trenger noen gode tips til julebaking. noen som vil hjelpe meg?

~~11.01.2013~~

Glad i forumet
Jeg tenkte å begynne med julebaksten, noen ideer på hva jeg kan lage? har lagd brente mandler. skal begynne på kransekaken i dag. men jeg vil bake enda mer. noen forslag på hva annet jeg kan lage? skal lage kakemenn også.
 
Husets favoritt: Brune Pinner![:D]
 
marsipankuler med sjokolade
pepperkaker
krumkaker

det er mine favoritter [:D]
 
serinakaker
pepperkaker
sirupsnipper
sprutar
krumkaker
sandkaker
nøttekuler
kokosmakroner
konfektkaker
[:D][:D]
 
ORIGINAL: Nates Mamma

serinakaker
pepperkaker
sirupsnipper
sprutar
krumkaker
sandkaker
nøttekuler
kokosmakroner
konfektkaker
[:D][:D]

bare å komme hit på lørdag og bake altså [8D]
 
Spekulasi[:)]
 
mangen gode tips her. finner jeg alle oppskriftene inne på detsoteliv?
 
Disse høres spennende ut. Fant dem på nett og tenkte å prøve noen av dem[:)]
 
Glühwein med miniappelsiner




Ingredienser for 4 glass:
1 flaske rødvin
75 g sukker
8 g vaniljesukker
2 stjerneanis
1 kanelstang
6 nellikspiker
4 miniappelsiner (kumkvat)

Tilberedning:
Varm alt utenom appelsiner i en kjele (skal ikke koke). Skyll appelsinene (bruk gjerne en vanlig appelsin om du ikke får tak i kumkvat), skjær de i skiver og fordel i fire glass. Sil glühweinen over i glassene og server med en gang.
Eplepunsj




Ingredienser for 1 liter:
1 appelsin
1 bit fersk ingefær (ca. 2 cm)
1 l eplejuice
1 kanelstang
1 stjerneanis
2 nellikspiker

Tilberedning:
Riv skallet og press appelsinen. Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Ha alle ingrediensene (inkludert appelsinskall) i en kasserolle og la det koke opp. Ta kasserollen av plata og la blandingen trekke i en halvtime. Nå kan det hele siles og drikkes. Hvis det blir kaldt i ventetiden kan man varme opp punchen før den skal drikkes. Drikken er like god fra termos ute på tur, som hjemme i stua.
Kanelstjerner




Ingredienser for 80 småkaker:
3 eggehviter
250 g melis
8 g vaniljesukker
4 dråper bittermandelolje
1 strøken ts kanel
350-400 g malte mandler (bruk mandelkvern)

Tilberedning:
Pisk eggehvitene til stivt skum. Sikt melis og pisk det inn i eggehviten med en spiseskje. Spar tre spiseskjeer av blandingen til pensling. Rør inn vaniljesukker, bittermandelolje, kanel og så mange malte mandler at massen ikke kleber noe særlig. Kjevle ut deigen til den er ca. en halv cm tykk. Dekk deigen med plastfolie og la det stå i kjøleskapet i 15 minutter. Bruk en stjerneform til å stikke ut stjerner som legges på bakepapir på et stekebrett. Pensle kakene med glasuren og stek de på 125 grader i et kvarter. Så skrur du temperaturen ned til 100 grader og lar de steke i en halvtime til. Glasuren skal fortsatt være lys når de er ferdige.
Kardemommetøfler




Ingredienser for 70 småkaker:
175 g mykt smør
85 g sukker
8 g vaniljesukker
1 ss rom (eller eplejuice)
1 strøken ts malt kardemomme
250 g mel
1 strøken ts bakepulver
1 klype salt
100 g smeltet sjokolade

Tilberedning:
Pisk det myke smøret til skum, rør inn sukker og vaniljesukker gradvis. Rør inn rom og kardemomme. Bland mel, bakepulver og salt, og miks en tredjedel av det inn i smørmassen. Resten av melblandingen heller du på en arbeidsplate og lag en grop i midten. I gropen skal du helle deigen. Dekk den med melet og kna det til en glatt deig med hendene. Pakk deigen inn med plastfolie og la det stå i kjøleskapet over natta. Dagen etter kan deigen rulles til en pølse på tykkelse med en finger. Skjær den i biter på 2-3 cm som legges på bakepapir på stekebrett. Trykk bitene flate med en gaffel og stek de på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl kakene på en rist mens du smelter sjokolade i et vannbad. Dypp tuppen av kakene i sjokoladen (så den ser ut som en tøffel) og la de avkjøles igjen.
Sebrakaker




Ingredienser for 35 stk.
deig:
1 vaniljestang
125 g mykt smør/margarin
75 g sukker
2 eggeplommer
225 g mel
1 klype salt
fyll:
1 lime
100 g tørkede tranebær
2 ss sukker

