Tran/d-vitamin?

En tråd i 'Juni 2020' startet av Bkno1605210, 29 Aug 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno1605210 Andre møte med forumet

  Hei. Vi har prøvd å gi tran til vår baby, men opplevde at hun gulpet veldig mye, var mer urolig og gråt mer. Hadde også hyppigere avføring. Vi gav halvparten av anbefalt dosering med Möllers «min første tran». Er det noen som har tips? Bør vi heller gå over til d-vitamindråper?
   
  • Uenig Uenig x 1
 2. Eplejus Forelsket i forumet Junilykke 2020 ♡

  Vi gir d-dråper, trangulping ødela alt for masse av klærne til storebror :/ Stinker ut alt det vaskes sammen med i vaskemaskinen til og med... så går vi over til tran når hun begynner å spise, da blander vi det i hjemmelaget smoothie.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
 3. Lilje92 Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  Gjorde som Eplejus over her... Sluttet med tran pga vi har gulpebaby og det er uaktuelt at alle klær skal stinke tran :p Går over til tran sammen med fast føde!

  Men, det er helt vanlig å starte med litt og så øke etterhvert! Så du kan fint starte med halv dosering og så øke mer og mer dersom det går fint :) men - det er ingen skam å bytte til d-vit! Det er kun i Norge at vi er så opptatt av dette med tran. Har lest noe om at omega-3 går også via morsmelken, så da kan man jo selv ta tran/spise godt med det fisk og håpe på at mini får litt også :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 4. Desembermamma88 Glad i forumet Junilykke 2020 ♡

  Jeg gjør også samme som de over. Gikk i alle fall helt fint med storesøster, hun er skikkelig glad i tran nå.. Lille brekker seg av d vitamindråper, så orker ikke begynne med søl og lukt ennå.. :)
   
  • Liker Liker x 1
 5. MammantilK Flørter med forumet

  Jeg gir d-dråper. Tran var et kaos å gi, han lot det renne ut av munn igjen. Klær og babysitter luktet. D- dråper har han ingen problem med å ta, det går ned
   
 6. Gardinstanga Gift med forumet Junilykke 2020 ♡ Høsthjerter 2017

  Gir d vitamin dråper. Også tar jeg masse omega 3 selv som vistnok går over i morsmelken. Forsøkte å gi tran til storesøster, det ødla masse klær.
   
 7. 68Fastback Glad i forumet Maiblomstene 2020 Februarlykke 2022❄️

  https://www.dagbladet.no/mat/julian-5-md-syk---advarer-andre-foreldre/72766032
   
 8. 68Fastback Glad i forumet Maiblomstene 2020 Februarlykke 2022❄️

  Jeg tenkte bare å dele denne med dere! Ganske oppsiktsvekkende at ikke helsestasjonen informerer om disse nye anbefalingene vedr tran..!? :wideyed:
   
 9. Mg93 Flørter med forumet

  Vi gir tran, han blir 3 mnd om en uke. I starten krestet han en del, mulig han ble litt urolig i magen av det? Eller så var det tilfeldigheter. Uansett, så gir vi tran med kveldsstellet når han ligger naken på stellebordet. Har enda ikke opplevd å få lukt/flekker på pysjen. Kun litt på «underlaget» vi har i senga. Fullammer :)
   
 10. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  De nye retningslinjene sier nå at man ikke skal gi tran til barn under ett år. De skal ha D-dråper. Men ja, tran kan gi urolig mage. Det gjorde min.
   
 11. Mg93 Flørter med forumet

  Joda, har fått det med meg. Men så skrev jeg også innlegget før de nye retningslinjene kom. :p
   

Del denne siden