Tredeling

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av RemaFrue, 10 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.
 1. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

  Vi blir boende i samme hus, og kan være sammen så mye vi vil på dag/kveld. Kommer til å sove hver for oss. Ser ikke det som noe verre enn de som har nordsjøpappaer, reisepappaer osv. Tror ikke barnet er bevisst på hvor pappaen sover de første ti mnd...
   
 2. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

  Vi bli boende i to boenheter i en tomannsbolig, og vil ha klær, toalettsaker osv hver for oss, så jo vi flytter fra hverandre og følger de regler som gjelder. Det er ikke påbudt å flytte til andre siden av byen selv om man blir separert. Det er heller ikke påbudt at må være i krig for å få bli separert. Så lenge vi faktisk har sakene våre separat og sover hver for oss, er det ikke noe ulovlig i det. Såvidt meg bekjent finnes det ingen lover som regulerer hva som er god nok grunn til å ta ut separasjon. Det bestemmer vi faktisk helt selv. Og vi har lov til å gå på besøk til hverandre som alle andre naboer/venner.

  Dette er løsningen som blir best for oss. Og det er faktisk ikke noe ulovlig i å bli separert, selv om jeg helst skulle sluppet. Både familievernkontor og nav har gått god for løsningen. Men det er tydeligvis kun aksept for standardløsninger og A4-familier i diskusjoner her på generelt-siden. Så jeg skal la være å kommentere her mer.

  Synes det er flott at mange får den nye ordningen til å fungere, men synes det er trist at man skal bli stemplet som «egoistisk», «pappafiendtlig» og «lite løsningsorientert» når man forteller at den byr på problemer for andre familier.
   
  • Liker Liker x 2
 3. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

  Og eksakt hva er det som ikke er lov?
   
 4. Ingenbruker Guest

  Har dere planer om å gå til mekling og da? Det er påbudt når man tar ut separasjon.

  Kan jo ta et eksempel for den som min bekjente (som jobber med dette) tok for meg. Om man skal ha overgangsstønad fra nav kreves det at mor og far ikke er i et forhold, de kan bo hver for seg men så lenge de er i et forhold så er det svindel å motta stønad. Her gjelder samme greia, og det er svindel, du fåt penger i permisjon som du ikke skulle fått. Du vil også få skattelette om dere står som separert, en ekstra barnetrygd vil og komme, dersom du ikke sier det ifra deg (hos meg kom den automatisk), om du sier den fra deg tipper jeg de undres over hvorfor[emoji85]

  Du kan gjerne støtte opp dette med at dere faller utenfor A4 boksen, og ikke får aksept men dette handler faktisk ikke om aksept, dette handler om respekt for loven og for velferden som holder norge i gang. Pga sånne som deg så er det tomt i kassa den dagen mine barn skal it i permisjon.

  Virkelig skammelig.
   
  • Liker Liker x 2
 5. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

  Vi har allerede vært til mekling. Kommer ikke til å be om noen stønader. Ser fortsatt ikke hvorfor det er mer ille at vi tar ut separasjon enn at andre familier i en vanskelig situasjon gjør det. Barna blir i hvert fall skadelidende hvis vi må selge huset og bilen, og flytte til en annen skolekrets fordi plutselige regelendringer med tilbakevirkende kraft, gir oss en «bot» på over 250000kr. Hadde vi visst om regelendringene før vi ble gravid, hadde vi faktisk ikke valgt å få barn på dette tidspunktet, nettopp fordi det rammer oss så hardt akkurat dette året.

  Vil dessuten tørre å påstå at både jeg og min mann bidrar godt over snittet til å fylle statskassa med våre skattepenger ved at vi begge er i full jobb og tjener godt. Så vi tapper ikke den kontoen mer enn de som er studenter, uføre, arbeidsledig, separert/skilt eller bor alene av alle mulige årsaker og som velger å få barn...
   
  • Liker Liker x 3
 6. Ingenbruker Guest

  Rister på hue[emoji85]

  Tenk å sammenligne trygdesvindel med folk som er syke og derfor ikke kan jobbe. Den var stygg den.
   
  • Liker Liker x 1
 7. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

  Jeg spiller med åpne kort overfor nav, og har tillit til at de hadde sagt fra om vi gjorde noe ulovlig. Jeg er også ufør nå, men siden det er for tidlig i prosessen til at jeg rekker avklaring før permisjon, er jeg altså en svindler.

