Tredeling

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av RemaFrue, 10 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.
 1. Krösa Maja Forumet er livet

  Gro nylander var hun som begynte å gi mødre ammepress, hun bør du ikke komme med til meg for hun er mot alt av fedre og tilknytning.
  Og kun opptatt av amming og ikke tilknytning.
  Jeg og du svært uenige og kommer aldri til å bli det. Selv om jeg har hatt ett barn som kun tok pupp så satt vi oss ikke ned å ga fullstendig opp alt som er. Vi løste det og jeg selv begynte å jobbe til og med uten ammefri. Er barnet 8 måneder så kan barnet fint vente i 4 timer og så får man bruke den tiden til å prøve å få barnet til å spise litt fruktmos, most gulrot og mor får prøve å pumpe ut lit, fungerer ikke vanlig pumpe så kan man håndmelke. Ønsker man at far er hjemme nok så finner man løsningen. Her i denne tråden har man lagd problemet før barnet er født og funnet ut at det går ikke så da er ikke viljen der heller.
  Jeg synes man kan la være å få barn jeg da om man synes løsningen i Norge er så grusomt og forferdelig mot barnet. Jeg mener barnet har veldig bra av dette og jeg har alltid strukket meg langt for at far skal få ta en like stor del som meg.
  Sånn egentlig er det ingen vits at du og jeg diskuterer dette vi blir ikke enige og du har en svært nedlatende tone til de som er uenige med deg. Nedlatende tone fordi noen mener noe annet synes jeg er uting i en diskusjon så sånt har jeg ikke tid til rett og slett.
   
  • Liker Liker x 3
 2. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Gro nylander er faktisk veldig opptatt av tilknytning:)

  Jeg tror ikke du og jeg er så uenige. Eneste forskjellen jeg ser er at jeg vet det ikke går an å tilvenne alle babyer mat og flaske bare man prøver hardt nok. Og jeg mener st grunnen til at du har fått det til ikke er fordi du har gjort noe mer enn andre mødre gjør, men fordi at alle barn er forskjellige. Til alle som iherdig og fortvilet jobber med flaske-og mattilvenning fram til jobbstart, vil jeg si «godt jobba, går det ikke så bra så er det ikke din feil. Alle barn er forskjellig».

  Og så er det noe forskning ol jeg har kommen med, men det handler jo ikke om våre meninger som er like eller ikke.

  Nå har jeg ikke skrevet noe nedlatende til deg nå i det hele tatt. Innleggene mine til deg er egentlig så og si faktabaserte svar ut fra dine utsagn. Skriver i en vennlig tone og med smilefjes. Jeg synes derimot du er ganske nedlatende mot meg.
   
 3. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ja jeg klarer ikke å la slike nedlatende kommentarer mot andre mødre stå usagt. Jeg heier på alle som gjør sitt beste med å få til ammingen, og går det skeis så er det siste de trenger å høre at de ikke har «prøvd hardt nok»!

  Tåler du ikke at andre sier deg i mot, så får du la være å komme med slike uttalelser.
   
  • Liker Liker x 2
 4. Ingenbruker Guest

  Å komme med satkastiske kommentarer for å gjøre narr av andres meninger er ikke å si imot.

  jeg har lært en del om deg i denne tråden og jeg må ærlig si at jeg er skuffa. Jeg har tidligere sett på deg som en flott person med sterke meninger og mange gode poenger, samtidig som du respekterer andre, men i det siste, mulig pga tema for det har hatt med amming å gjøre de siste gangene vi har møttes i «ringen» så syns jeg du har vist svært lite respekt for at man faktisk kan være uenige.

  ja, jeg blir ufin og når jeg føler at noen med viten og vilje tolker meg feil og jeg blir barnslig i diskusjoner, ingen problemer med å innrømme det men jeg føler alikevel at måten du diskuterer på omhandler helt andre ting en saken til tider, det blir ofte til et jag for å endre andres meninger. Du tar deg tid til å se igjennom alt som er skrevet med lupe og du drar fra hverandre hver eneste setning og tolker det dit du vil.

  Du bestemmer at argumenter ikke er gode nok, du sier rett ut at andres mening ikke er riktig og du gir deg aldri tross mange spørsmål om vi kan kalle det em dag og gå videre rett og slett fordi man ikke kommer noen vei.

