnehagen er det ofte at grøtmåltidene faller bort, men noen beholder gjerne et grøtmåltid til kveldsmat for eksempel. Grøt som er beriket med jern eller lagd på jernrike kornsorter er en viktig kilde til jern i barnets kosthold. Men når barnet begynner å spise samme mat som resten av familien, inkludert grovt brød med jernrikt pålegg, vil ikke grøten være like viktig for jerninntaket lenger :happy:

  Les gjerne mer her: Hva skal små barn spise?
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden