Tredeling

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av RemaFrue, 10 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.
 1. Ingenbruker Guest

  Ok. Da får du mene det[emoji5]
   
 2. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  • Liker Liker x 2
 3. Ingenbruker Guest

 4. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018


  Ammefri er lettere sagt en gjort når man bor i distriktet og har lang reisevei til jobb. Da hjelper dessverre Ammefri ingenting:(
   
  • Liker Liker x 1
 5. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  • Liker Liker x 1
 6. Mammaatil1 Forumet er livet Septemberhjertene 2018 Oktoberfruene 2018

  Helt tåpelig spør du meg. Dette handler ikke om likestilling, men barnets beste.
  Må slutte å amme tidligere da, bare pga den jævla regjeringen vi har i dag. Arbeiderpartiet må vel komme å rydde opp igjen.
   
  • Liker Liker x 1
 7. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

  Det er det jeg også tror, noe som gjør meg ekstra irritert på dette forslaget. Synes det virker utrolig lite gjennomtenkt. Mer som en prestisjesak å banke gjennom...
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
 8. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

  Får ikke til å legge link inn i quotet innlegg, men legger den i innlegg rett under her...
   
 9. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

 10. Bustefrøken Forelsket i forumet

  Vi snakker jo her om spedbarn, og deres behov. Og det er veldig individuelt hvordan de takler annen mat og hvordan de takler fravær av puppen. Tror du at de som opplever problemer med å gå tidlig tilbake til jobb opplever problemene fordi de skal være vanskelige? Jeg tror at foreldre flest er veldig løsningsorienterte, også de som hevder at den nye ordningen kan føre til problemer.

  Jeg synes det er kjempefint for dere som har fått til å gå tilbake i jobb, opprettholde ammingen uten at det er et problem for babyen (for det er det vi primært snakker om her - hva som funker og ikke funker for babyen). Hadde alle babyer værtmskm deres babyer hadde det ikke vært et problem, Men den nye ordningen anerkjenner ikke at babyer er forskjellige og at noen trenger puppen lenger enn 7 måneder. For de som har en baby som nekter å spise noe særlig annet enn morsmelk, eller for de som har en kropp som ikke fungerer slik at de ikke får til pumping eller klarer å opprettholde melka med en hel arbeidsdag med ammefri, så blir løsningen ulønnet permisjon på mor hvis man har råd til det (og ytterligere økonomiske forskjeller mellom menn og kvinner) eller at man gir opp ammingen før mor og barn ønsker og før det er anbefalt.
   
  • Liker Liker x 2
 11. Ingenbruker Guest

  Ja jeg tror mange er vanskelige, jeg tror også mange mødre har nektet pappan permisjon han har lyst på fordi de mener de selv er viktigst.

  Jeg syns det er skremmende hvor lite vi i norge setter pris på de ordningene vi har, vi har supre permisjonsordninger her i landet, hva med å sette pris på de? Er man ikke fornøyde og vil ha mer kan man planlegge og ta ut ulønnet eller spare opp ferie. Eksempler der det ikke går er det jo alltid.
   
  • Liker Liker x 3
 12. Bustefrøken Forelsket i forumet

  Ja, vi har supre permisjonsløsninger nå. Jeg er veldig takknemlig for ordningen slik den er nå. Bare så synd at den endres til det verre for babyene.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Ingenbruker Guest

  Den endres for å innkludere pappan i babyen liv. Slik at begge foreldrene skal sikres lik permisjon om de ønsker dette selv og ikke minst, den endres slik at menn skal slippe å krangle med kona om å få fler uker hjemme med sitt eget barn.
   
 14. Bustefrøken Forelsket i forumet

  Men hvorfor kan ikke fedrene tar ulønnet permisjon da, for å få den tiden med barna, som mødrene tydeligvis nekter de?

  Jeg synes du reduserer disse fedrene det er snakk om til noen stakkarer som ikke klarer å stå for hva de ønsker ovenfor arbeidsgiver eller kvinnen de har valgt å få barn med. Vet du, jeg tror de fleste menn har mer i seg enn det du tillegger de.
   