  Registrerer at det er du som vet best og ut fra få setninger skrevet kan avgjøre hvem som kvalifiserer til stønader med «gyldig grunn» og hvem som er «svindlere», men heldigvis trenger jeg ikke forholde meg til det. Takker for diskusjonen. Over og ut. [emoji1303]
   
 8. Ørkenrev Forumet er livet Tilgangsansvarlig Maiblomstene 2020 VIP Junilykke 2020 ♡ August 2018

  Les hva hun skriver da...
   
 9. Ørkenrev Forumet er livet Tilgangsansvarlig Maiblomstene 2020 VIP Junilykke 2020 ♡ August 2018

  Nei men herregud, les hvor mye hun skriver de taper på den mye ordningen.

  Helt idiotisk at så mange familier skal tvinges til denne løsningen.

  Jeg skjønner virkelig ikke problemet med å la hver enkelt familie få bestemme selv.

  Hos oss går det nok bra med at far MÅ ta ut 15 uker, men jeg har full forståelse for at det ikke passer bra for alle og at mange da taper mye penger, rettigheter, muligheter etc.
   
  • Liker Liker x 4
 10. Cadillac Forumet er livet Sommerfuglene August 2018

  Her var det mange lange tær!!

  Mener dere virkelig at det kun finnes én skolest og at den passer alle familier?
   
  • Liker Liker x 4
 11. Ingenbruker Guest

  Så trygdesvindel er ok så lenge man ikke er forsnøyd med en løsning?
   
 12. Ørkenrev Forumet er livet Tilgangsansvarlig Maiblomstene 2020 VIP Junilykke 2020 ♡ August 2018

  Svindel, virkelig?

  Hvem er du til å være moralpoliti her?

  Hun skriver jo at hun er i dialog med nav!
   
  • Liker Liker x 2
 13. Ingenbruker Guest

  Det tviler jeg på. Jeg diskuterer ikke dette mer, det blir som å baksnakke ettersom dette ikke gjelder deg.
   
 14. Cadillac Forumet er livet Sommerfuglene August 2018

  Hadde det ikke vært for at jeg rent faktisk skal separeres, så er det meget mulig vi hadde funnet en alternativ løsning vi også. Far selv, og vi i fellesskap, ønsker ikke at han skal ta permisjon, og det er det flere grunner til som jeg ikke ser noen grunn til å utdype her. Poenget er uansett at det er skammelig at man ikke klarer å se for seg at ulike løsninger er det mest riktige for også ulike familier.
   
  • Liker Liker x 3
 15. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ja det har jeg ikke sagt. Men anbefalingene for amming kan være vanskelig å opprettholde hvis hun jobber. Så det er et viktig argument. At far ikke får relasjon til baby er ikke er godt argument da det fint går an resten av døgnet.
   
  • Liker Liker x 2
 16. Ingenbruker Guest

  Anbefalingene gjelder også utenfor norge og er ikke noe spesielt som er her, det står heller ingen steder at staten må betale for å opprettholde ammingen, om man ønsker å følge disse anbefalingene må man planlegge. Det må man jo uansett for man kan ikke vøre hjemme i 12mnd uten å tape på det. ja, jeg mener man kommer langt med planlegging[emoji5]
   
  • Liker Liker x 1
 17. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Det jeg synes er rart er at den samme staten anbefaler mor å fullamme samtidig som hun er i full jobb, det passer jo ikke sammen.

  Ok så må man betale for det selv da. Men da vil kvinner bli mer uglesett om de tar ulønnet perm. De taper også pensjon ift mannen. Så dette stemmer jo ikke med likestilling.
   
 18. Ingenbruker Guest

  Men det er jo ikke staten som har laget anbefalingene vel?

  Dessverre taper man litt ja, men slik er jo biologien.
   
 19. BMC Februar 14's Miss Skravle Tilgangsansvarlig Februar 2014 - Skjult forum VIP ♡Junigull 2016♡

  Helsedirektoratet (som gir ut veilederen for spedbarnsernæring) er underlagt helse- og omsorgsdepartementet og utfører arbeid på vegne av regjering og Storting.
   
  • Liker Liker x 1
 20. Ingenbruker Guest

  Det er vel who som laget disse anbefalingene til å begynne med.
   
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.

Del denne siden