Våkner etter legging for kvelden

En tråd i 'Januar 2015' startet av Kristina :), 17 Jun 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kristina :) Forelsket i forumet Januarskatter 2015

  Lillegutt våkner etter en times tid og hylgriner når han har lagt seg for kvelden. Det virker ikke som det er noen spesiell grunn til dette. Frem til nylig har han kun trengt litt byssing (15-30 sekunder) og han sover videre når han legges ned. MEN nå er det som han har en trykknapp på ryggen og hyler vilt hver gang han skal legges ned. Dette gjelder kun etter han har sovnet for natta og våknet igjen. Ingen problemer å legge på dagtid, heller ikke når han legges for natta (første gang). Da sovner han fint at seg selv, legges ned våken og fornøyd.
  Også midt på natta fjør han dette mange ganger.

  Tips og triks mottas med takk!
  Tidligere våknet han kun to ganger for amming og sov fint videre uten fuss.
   
 2. Huleboer! Juli 2013 og desember 2014❤ Juli13-jentene Januarskatter 2015 VIP

  Her våkner hun ca rundt 7 hver morgen... Hun sover to ganger iløpet av dagen og våkner ca Kl 15 etter siste sovingen. Hun blir vekket når hun dupper av på puppen i 18 tiden og skifter til pysj og prøver å legge henne til normal tid i 19-20 tiden. Stort sett våkner hun når jeg legger henne ned og da er hun illsint, går ikke Ann å roe henne på annen måte enn puppen, og andre ganger får jeg lagt henne, men da sover hun bare en liten dupp på ca 20 minutter. Jeg får aldri lagt henne for kvelden før i 22 tiden. Etter duppen er hun først super sur, men så er hun lys våken og klar for å være våken.... Sitter og ammer nå og i dag har vi ikke gått ut av rommet, men det hjelper ikke... Klokka blir det samme i dag også...
  Når hun endelig sovner i 22 tiden så våkner hun bare en gang for mat på natten, før hun da våkner i 7 tiden igjen...Hun blir 6 mnd om noen dager...
  Vet at dette ikke er svar på spørsmålet, men...
   
 3. Plokkfisk Elsker forumet Januarskatter 2015 Marsboerne2017

  Mini her har og vore litt sånn.. Eller e litt sånn..:p då har sa vertfall funka for oss å legga ho i vår seng,for So å flytta ho øve i voggo når me legg oss. Ho får då litt mat på veien..:p ho sove og veldi dårli på rygg,so her må ho helst ligga på sio for å få ein go søvn.

  Kanskje du kan prøva å legga han litt seinare? Da har Me gjort, virke so da funke greit no vertfall..:)
   
 4. Kristina :) Forelsket i forumet Januarskatter 2015

  Han kan ikke legges senere. Da sovner han på puppen og ikke av seg selv. Når han begynner med denne hylinga er han i halvsøvne og vil gjerne sove. På ingen måte lys våken og klar for å være våken.
  Akkurat som om han bare vil opp å kose.
  Han har alltid (siden 8 uker ca) sovet i egen seng, og jeg vil helst ikke ha han i senga, selv om jeg nå kapitulerer i løpet av natta og lar han ligge der etter liggende amming.
  Resulterer i sovende unge og utslitt mor. Jeg får ikke til å sove med han ved siden av meg, så blir bare dupping fra min side. Jeg holder seriøst på å gå på veggen nå.
   
 5. Plokkfisk Elsker forumet Januarskatter 2015 Marsboerne2017

  Ok, skjønne..:/ da e ikkje lett! Kan da vera luft? Her "våkne" mini me eit hyl nåken gonga.. Då e da ofta luft so ska ut vertfall. Nåken seie og da kan vera,mareritt.. Men om da e gjengs kvar kveld e da sikkert ikkje da heller.. :/ hmm.. Nei, eg håpe vertfall at du får ordnings på da. Mødre på veggen e ikkje kjekt!...:-o
   
 6. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015 Augustbarna 2021

  Jonathan er også slik, kan sovne fint mellom 19 og 20 en gang, og våkner alt mellom 30 til 60 min etter han har sovnet med sutring og grining. Eneste som hjelper her er hvis jeg går inn og bysser litt evt ammer litt igjen. Forstår ikke hva det er som gjør at han våkner igjen etter han har sovnet:-/
   
 7. Kristina :) Forelsket i forumet Januarskatter 2015

  Er jo ikke det at han ikke vil sove. Han er tydelig trøtt og helt i svime når han holder på.
  I går sovnet han uten problemer ca 19:00 og våknet med ett hyl ca kl 20:00. Da var det opp og ned i senga i ca 1,5 time før han tok kvelden for godt. Han både blir stille og sovner med en gang jeg tar han opp, men hyler så snart han nærmer seg madrassen igjen.
  Prøver å roe han i senga, men stort sett uten hell. Noen ganger bare sutrer han når jeg legger han ned og da han jeg av og til "hysje" han i søvn. Går 5-10 min så våkner han med ett hyl igjen og det er bare å starte på nytt.
  Det er ikke luft eller vondt i magen. Seperasjonsangst?
  Blir iallefall gal av dette. Han er verdens snilleste og mest fornøyde gutt på dagtid.
   
