Disse høres spennende ut. Fant dem på nett og tenkte å prøve noen av dem[:)]
Glühwein med miniappelsiner
Ingredienser for 4 glass:
1 flaske rødvin
75 g sukker
8 g vaniljesukker
2 stjerneanis
1 kanelstang
6 nellikspiker
4 miniappelsiner (kumkvat)
Tilberedning:
Varm alt utenom appelsiner i en kjele (skal ikke koke). Skyll appelsinene (bruk gjerne en vanlig appelsin om du ikke får tak i kumkvat), skjær de i skiver og fordel i fire glass. Sil glühweinen over i glassene og server med en gang.
Eplepunsj
Ingredienser for 1 liter:
1 appelsin
1 bit fersk ingefær (ca. 2 cm)
1 l eplejuice
1 kanelstang
1 stjerneanis
2 nellikspiker
Tilberedning:
Riv skallet og press appelsinen. Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Ha alle ingrediensene (inkludert appelsinskall) i en kasserolle og la det koke opp. Ta kasserollen av plata og la blandingen trekke i en halvtime. Nå kan det hele siles og drikkes. Hvis det blir kaldt i ventetiden kan man varme opp punchen før den skal drikkes. Drikken er like god fra termos ute på tur, som hjemme i stua.
Kanelstjerner
Ingredienser for 80 småkaker:
3 eggehviter
250 g melis
8 g vaniljesukker
4 dråper bittermandelolje
1 strøken ts kanel
350-400 g malte mandler (bruk mandelkvern)
Tilberedning:
Pisk eggehvitene til stivt skum. Sikt melis og pisk det inn i eggehviten med en spiseskje. Spar tre spiseskjeer av blandingen til pensling. Rør inn vaniljesukker, bittermandelolje, kanel og så mange malte mandler at massen ikke kleber noe særlig. Kjevle ut deigen til den er ca. en halv cm tykk. Dekk deigen med plastfolie og la det stå i kjøleskapet i 15 minutter. Bruk en stjerneform til å stikke ut stjerner som legges på bakepapir på et stekebrett. Pensle kakene med glasuren og stek de på 125 grader i et kvarter. Så skrur du temperaturen ned til 100 grader og lar de steke i en halvtime til. Glasuren skal fortsatt være lys når de er ferdige.
Kardemommetøfler
Ingredienser for 70 småkaker:
175 g mykt smør
85 g sukker
8 g vaniljesukker
1 ss rom (eller eplejuice)
1 strøken ts malt kardemomme
250 g mel
1 strøken ts bakepulver
1 klype salt
100 g smeltet sjokolade
Tilberedning:
Pisk det myke smøret til skum, rør inn sukker og vaniljesukker gradvis. Rør inn rom og kardemomme. Bland mel, bakepulver og salt, og miks en tredjedel av det inn i smørmassen. Resten av melblandingen heller du på en arbeidsplate og lag en grop i midten. I gropen skal du helle deigen. Dekk den med melet og kna det til en glatt deig med hendene. Pakk deigen inn med plastfolie og la det stå i kjøleskapet over natta. Dagen etter kan deigen rulles til en pølse på tykkelse med en finger. Skjær den i biter på 2-3 cm som legges på bakepapir på stekebrett. Trykk bitene flate med en gaffel og stek de på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl kakene på en rist mens du smelter sjokolade i et vannbad. Dypp tuppen av kakene i sjokoladen (så den ser ut som en tøffel) og la de avkjøles igjen.
Sebrakaker
Ingredienser for 35 stk.
deig:
1 vaniljestang
125 g mykt smør/margarin
75 g sukker
2 eggeplommer
225 g mel
1 klype salt
fyll:
1 lime
100 g tørkede tranebær
2 ss sukker
Tilberedning:
Deig: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Rør sammen eggeplommer, sukker, smør og vaniljefrø. Ha mel og salt i blandingen og kna det til en glatt deig. Strø mel på arbeidsflaten og kjevl ut deigen til et rektangel (24 x 18 cm). Legg deigplaten på et brett, dekk det med plastfolie og la det stå i kjøleskapet i ca. 45 minutter.
Fyll: riv skallet fint, og press saften av limefrukten. Finhakk resten av vaniljestangen. Kok opp tranebær, vaniljestang, sukker og limesaft, og mos blandingen med en stavmikser. Rør inn limeskallet og avkjøl.
Skjær deigplaten opp i fem strimler (3,5 x 24 cm). Spre fyllet utover fire av strimlene. Stable strimlene oppå hverandre med fyllsiden opp og legg strimmelen uten fyll på toppen. Pakk det inn i plastfolie og la stå i kjøleskapet i 45 minutter. Til slutt skal du skjære blokken i skiver på ca. en halv cm. Skjær blokken liggende så ikke fyllet klemmes for mye ut. Kakene legges på et stekebrett med bakepapir og stekes på 200 grader i 8-10 minutter.