Tips til tilbehør til laks

lene89

Glad i forumet
Skal ha laks til middag i dag så lurer jeg på om noen har noen gode tips/oppskrifter?:)
 
Ovnsbakt laks er alltid godt, og personlig liker jeg best grønnsaker tilberedt i stekeovn. Ha litt olje i en ildfast form og ha oppi valgfrie grønnaker, for eks gul løk eller rødløk, paprika, tomat, brokkoli, brekkbønner, chili, blomkål osv. Bakt potet eller potetbåter med timian er veldig godt til, eventuelt hjemmelaget potetstappe. 

Det er også godt å steke laks og grønnsaker sammen i folie. Lapskausblanding er enkelt og godt. Ha en liten haug med grønnsaker sammen med fiskestykket i aluminiumsfolie, ha over litt olje og sitronpepper, pakk sammen og stek på 200 grader i ca 15 minutter (fisken bør være tint). Serveres med rømme eller kesam.



 
Jeg er veldig svak for soppstuing, så i min verden passer den til både kjøtt, fisk og fugl.

Veldig enkelt å lage (holder til 2-3 porsjoner)
Sopp av forskjellige slag (Jeg bruker 1-2 av de store og 3-4 av de små av 3-4 typer)
Creme Fraiche
Smør til steking
Salt
Pepper
1 skive brunost

Del soppen i ganske små biter, men ikke for små (den krymper veldig når den stekes)
Stek den mør i smør.
Tilsett Creme Fraiche til den er passe sausete.
Del en skive brunost i strimler, og la den smelte inn i resten.
Server.
 
Back
Topp