Tredeling

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av RemaFrue, 10 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.
 1. Ingenbruker Guest

  Herregud, er du 2 år eller? Må du ha siste ordet for å få inn et stikk der du prøver å latterligjøre min mening? Jeg har lagt frem mange argumenter, og jeg har full rett på min mening, du snakker om lenger fellesperiode, det var ikke tema her, grunnlaget bak dette forslaget er at begge foreldrene har like rettigheter etter barnet er født, det kan ikke etstattes med ulønna perm til far eller mor det. Nå er det likt, like rettigheter og det syns jeg er kjempe viktig. Så får man spe på med ulønnet etter behov og fordele fellesperioden slik det passer seg. Og for siste gang, du kan være uenig,det er helt ok, for vi trenger ikke være like her. Synd at du må syke så lavt som du gjør nå, du påstår jeg står uten argumenter noe jeg ikke gjør. At du syns mine argumenter ikke holder for at du skal mene noe annet er helt ok, men det er like fult argumenter som støtter min mening, en mening jeg står i min fulle rett til å ha. Så nå syns jeg du kan la dette ligge.
   
  • Liker Liker x 1
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 2. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Jeg fikk jo konkrete svar på dine meninger som gjør at tredeling ikke er nødvendig. Derfor ser jeg ingen argumenter for at det skal være tredeling.

  (Lenger fellesdel er det jo nå enn etter en evt tredeling. )
   
 3. Ikke i bruk Forumet er livet

  Skal jeg låse denne tråden, eller vil dere diskutere på en saklig måte uten personangrep og usaklig kommentarer?
   
  • Liker Liker x 2
 4. Ingenbruker Guest

  Tror du kan stenge den jeg[emoji6] enkelte godtar ikke andres meninger
   
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 5. Bustefrøken Forelsket i forumet

  Men mor og far har jo like rettigheter allerede, og en fellesperiode som kan deles som familien selv ønsker det. Mødre-/fedrekvoten er allerede lik med dagens løsning. Den nye løsningen blir mindre fleksible for alle parter.

  I forslaget står det ordrett at det antas at en økning i fedrekvoten vil medføre at det totale antall foreldrepengedager som tas ut vil reduseres. Dette er en naturlig konsekvens av at ordningen blir mindre fleksibel totalt sett, og det er fedrene som forventes å avstå fra å ta ut foreldrepenger. Jeg tviler på at disse fedrene kompenserer med ulønnet permisjon. Det vil nok heller mødrene gjøre.
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 17 Apr 2018
 6. Cadillac Forumet er livet Sommerfuglene August 2018

  Det er veldig viktig og riktig at vi har ulike meninger. Det jeg synes blir veldig feil i denne tråden er hvordan flere bare blir fortalt at deres mening ikke er riktig. Og én ting er å mene noe på vegne av seg selv og sin situasjon, men å mene noe på andres vegne blir veldig feil i en slik sak. Igjen, dette er et tema og et område hvor det ikke finnes noen fasit eller universell løsning som er like bra for alle. Jeg forstår ikke hvorfor det er så vanskelig å se det?

  Det er vel egentlig ingen her som sier at far på død og liv ikke bør ha (mer) permisjon. Vi diskuterer i mine øyne ikke hvem som skal ha hva, når og hvor mye på generell basis. Det vi diskuterer er en helt konkret tredeling som skal gjelde alle familier som får barn etter 1. juli, og i kjølvannet av det så synes jeg det er helt på sin plass å stille spørsmålstegn og kanskje tenke at en slik tredeling, da med svært få muligheter for individuell tilpasning, ikke nødvendigvis er et skritt i riktig retning. Hvorfor skal det være så lukket og låst til kun én løsning?

  Som jeg har sagt før; ja til mer permisjon til far, men jeg mener samtidig at det ikke bør være automatikk i at den tiden skal tas fra mor. Eller at den skal være der i det hele tatt; det kan være mange grunner til at en far ikke kan eller ikke ønsker å ta sine uker ut, og da gir det ingen mening at mor ikke skal kunne overta disse ukene. For noen vil det beste være at far tar hele permisjonen foruten de få ukene som er absolutt mors, men det blir jo heller ikke en mulighet med denne tredelingen. Bare for å ta et eksempel andre veien.
   