  Din mening er ingen fasit, ikke min heller så hvorfor så opptatt av å kalle min mening feil og din rett? Hvorfor føler du behovet for å gjøre narr av mine kommentarer til andre? Er ikke det på grensa til netthets og mobbing? Ikke minst baksnakking (om man kan kalle det det?)

  Nei, vet du hva? Det er trist. For vi har hatt mange gode diskusjoner du og jeg men når det kommer til amming går det virkelig ikke an å diskutere med deg, da har du rett UANSETT!

  Og tilslutt, jeg har aldri sagt at noen ikke har prøvd nok. Igjen legger du ord i munnen min og beviser poenget mitt.
   
  Last edited by a moderator: 17 Apr 2018
 5. Krösa Maja Forumet er livet

  Så du synes man har prøvd hardt nok når man som gravid sier det er umulig? Gro nylander er opptatt av amming og morstilknyttning ikke far. Jeg har lest alle hennes bøker og er mye uenig i henne, synes hun fremmer ammepress isteden for å bidra til at fler ammer.
  Hadde mange samtaler med hun som har ansvaret for morsmelkbanken her da jeg donerte melk og hun også mente det samme som meg.
  Jeg synes ikke tonen er så vennlig, men som du selv gjør så leser vi nok begge i annen tone enn ment. Jeg er heller ikke nedlatende ovenfor deg, men jeg synes det er litt trist at det kan bli så store diskusjoner av at fedre får kun 5 uker mer til i pappaperm. Det var bråk da det økte fra 6 til 10 uker, det var bråk da det økte fra 10-12 uker og det var bråk da det økte til 14. Men vi tilpasser oss fort og de fleste familier klarer å løse dette best til sin familie.
  Jeg er ikke kun opptatt av amming, jeg er også opptatt av at min datter skal være en likeverdig arbeidstaker og da må risikoen for å ansatte menn bli lik som å ansett kvinner.
  Jeg mener at man har ikke prøvd å løse noe når man som gravid har bestemt at det går ikke.
   
  • Liker Liker x 3
 6. Ørkenrev Forumet er livet Tilgangsansvarlig Maiblomstene 2020 VIP Junilykke 2020 ♡ August 2018

  Pumpa og prøvde i tre mnd etter det, men nope! [emoji28] Så skal ikke sies noe på innsatsen min, for pumpet 100 - 150 Ml per gang jeg pumpet, altså x 4 om dagen i tre mnd.

  Pumping var noe drit [emoji31]
   
  • Enig Enig x 1
 7. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Gravid? Hva snakker du om?

  Jeg har ikke lest noen negativ tone fra deg bortsett fra det forrige innlegget og stiller meg uforstående til det du skriver om meg basert på de innleggene jeg har quotet deg på her.

  Ja det blir bråk. Men det jeg iherdig prøver her er å forklare hvorfor det blir bråk. Det er tydeligvis ikke lov å diskutere eller?

  Jeg er også opptatt av andre ting enn amming. Trodde det kom ganske klart fram. :)

  Men nå har jeg kommet med mine argumenter på de punktene du tok opp. Er ikke intr i å diskutere andre ting enn sak her.
   
  Last edited: 17 Apr 2018
 8. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Hvis du skal bli personlig så foreslår jeg at diskusjon og debatt ikke er noe for deg.

  Det ser ut til at du og jeg har totalt forskjellig syn på diskusjoner her. «Møtes i ringen»? Som om vi er i kamp mot hverandre? Da er det du som har den innstillingen ihvertfall, ikke jeg.

  Jeg har overhodet ingen oppfatning av deg, jeg kjenner deg ikke. Jeg diskuterer sak jeg. Hvorfor må du gå til personangrep på meg fordi du ikke liker at jeg utfordrer argumentene dine? Kan du ikke heller bare forsvare argumentene dine og holde deg til saken?

  Og jeg har ikke med viten og vilje tolket deg feil. Det er jo derfor jeg drar fram det du har skrevet og spør DEG gjentatte ganger hva du mener.

  Jeg er ikke opptatt av å endre andres meninger. Jeg kommer med mine synspunkt og argumenter på det som blir skrevet her.

  Synes det blir for dumt at du må gå på meg som person. Kan du ikke heller bare forholde deg til det vi diskuterer. Og har du ikke mer å si om saken så si deg ferdig med det da vel.

  Jeg synes det er utrolig nedlatende å komme med uttalelser om at foreldre som ikke får det til å fungere har å takke seg selv. Hva vet du om viljen og innsatsen bak? Ja da forsvarer jeg de. Kunne sikkert brukt annet enn sarkasme, men jeg hadde allerede svart deg på det to ganger og det fungerte ikke for du var døv på det øret.

  Men jeg gidder ikke diskutere dine følelser i å ha en diskusjon med andre. De følelsene får du ta ansvar for selv.
   
 9. Ingenbruker Guest

  Og igjen kliner du til med og både tolke meg feil (for jeg kritiserte din måte å diskutere på) og du legger ord i min munn[emoji85]

  Hørt om selvkritikk?

  Og ja, jeg er jo døv.
   
 10. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Jeg mente ikke døv bokstavelig talt, det er en uttrykksmåte. Jeg prøvde å si at jeg tidligere skrev at jeg er uenig i at det ikke kommer an på om man er løsningsorientert eller ikke om man får det til.

  Ok.... beklager hvis jeg har tolker feil her og legger ord i din munn.... det var ikke meningen.
  Så da må jeg spørre deg, kritiserer du ikke min måte å diskutere på med dette?:

  «jeg føler alikevel at måten du diskuterer på omhandler helt andre ting en saken til tider, det blir ofte til et jag for å endre andres meninger. Du tar deg tid til å se igjennom alt som er skrevet med lupe og du drar fra hverandre hver eneste setning og tolker det dit du vil.»

  Her skriver du jo om «måten jeg diskuterer på».

  «Du bestemmer at argumenter ikke er gode nok, du sier rett ut at andres mening ikke er riktig og du gir deg aldri»

  Dette handler jo også om hva du mener jeg gjør i en diskusjon. Eller handler dette om permisjon?
   
 11. Ingenbruker Guest

  Jeg skriver jo nettopp det, jeg kritiserer din måte å diskutere på ikke deg som person. Det skrev jeg jo i parabtes i siste innlegg, les før du svarer
   
 12. Krösa Maja Forumet er livet


  Det er gravide i denne tråden her som argumenterer at det går ikke med 15 uker og at det er helt forferdelig at far får 15 uker.
  Hvordan kan de allerede nå vite at det ikke går og at barnet lider? Det er få barn det gjelder at de ikke tar noe annet enn pupp ved 8-9 måneders alder derfor ser jeg ikke helt argumentet de kommer med. Jeg har hatt en 1 av tre barn og jeg er den eneste i en ganske stor vennegjeng med ett ganske stort antall barn som har slitt med akkurat vegring mot mat. Selv om jeg har slitt med akkurat dette så mener jeg fortsatt ordningen med pappakvote er veldig viktig for samfunnet og babyene har det best med en slik løsning.
  Jeg ser ikke at jeg diskuterer andre ting enn sak, det er jo nettopp dette det handler om at mor er viktigere for hun har pupper og jeg er ikke enig i det argumentet for far er viktig og vi må gi plass til han også. Far får kun 15 uker av 49 eller 59 uker resten kan mor ta. Det er ikke 50/50 deling engang så jeg tenker at her har staten ivaretatt amming og tilknytning.
  Er man usikker så tar man med 80% lønn PG da får man 59 uker. Da er barnet nesten ti måneder før far tar permisjon.
   
 13. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ja jeg leste det som motsatt.

  Men hvorfor skal du kritisere min måte å diskutere på? Kan du ikke bare holde deg til saken. Føler du deg misforstått så forklar på en annen måte da. Jeg spurte deg jo for å oppklare når jeg følte at jeg ikke forstod hva du mente.

  Og å skrive hva du synes om meg som person...det er ikke personangrep? Hvordan din oppfatning av meg som person er har jo ingenting med tredeling av permisjon å gjøre.
   
 14. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Har ikke lest noe om at gravide i denne tråden skriver at det ikke går. Kan du hjelpe meg å finne det?
  Det var uansett ikke det jeg snakket om, jeg mente de som har prøvd. Så spiller ingen rolle sånn sett:)

  Jeg mener også at far er viktig. Det har jeg vel skrevet? Og som jeg svarte deg i stad så mener jeg ikke at mor er viktigere, men at det er viktig at det er gjennomførbart å opprettholde ammingen. Og for å kunne gjøre det så er det for svært mange nødvendig å være i permisjon.
  Og jeg er enig med deg i at det gjelder de færreste at babyen har flaske og mat nekt. Men tallene på mødre som slutter å amme ved oppstart i jobb viser at det faktisk er et reelt problem at ammefri ikke fungerer for å opprettholde ammingen. Det handler kanskje ikke om bare muligheten til å dra hjem for å amme, men kanskje at man ikke klarer å nattamme når man skal på jobb etterpå. Eller at stress og fokus på jobb har innvirkning på melkeproduksjonen.