Tilberedning:
Deig: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Rør sammen eggeplommer, sukker, smør og vaniljefrø. Ha mel og salt i blandingen og kna det til en glatt deig. Strø mel på arbeidsflaten og kjevl ut deigen til et rektangel (24 x 18 cm). Legg deigplaten på et brett, dekk det med plastfolie og la det stå i kjøleskapet i ca. 45 minutter.
Fyll: riv skallet fint, og press saften av limefrukten. Finhakk resten av vaniljestangen. Kok opp tranebær, vaniljestang, sukker og limesaft, og mos blandingen med en stavmikser. Rør inn limeskallet og avkjøl.
Skjær deigplaten opp i fem strimler (3,5 x 24 cm). Spre fyllet utover fire av strimlene. Stable strimlene oppå hverandre med fyllsiden opp og legg strimmelen uten fyll på toppen. Pakk det inn i plastfolie og la stå i kjøleskapet i 45 minutter. Til slutt skal du skjære blokken i skiver på ca. en halv cm. Skjær blokken liggende så ikke fyllet klemmes for mye ut. Kakene legges på et stekebrett med bakepapir og stekes på 200 grader i 8-10 minutter.
 
kakemenn
tyske skiver
sjakkruter
peppermynte kuler
 
sarah bernard
havremakroner
 
Carinas Julecookies[8D]
Tyske skiver
Karamellkaker
Kakemen
kransekakestenger
sirupsnipper
bordstabels
vepsebol
 
[:)]NØTTESNITTER
BERLINERKRANSER
-dette er måååå ha!
Riflekjeks
finske pinner
smørkranser
kjevlede mørdeigskaker
-og alle de som er nevnt før
ja og så bordstabbel bakkels
og mandeløyne[;)]
 
Kommer sjelden lenger enn til julemanner jeg. Er også det eneste som blir spist. Har laget julamanner for nesten 3 kg mel alt, og det er ikke mange igjen, så må lage mer i kveld.[8D]

Det er samboeren som er rå på spise julemanner, han legger de i fryseren og spiser de frosne. Da er de vist best sier han.[8|]
 
ORIGINAL: ~*~Mizz86~*~

mangen gode tips her. finner jeg alle oppskriftene inne på detsoteliv?

 
noen som har lagd appelsinfromasj her? er det noe godt?
 
ORIGINAL: Dollface

ORIGINAL: Nates Mamma

serinakaker
pepperkaker
sirupsnipper
sprutar
krumkaker
sandkaker
nøttekuler
kokosmakroner
konfektkaker
[:D][:D]

bare å komme hit på lørdag og bake altså [8D]

 
 
Vi kan jo ta en skikkelig sørlandsk bakedag? Hvor vi jobber i halvt tempo, kommuniserer ved å bare si "javel", synes alt er greit, og brenner vi et brett med kaker og føler for å banne, kan vi slenge ut et "sava", "hellemyr" og "å herli land/fred"? Høres ut som en plan eller???
 
ORIGINAL: Tammis

ORIGINAL: Mesaana

Kommer sjelden lenger enn til julemanner jeg. Er også det eneste som blir spist. Har laget julamanner for nesten 3 kg mel alt, og det er ikke mange igjen, så må lage mer i kveld.[8D]

Det er samboeren som er rå på spise julemanner, han legger de i fryseren og spiser de frosne. Da er de vist best sier han.[8|]


Julemenner?? Hvordan ser de ut?? Har du oppskrift??

I år skal vi lage negerboller, peppermyntekuler, nugatkonfekt, pepperkaker og kransekakepinner med sjokolade. Ja, og sandkaker da



Blir vel kanskje kalt kakemenn av noen.

Her er ihvertfall oppskriften jeg bruker:

200g smør
500 g sukker
1200 g mel
1/2 ts kardemomme
10 ts hornsalt
4dl kefir eller kulturmelk

Smør og sukker røres hvit. jeg bruker å ha i ca en halv ts sitron saft, var en baker som tipset meg om det.[;)]
Så har jeg i veksel vis med mel og kefir. Jeg bruker maskin, men baker ut siste rest av melet på bordet, deigen blir veldig tung. Bare vær obs på at jo mer du jobber med den jo bløtere blir den pga smøret smelter når du tar på den med varme hender.
Kjelve ut til ca en halv centimeter tykk og stekes på 200 grader i ca 8 min.

Obs: Hold pusten og knip litt igjen øynene når du åpner ovnsdøra. Hornsaltet slår i mot deg og du mister pusten og tårene spretter, men de smaker ikke så kraftig hornsalt. [:D]

Disse er sprø utvendig og luftig inni, sånn som julemanner skal være.[:)]
 
Back
Topp