  • Liker Liker x 4
 7. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Jeg skriver rett ut at du kan få synes og mene hva du vil. Men at jeg ikke ser at du skriver noen grunn som taler for tredeling.

  Å bli kalt en 2åring derimot - det er kanskje det forumansvarlig anser som usaklig? Så i såfall er det pga deg de stenger den tror jeg:)
   
  • Liker Liker x 1
 8. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Nettopp. Man trenger ikke en tredeling for at det skal være like mye til begge foreldrene.
   
 9. Ingenbruker Guest

  Skriv rett ut du men du må lære deg å godta at innimellom er man uenige. Du virker å bli desperat hver gang andre mener noe annet enn deg og prøver å endre meningene. Kam du ikke bare godta at vi ikke er enige? At du ikke mener at argumentet er et godt argument betyr ikke at det ikke finnes

  Ja, jeg harrt usaklig i visse kommentarer, ingen problemer med å innrømme det, men det har søren meg du og[emoji6]
   
 10. Krösa Maja Forumet er livet

  Har jeg rett på en mening da som har ammet alle mine barn, og jobbet mens far var hjemme?
  Mitt barn spiste ikke fastføde før barnet var 18 måneder. Likevel er støtter jeg fult og helt pappakvote. Selv med utfordringer og følge anbefalinger så mener jeg altså at pappa er viktig å må være hjemme med barnet han også. Vi løste problemet på vår måte uten at jeg tok ulønnet eller at han ikke fikk være med barnet. Når jeg leser innleggene her inne blir jeg trist. For vi kvinner har blitt utakknemlige og bare forlanger mer og mer. Tenk at noen velger å svindle staten Norge for pappa får hele 5 uker mer enn nå. Taper man 250.000 på 5 uker så tjener man såpass godt at man sikker kan finne andre løsninger.
  Kvinner og menn er forskjellige, når det gjelder foreldrepermisjon så må den passe staten, arbeidsgivere, barnet og foreldre. Jeg vet ikke om et par som ikke passer inn her i det hele tatt. De fleste mødre synes det er flott at barnet får pappaen sin hjemme alene uten mor. Synes man det er så forferdelig at far får hele 15 uker tre måneder av barnet sitt første leve år så bør man da la være å få barn tenker jeg. Vi bor i verdens flotteste land der vi får og får likevel klager vi mer og mer[emoji20]
   
  • Liker Liker x 4
  • Vinner Vinner x 1
 11. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Jeg har da aldri sagt jeg ikke godtar at du ikke er enig med meg... er det du som bestemmer når andre er ferdig med i diskutere argumenter for og i mot noe?
   
 12. Bustefrøken Forelsket i forumet

  Vi (eller jeg - jeg kan vel bare snakke på egne vegne) er ikke utakknemlige, men synes det er feil a den fine ordningen vi har blir endret til det negative for barna. Kjempefint for dere at dere fant en løsning. Det mener jeg! :) Men det betyr ikke at det vil fungere godt for alle. Og den gamle ordningen vil utvilsomt favne om flere enn den nye ordningen gjør. Om det er ligger en økonomisk grunn bak forslaget vet jeg ikke, men som nevnt over, så antas det at det tas ut færre foreldrepengedager totalt sett, hvilket er negativt for barna totalt sett.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Ingenbruker Guest

  Veldig enig med deg[emoji5]
   