 8. Kristina :) Forelsket i forumet Januarskatter 2015

  Tror ikke det er mareritt, for det er likt hver kveld.
  Passer på å rape godt etter siste kveldsmåltid, så det er nok ikke luft. Kommer ikke noe rap når jeg tar han opp for byssing heller.
   
 9. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015 Augustbarna 2021

  Kjenner meg igjen slik vi også holder på. Blir gal snart
   
 10. MariDuBedåre Blir kjent med forumet

  Hvor gammel er babyen? Har du lest om utviklingssprang?
  Min har også en sånn periode nå, og det stemmer i forhold til når sprangene skal være. Les om det og se om det kan være det. I så fall går det over av seg selv :)
   
 11. Kristina :) Forelsket i forumet Januarskatter 2015

  Han er rett over fem mnd. Kan godt være ett sprang, men han har holdt på sånn i snart en mnd så det stemmer liksom ikke helt med "fasiten" heller.
  Jeg tror nok det vil gå over, optimist må man være, men jeg er helt dødsliten! Har ei frøken på snart tre år også og mannen min jobber en del på kveld i perioder. Trenger søvn!
  Trøster meg med at han har hatt en slik runde tidligere ved ca 8-10 uker. Da var jeg konsekvent og bare trøstet til han var rolig og la han ned i senga igjen gang på gang til han sovnet. Etter det lærte han å sovne selv.
  Synes denne perioden har vart så lenge nå. Reiser på ferie i dag og skal besøke familie i utlandet i 1,5 uke. Alle må sove på samme rom. Kommer til å bli katastrofe!
   
 12. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015 Augustbarna 2021

  Går nok over :). God tur til utlandet og lykke til, satser på at han finner roen og sover søtt på ferien:)
   
  • Liker Liker x 1
 13. Kisskine Flørter med forumet Augustmødrene 2014

  Sniker fra august 2015 :) Ville bare si at vi hadde det AKKURAT likt da snuppa vår var 5-6mnd. Og jeg er sikker på at det var separasjonsangst! Gikk plutselig over like fort som det startet, så håper det gjør det hos dere også:) Er sykt slitsomt, og man blir jo helt fortvilet uten nok søvn:(
   
  • Liker Liker x 1
 14. mille91 Flørter med forumet

  Herlighet, jeg føler seriøst at jeg har drømmebaby! Hun sover tre ganger iløpet av dagen, alt fra 40 min til en times tid. Om kvelden sovner hun mellom ni og ti en gang. Da sover hun helt til ni-ti tiden om morningen! Å sove gjennom natten har hun gjort fra hun var rundt tre mnd (er nå fem ), men våknet tidligere før. Jeg føler at jeg har det unormalt behagelig? Men skal ikke klage!! :-D
  Hun er også blid som en sol hele tiden.
  • Men jeg har også merket det i det siste at bare etter en liten stund etter jeg harlagt henne for natten, så.våkner hun og hylskriker. Men bruker babyene deres smokk? Jenta mi bruker det, og jeg mistenker at hun våkner av at hun har mistet den ut av munn, for med en gang jeg gir hun den igjen pleier hun somregel å sovne. Ellers må jeg bysse litt da, noen min.. så er det greit liksom.
   
  • Liker Liker x 1
 15. Plokkfisk Elsker forumet Januarskatter 2015 Marsboerne2017

  Du ska vera nøgd me den kvardagen der ja! :p her går da mykje opp og ner, men trur da e eit sprang nett no då.. Ellers virka da so da begynne å gå seg te.. :) her må eg og byssa i søvn kvar kvil som oftast,likt so på natt.. :eek: va ein periode eg berre kunne legga ho ner og ho kubba sjøl, håpe da skjer igjen snart.. :p

  Lure og på korleis da kjem te å gå når eg begynne i jobb 3.august og pappen ska vera heima.. Han får ho ikkje te å sova,slite me å gi ho mat og e egentli ganske stressa... :-o :p går seg vel te da og tenke eg!..:)
   
 16. Timian Elsker forumet

  Jeg leste faktisk litt om akkurat dette i dag, for min lille gutt har begynt på omtrent samme måten.. Det jeg fant ut var at omtrent rundt 4 måneders alder begynner babyen å få en søvnsyklus som ligner på den voksne har. Man begynner med lett søvn som gradvis blir dypere, for så å gå via REM-søvn (drømmesøvn) tilbake til lett søvn. En full søvnsyklus varer i omtrent halvannen time for en voksen, men kanskje bare halvparten for en baby. Babyen når altså stadiet med lett søvn igjen i løpet av 45-50 minutter, og det er da det kan gå galt. Det er typisk i denne fasen at man våkner fordi man er tørst eller må på do, man skifter stilling eller snakker i søvne, er mer urolig, rett og slett. Veldig ofte blir det krøll for voksne også når man skifter mellom søvnfasene, man våkner med et rykk fordi man fikk følelsen av å falle.

