Ulcerøs kolitt og biologisk medisin

En tråd i 'Sykdom' startet av FruOfelia, 1 Okt 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. FruOfelia Glad i forumet August 2018

  Hei,
  Jeg har et oppbluss av ulcerøs kolitt nå. Står på en prednisolonkur og legen vurderer om jeg skal begynne med Imurel og evt Remsima. Imurel har jeg brukt i mange år tidligere, men biologisk medisin har jeg aldri prøvd. Er det noen her som har erfaring med det? Hvor raskt virket det? Bivirkninger?
   
 2. Missie Forelsket i forumet VIP Januarlykke 2020

  Jeg har ingen erfaring selv, men lest endel om det temaet - autoimmun sykdommer - og kosthold. Jeg vet det er flere som har hatt effekt avdeling medisinene du nevner. Men disse medisinene vil aldri kunne ta bort sykdommen, men "lindre" den. Og i verste fall svekke immunforsvaret ditt.

  Det jeg brenner veldig for når det gjelder sykdommer generelt, og spesielt autoimmune sykdommer, er kosthold. Det er ikke så mye som skal til hverken med kosthold eller fysisk aktivitet før kroppen blir mye bedre.

  Hadde jeg vært deg ville jeg nok lest meg opp på dette temaet, og hvertfall gjort et forsøk.

  Tvi tvi til deg. Mine tanker rundt dette bare :)
   
 3. Hjelp Forelsket i forumet Septemberbarna 2019 Sensommerbarna 2019

  Jeg har erfaring med biologisk medisin (etanercept) mot leddgikt. Min erfaring er utelukkende god - fikk livet tilbake og er 100 % symptomfri når jeg står på denne på medisinen. Det eneste aberet er økt fare for infeksjoner og annen sykdom hvis jeg tar full dose. Tilpasser derfor bruken etter sykdomsbildet, sånn at jeg bare tar når jeg kjenner at kroppen trenger det. Da svekkes ihvertfall ikke mitt immunforsvar så mye at det merkes på hvor ofte jeg blir feks forkjølet. Men dette finner du ut av i samråd med behandleren din.
   
 4. FruOfelia Glad i forumet August 2018

  Ja, jeg er også veldig opptatt av kosthold og andre antiinflammatoriske faktorer. Har kontakt med Dr Hexebergs klinikk blant annet, og tester ut hva jeg tåler med tanke på lekk tarm. Men nå ser det ut til at det ikke er noen vei utenom medisin, så da gjør man det man må. :)
   
 5. FruOfelia Glad i forumet August 2018

  Takk for svar! Fint å høre at du har gode erfaringer!
   
 6. Ikke i bruk Forumet er livet

  Hvordan går det med deg?
   

Del denne siden