 14. Krösa Maja Forumet er livet

  Det er utakknemlighet når man kun klager på endringer og ikke ser hva vi faktisk får. Andre land kan bare drømme om denne ordningen og tenk at vi får være hjemme med våre barn med fullt betalt frem til barnet er 12 måneder. At det da stilles krav til denne goden må vi regne med for våre politikere har ikke kun ansvaret for deg, men hele samfunnet. Hva gagner samfunnet og ikke hva gagner Lisa som kun ammer. Vi må lære oss å se helheten og ikke kun meg, meg og meg. Vår generasjon har blitt en egoistisk generasjon som forventer å få servert alt, som ikke reiser seg for andre på trikken, som heller filmer folk i nød isteden for å hjelpe som forventer at alle ordninger skal passe meg og min familie. Men det dreier seg ikke om meg, det dreier seg om samfunnet.
  I 2012 hadde far 14 uker pappaperm, så fikk vi ny regjering som tok vekk de fire ukene for de mente foreldrene var klare for dette. Dessverre viste vi motsatt, andelen fedre som var hjemme i pappaperm utover fedrekvoten gikk ned. Familiene var ikke klare og det blir da vanskeligere for fedre å ta pappaperm og det blir vanskeligere for kvinner i fruktbar alder å få jobb for risikoen er for stor. Vi er ett moderne samfunn det far og mor er likeverdige omsorgspersoner med pupp eller uten pupp og det bør være rom for at far er hjemme fra barnet er 8-9 måneder. Jeg synes det er trist å lese denne diskusjonen for det viser at vi har en lang vei å gå før pappa blir sett på som en likeverdig omsorgsperson. Pupp eller ikke, tilknytning er mye viktigere, og vi har gode løsninger slik at man får ammet. Ammefri er som sagt skrevet tidligere ikke kun midt på dagen, man kan begynne senere og slutte tidligere og når barnet er 8-9 måneder så ammer man ikke annhvertime og det bør være fullt mulig å få til amming og jobb. Mange kvinner får det til, andre ser ingen løsninger. Jeg setter pris på å bo i Norge der vi har så sjenerøse ordninger og at det stilles krav til ordningene skal vi være glade for. Hadde vi synes det var greit at man bare fikk en uføre selv om man ikke er syk? Nei, vi mener det bør være ett krav om at man er såpass syk at man ikke klarer å jobbe. Så hvorfor synes Vi det er så forferdelig at staten kommer med krav til hvordan en foreldrepermisjon skal foregå? Jo fordi det passet ikke oss selv ;)
   
  • Liker Liker x 3
 15. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Tar alt du skriver punkt for punkt jeg:)

  1. Ingen får fullt betalt for 12 mnd. Så dette er feil.
  2. Det er ikke snakk om hva som gagner mødrene, det gagner hele samfunnet at barn blir ammet etter anbefalingene (viser forskning på folkehelsen). Forskning viser at ammingen gikk ned når fedrekvoten gikk opp. Ergo, kortere permisjon for mor til fordel for lengre permisjon for far er negativt for samfunnet i et langsiktig folkehelseperspektiv.
  3. Det er flere grunner for at fedrene ikke tar mer enn de må. Og det handler ikke nødvendigvis om at foreldrene «er klar for» å tenke likestilling i arbeidslivet, men at de bevisst velger å prioritere annerledes.
  4. Mor og far er biologisk sett ikke like omsorgspersoner uansett hvilket årstall man lever i.
  5. Det er rom for at pappen kan være hjemme med barnet fra 8-9 mnd alderen med den gamle ordningen også:)
  6. At pappaer og mammaer skal være likeverdige som foreldre trenger ikke bety at deres «arbeidsoppgaver» skal være helt like. Det går ikke an.
  7. Om foreldrene er likeverdige på omsorg har med kvaliteten på omsorgen som blir gitt, ikke når på døgnet og hvor mange timer sammenhengende.
  8. Tilknytning er ikke viktigere enn pupp (ei heller motsatt). Det går også an å ha god tilknytning til far selv om mor ammer. Ja til begge deler:)
  9. Vi har ikke gode nok løsninger for å fullamme med smaksprøver ved siden av.
  10. Det hjelper ikke å korte ned arbeidsdagen, om babyen på 7 mnd går uten mat 8 timer i strekk.
  11. Mange ammer ca hver tredje time ved 8-9 mnd og er både anbefalt og normalt.
  12. Det er ikke fullt mulig for alle å få til løsninger med å amme mens man jobber. Det har vi klare tall på at ammefrekvensen går ned ved jobbstart. Selv i den lille perioden med økning opp til 14 uker pappaperm sank/økte ammeslutt til 4 uker tidligere/senere. Dette har en klar sammenheng. I tillegg har du de som ikke slutter, men som ammer mindre.
  13. Man må selvfølgelig være så syk at man ikke klarer å jobbe for å få uføre. Og man må selvfølgelig amme for å få ammefri, og selvfølgelig ikke ta ut mer enn det er behov for. Og jeg synes faktisk det må være en grunn for at mor skal være hjemme istedenfor far. :) Og i mange tilfeller er det mange gode grunner, som handler om barnets beste, fars beste, tilknytningen og kvalitetstid for far og barn og samfunnets beste.
   