  • Liker Liker x 3
 15. Ingenbruker Guest

  Begge kan da ta ulønnet, nå har de lik del beregnet på seg og en fellesperiode som kan fordeles etter ønske, om far ønsker mer perm kan han da ta ulønnet.

  Hva skal man si da? Når argumentene er amming og tilknytning? Tror dessverre mange menn føler seg utenfor når det gjemder babytiden.

  Syns kvinnene blit fremstilt som like reduserte da, det påpekes jo at ammefri omtrent aldrig er mulig, kan ikke kvinnene stå opp for meningen sin og kravene sine da?
   
  • Liker Liker x 1
 16. Bustefrøken Forelsket i forumet

  Jeg tror ikke babyen bryr seg stort om pappa er hjemme med de det første året, og jeg tror far og barn kan få et like fint forhold selv om pappa er hjemme med babyen litt senere enn det de legger opp til fra 1. juli.

  Og at permisjonen endres for at menn skal slippe å krangle med kona? Nei, det tror jeg ikke er grunnlag for mange lovendringer.
   
 17. Ingenbruker Guest

  Bare at du påstår at babyens relasjon til far ikke betyr noe sier jo sitt, tenker på kommentaren «babyen bryr seg ikke stort om pappan er hjemme». Jeg er veldig uenig med deg, man legger et grunnlag for en god relasjon.

  Tenker ikke det er grunn for et lovforslag nei men så og si ingen menn tok permisjon når det var valgfritt selv om mange menn svarte at de ønsket perm, hvordan forklarer du det? Annet enn at en sterk person med argumentene klare bestemte det?
   
  • Liker Liker x 2
 18. Bustefrøken Forelsket i forumet

  Begge kan da ta ulønnet permisjon slik ordningen er i dag og. Det burde ikke være grunnlag for endringen.

  På grunn av biologien så vil den nye ordningen føre til at flere kvinner (som ønsker det beste for barna) tar mer ulønnet permisjon enn tidligere. Og flere babyer må avvennes med morsmelk før familien ønsker det.

  Jeg har to timer ammefri, jobber dagtid på kontor, men melka ble allikevel betydelig redusert etter jobbstart (på grunn av stress, lang tid mellom ammingene, hvem vet? Jeg pumpet ekstra på kvelden så far hadde morsmelk i grøten til neste dag - babyen nektet å få morsmelk fra kopp/flaske. Her var vi på forhånd enige om at far skulle ta 4 av ukene av fellesperioden, så jeg er ikke en av de som har krevd å få hele permisjonen, og jeg trodde på forhånd ikke at det skulle bli problemer. Ser at også Skjermtrollet hadde den innstillingen på forhånd. Så noen av oss i denne tråden har faktisk prøvd, og ikke fått det til. Da er det vel kroppen min som ikke er problemløsende nok da. Nå er vi heldige som har en matglad baby. Det er det slett ikke alle som har. Hva gjør man da hvis man ikke har råd til ulønnet permisjon? De 5 ukene det er snakk om er faktisk ganske mye akkurat i den perioden.
   
  • Liker Liker x 2
 19. Ingenbruker Guest

  Men vi skriker så mye om denne biologien, da må vi også erkjenne at den kan ha negativt utslag påandre ting, som jobb. Man velger selv å taulønnet med mindre det har med mangel på barnehageplass da, da har man vel ikke noe valg. Tar man ulønnet må man ta konekvensene av det. Vi kan da virkelig ikke regne med å være hjemme med full lønn i evigheter heller.

  Ammingen og retningslinjene der er jo ikke eksklusive for norge, og om man skal følge de rådene må man jo ha 12 mnd da? Kun til mor?

  Hva gjør man om de 5 ukene ikke er nok da? Kan ta hende disse problemene du beskriver varer enda lenger[emoji51]
   
  • Liker Liker x 1
 20. Førstings Elsker forumet Novemberbarna 19 VIP Assistert-jentene

  Kan mor søke om å få alt om far vil at mor skal ha alt?
   
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.

Del denne siden