  Jeg tenker at når tallene ang amming viser at det er nødvendig at mødrene er i permisjon for å opprettholde ammingen, så går det an å finne andre løsninger på å øke tilknytningen til far. Det er jo store forskjeller på tilknytning mellom far og barn, som er helt uavhengig om han har vært i pappaperm i 10 uker, 14 uker eller ikke i det hele tatt.


  Du ser ikke at du diskuterer annet enn sak? Da foreslår jeg at du lar være å skrive slikt som dette:
  Hvis du synes jeg er nedlatende når jeg argumenterer mot dine påstander, så stiller jeg med uforstående til det. Da får du avslutte diskusjonen hvis du vil det.
   
 15. Krösa Maja Forumet er livet

  Jeg vil ikke navngi nick i denne diskusjonen, men det er flere som har skrevet at de gruer seg til dette blir vedtatt og at man ikke hadde blitt gravide om de viste om dette på forhånd og da må jeg spørre hvordan vet man at dette vil bli vanskelig når man ikke engang har født barnet?
  Jeg trodde vi hadde oppklart den saken i forrige innlegg da jeg skrev at jeg oppfattet deg som nedlatende i innlegget mot meg, og at jeg da tolket deg sikkert feil som jeg skrev.
  Jeg prøver å ikke bruker ikke emoji lenger for bv stengte en tråd fordi noen tolket min emoji bruk til noe svært negativt og om jeg tenker etter så handlet det vel om akkurat det samme som nå. Så jeg vet da at innlegget mitt da kan oppfattes i en annen tone enn det er ment. Jeg er ikke nedlatende og jeg tror deg når du mener du ikke er det heller.
  Jeg tror ikke pappapermisjonen er det som gjør at vi kvinner slutter å amme når vi er tilbake til jobb. Det at man slutter å amme har ikke nødvendigvis noe å so for nattevåk og som mor så våkner de fleste selv om far er i nærheten. De fleste av oss er bygd slik. Jeg tror det har mer sammenheng at da er ikke puppen tilgjengelig i like stor grad og babyen da ønsker mer og mer annen type mat. Det er mine tanker om at amming går ned når vi kvinner begynner å jobbe også min erfaring som mor.
  Jeg synes ikke vi kan forvente at staten skal både betale mor og far for å gå hjemme, ordninger er allerede svært sjenerøs som den er og akkurat her er vi uenige jeg mener det er viktig at far får uker han også pga tilknytningen. Det er noe annet å være alene med barna enn å ha mor som stadig henger over. Jeg synes heller ikke 15 uker er så mye å «ofre» for at far og barn skal ha tid sammen.
  Du tenker at far kan øke sin tilknytning mellom jobb og ettermiddag før kveldstid om jeg forstår deg rett?
  Jeg ser at min mann har en annen tilknytning til de minste for der var han hjemme med de fra de var små, mens med første så hatet jeg alt av fedrekvote og mente det var tull og tok ulønnet perm etter permisjonen da. Jeg har på de årene som mamma endret meg, snudd helt. Blitt mer samfunnsengasjert, fått føle på kroppen hva diskriminering gjør med deg på bakgrunn av kjønn og blitt en mamma som er mer for likestilte løsninger og at far får tidligere tilknytning til sine barn det basert på mine erfaringer og virkelig sett baksiden av arbeidslivet.
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 17 Apr 2018
 16. Ingenbruker Guest

  Fordi måtem man diskuterer på har innvirkning på diskusjonen, naturlig nok. Jeg har ikke lyst til å duskutere med noen som viser liten vilje til å forstå og ikke klarer å godta uenigheter.
   
 17. Ikke i bruk Forumet er livet

  Ser ut som alle har fått frem poengene sine her nå. Dette blir bare usaklig og er helt på grensen av hva som er ok her inne. Låser tråden.
   
  • Liker Liker x 5
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.

Del denne siden