  • Liker Liker x 1
 16. Ørkenrev Forumet er livet Tilgangsansvarlig Maiblomstene 2020 VIP Junilykke 2020 ♡ August 2018

  Amminga gikk til Helvete etter jeg begynte i jobb når ungen var 8 mnd, selv med to timer ammefri.

  Skjønner ikke hvordan vi skal gjøre det nå når jeg må enda tidligere ut i jobb.. -sukk-.
   
 17. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Det var sikkert fordi du ikke var løsningsorientert nok ;) Du mistet sikkert melka av «pappafientlige tanker» [emoji28]

  Men fra spøk til alvor, det er utrolig synd :(
   
  • Liker Liker x 1
 18. Krösa Maja Forumet er livet

  Beklager min feil du får fullt betalt i 49 uker ;)
  Tenk at jeg kunne glemme de tre ukene som manglet da!
  Flotte argumenter altså, men totalt uenig med deg!! Du og jeg ser på far på to forskjellige måter, jeg lever i 2018 og mener far og mor er likeverdige pupp eller ikke. Selv om du ikke skriver det å kan man lese at du selv mener du et mye viktigere for barnet enn far. Det får du stå for selv.
  Man har rett på ammefri i 2 timer, ta 1 time på morgen og en time på ettermiddagen så er du nede i 6 timer. Det bør barn i 8 måneders alderen klare! Og mener man noe annet så får man finne en løsning på det selv.
  At man slutter å amme fordi man begynner i jobb kan ha helt andre grunner en av grunnene kan være at barnet begynner å få interesse for annen mat å velger bort puppen.
  Amming er bra, men heldigvis kan man få til begge deler selv om far går hjemme.
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
 19. Ingenbruker Guest

  Så fint at mine kommentarer ga rom for sarkasme fra deg da. Tenk å takle så dårlig at noen er uenig med deg a?
   
  • Liker Liker x 1
 20. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Jeg tror ikke jeg er så uenighet deg mtp viktigheten av tilknytning. Pga utdannelsen min så vet jeg at det har alt å si!
  Jeg er ikke viktigere en far. Men morsmelk er viktigere enn morsmelkerstatning. Og derfor så er det jeg som er tilgjengelig for å mate barnet hele tiden, mens pappaen kan bidra like mye eller mer med alt det andre. Og det er like gode muligheter til tilknytning til far som det er til mor, selv om jeg ammer og selv om jeg er alene med babyen flere timer i strekk midt på dagen.
  Hvis du tolker det til at jeg er viktigere for babyen forutenom at jeg er tilgjengelig (ikke nødvendigvis hele tiden sammen med), så er det din mening og ikke min :)

  Ikke alle har rett på to timer ammefri. Noen har bare en time.

  Mener du virkelig at en 8 mnd gammel baby bør klare 6 timer mellom to måltider? Og da har du ikke tatt med reisevei og at ikke alle har rett på mer enn 1 time ammefri. Så i realiteten blir det 7 timer + reisevei. Og det skal en 8 mnd gammel baby gå uten mat om det er flaske eller matnekt?

  Så du mener at de gangene det ble endring mellom antall uker fedrekvote så samsvarte barnas reduserte interesse for pupp? Nei det stemmer ikke altså. Skal du ha fasiten fra Gro nylander så kan du få den av meg altså!

  Hvis man kan få til både amming og tidlig fedrekvote tenker jeg det er aller best. Hvis man må velge mellom at far har fedrekvoten noen uker senere mot at babyen får sine basisbehov dekket så velger de fleste foreldre det:)

  Jeg valgte å begynne å jobbe litt da eldste var 2 mnd. Pappaen ga mm på flaske. Siden det gikk bra så synes jeg det var kjempeflott for oss alle tre. Så det er ikke det at jeg er vrang med vilje.
   
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.

Del denne siden