  Det jeg ser at min gutt gjør, er at han begynner å fekte med armer og bein, og noen ganger vekker han seg selv på den måten. Så jeg har begynt å være på rommet med ham timen etter at han har sovnet. Jeg har på hodelykt og legger sammen klær eller betaler regninger fra bærbar PC. Sikkert andre fornuftige ting man kan gjøre i halvmørket også :D
  Ettersom jeg er rett i nærheten, merker jeg fort når han begynner å bli urolig. Da kan en hånd på hodet og en hånd på magen være nok til at han "holder seg på plass" og roer seg igjen. Er det riktig ille så må puppen fram, men ganske ofte nøyer han seg med å bare snuse på den før han sover videre. Det viktigste er at jeg er rask, at jeg får roet ham før han har nådd å bli veldig urolig.
   
  • Liker Liker x 4
 17. Nolle Glad i forumet Januarskatter 2015 Sommerfuglene 2017 Februarlykke 2015

  Har også lest om dette, og jeg kan nesten si på minuttet når min kar våkner første gang etter legging, ca. 30-35 min etter han sovnet. Han har alltid slitt med å klare å sovne av seg selv igjen, så jeg må inn å enten snu litt på han, gi han smokken og kosen inntil nesa, eller som du sier å amme i værste fall. Stort sett sovner han da greit med hjelp fra meg, men noen ganger mener han visst at det var nok med en dupp og at han skal stå opp igjen :p Da er det byssing for harde livet, for hvis han ikke sovner igjen så holder han det gjerne gående til midnatt, og da er hele kvelden min "ødelagt". Jeg lever for kveldene etter han har lagt seg, er veldig avhengig av den pausen :)
   
  • Kreativ Kreativ x 1
 18. mille91 Flørter med forumet
  Jeg begynner i jobb 17 August, da skal pappaen her ha pappaperm, pluss at han får litt av min permisjonstid. Han skal være alene med lille i tre mnd. VELDIG spent på hvordan det skal gå!! Her er ikke pappaen like stresset, men jeg ser noen likheter med hva du opplever. Han er ikke vandt med å få henne til å sove, han er veldig imot min byssing hele tiden. Har heldigvis klart å venne henne litt mer til nå å sovne selv, men da må jeg ligge ved siden av til hun sovner.. lage maten hennes(hun får MME), lager jeg alltid. Og han er jo absolutt ikke vandt til å være der 24/7 for denne lille krabaten! Om han har henne, er jeg alltid i nærheten, og da er det jo bare å gi henne over til meg når han er sliten eller hun er litt vanskelig.. men vi har heldigvis to uker med felles ferie sammen først, da skal jeg sakte men sikkert la han få mer og mer ansvar slik at han blir vandt til å måtte trå til hele tiden uten meg.
  Tror det ordner seg for de fleste, men det må jo være en overgang for dem!:p ha ha
  Det jeg er kjempe spent på er hvordan han takler det når HAN skal være med henne til helsestasjon til 8 mnd vaksine! Da blir han nok kjempe stresset!!:p he he. Da er det jo som regel litt gråting osv.. stakkars.
   
 19. Plokkfisk Elsker forumet Januarskatter 2015 Marsboerne2017

  Hehe.. Ja, eg og lure på korleis da ska gå når han ska på kontroll.. Men då mest pga at me går i gruppe her, så han blir einaste hane i høneflokken på seks! :p
  No har me tre veke ferie sammen, så eg har plan om å gjer litt sånn so deg-bare litt mindre smooth trur eg..:p tenke me tar mini annakvar kveld /natt no, då ho våkne fleire gonga te natto og kreve kos/byssing/mat.. Tvila på eg klare å holda meg vekke frå ho når eg begynne i jobb då,men kan vera greit å få avlastning eit par nette ser eg for meg..:p
  Blir spennande å sjå korleis da går!:) trur vertfall far her i huset kjem te å få seg ein aha-opplevelse, når han ser kor travelt da faktisk kan vera å gå heima me mini!..:p
   
 20. mille91 Flørter med forumet


  Åja, ja det kan jo bli morsomt med bare han og damene! ha ha:p
  Ja jeg har sagt mange ganger til pappaen at jeg kommer ikke til å la være å drive med jenta vår etter jobb bare fordi han har ansvaret. Jeg kommer til å drive like mye med henne, og jeg tror det er forskjell på oss og menn akkurat her. Her i huset er det veeeldig sånn at når han kommer hjem fra jobb, er han sliten, og mener at han må slappe av etter jobb. Jeg føler jeg må spørre om en tjeneste om han gidder å ta lille en times tid så jeg kan dusje osv.. jeg kommer ikke til å være sånn. Jeg mener at man må hjelpe hverandre når man er to hjemme. Det han ikke helt forstår er at jeg aldri har fri, som han. Lille krever selvfølgelig fullt fokus og oppmerksomhet hele tiden fra meg,så her er det ikke noe 8-16 jobb som han er vandt til! Jeg er helt sikker på at han kommer til å bli forbauset over hvor mye det faktisk krever å gå hjemme med en liten en;)! Dem har litt godt av det syns jeg:-D
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden