Tips til søskenvogn?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Frk.strikk, 25 Jan 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Frk.strikk Forelsket i forumet Maiblomstene 2020 Septemberlykke 2021 Junilykke 2020 ♡

  Vi venter en liten en i september, og vil da få to små med 16 måneders mellomrom. Vi trenger en søskenvogn, og hittil har jeg sett på babyjogger select lux og bugaboo donkey :)
  To helt forskjellige prisklasser, men også to helt forskjellige vogner.

  Dere med to tette/tvillinger, hvilke vogner anbefaler dere?
   
 2. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Vogn er veldig smak og behag. Vi hadde emmaljunga sin. Vi ville at de skulle sitte vedsiden av hverandre, vendbare sittedeler, og god demping. Jeg synes bugaboo har dårlig demping og dårlig liggekomfort for babyen, men andre elsker den vogna.

  Nå hat tfk kommet med en ny modell, tfk duo kombivogn, med vendbare sittedeler (tidligere hadde de ikke det). Skulle jeg valgt i dag hadde jeg kjøpt den. Tfk har veldig god demping, lett å manøvrere og håndbrems (veldig praktisk!)
   
 3. Trinusn Elsker forumet Septemberlykke 2021 Sensommerbarna 2016 Julibarna 2019

  Det kommer jo litt an på hvor dere kommer til å trille mest, om du ønsker å kunne ta av den ene sittedelen når den ikke skal brukes etc..

  Vi hadde bugaboo fox med unge nr 2, og jeg personlig elsker bugaboo! Det er ikke en skogsvogn, men den går helt fint på grus for eksempel. Kalesjen er jo helt fantastisk! Solgte vogna når han begynte i barnehagen i høst, for vi trodde ikke vi skulle ha flere unger da:wideyed:... vi har en babyjogger city elite som turvogn/sovevogn nå, og den er fantastisk.
  Vi må ha søskenvogn når neste blir født i sensommer og ser på samme vognene som dere. Det som er kjedelig er at jeg ikke får sett og prøvd babyjogger city select lux, den selges ikke i butikker nær oss.
  Jeg ønsker meg nok mest donkey men ser jo at den blir over 7000kr dyrere da:facepalm:

  Tips: om dere velger babyjogger og synes kalesjen dekker lite kan man sette på en bugaboo kalesje;)
   
 4. Mams32 Glad i forumet Vårspirene 2021 Påskekyllingene 2020

  Jeg har en på 10mnd og venter en til om ca 3mnd. Jeg investerte nå i en bugaboo donkey søskenvogn og er veldig fornøyd. Såg på diverse i butikken, men følte den dekket mest av de behovene jeg såg etter i en vogn. Er allerede tatt i bruk da den også kan brukes til et barn noe jeg syns er kjempe praktisk! Har jo ikke pakket ut babydelen enda så har ikke noe erfaring med den. Jeg har trillet på asfalt, snø, grus og litt bakke på tur, det har gått greit.
   
 5. Emmy89 Glad i forumet Julegavene 2019 Augustbarna 2021

  Kjøpte du den ny? Hva ligger de på i pris? Og får du den gjennom vanlige dører når den brukes til bare 1 barn? Hvordan tror du det blir å få to så tette? Blir 20 mnd mellom mine, og det føles noen ganger som litt galskap ;) mange spm her, beklager.
   
 6. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  du spurte ikke meg, men svarer allikevel. Fått 3 barn på 3 år og ja det føles noen ganger ut som galskap, men hadde gladelig gjort det igjen fremfor større alders mellomrom :)
   
 7. Emmy89 Glad i forumet Julegavene 2019 Augustbarna 2021

  Wow, så bra! Tusen takk. Alle fokuserer mye på hvor slitsomt det skal bli, så jeg blir litt stressa ;) men gjør det jo i håp om at de kanskje kan få større glede av hverandre enn det de ville fått hvis det var større avstand i alder :)
   
 8. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Alle sier de synes synd på oss fordi vi har 3 tette barn, men vi opplever ikke at det er synd på oss. Ja det er aldri kjedelig hjemme hos oss og jeg har ikke tid til så mye annet enn barn, hus og jobb, men det er mange fordeler også. Kortere småbarns tid, gode lekekamerater (mine er veldig tett knyttet til hverandre) og lett å finne på aktiviteter som interesserer alle er de største fordelene.
   
  • Liker Liker x 1
 9. Emmy89 Glad i forumet Julegavene 2019 Augustbarna 2021

  Ja hva skjer med at folk sier det? For en utrulig kjip ting å si. Man sier jo ikke det til folk med tvillinger? Gud altså. Så bra at det går bra for dere :) jeg må prøve å roe litt ned på bekymringene.
   
 10. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  tror nok noen med tvillinger har fått høre det også. Tror mange tenker at de aldri hadde klart tette barn og automatisk tenker at alle andre har det på samme måte. Vil anbefale deg å prioritere litt alene tid med nr 1 hver dag. Det er en stor overgang for disse små. Her erfarte vi at litt alenetid med mamma hver dag hindret sjalusi og øke gleden for småsøsken. Vi opprettholdt også alle de vanlige rutinene når en ny baby kom i hus sånn at søsken skulle få en stabil hverdag selv om deres verden ble annerledes (håper du skjønner hva jeg mener)
   
 11. Emmy89 Glad i forumet Julegavene 2019 Augustbarna 2021

  Ja jeg skjønner. Skal så klart gjøre det. Vi må bare ta det som det kommer. Jeg er også ganske gira på å bli fortest mulig ferdig med den tunge småbarnsperioden, så jeg må bare tenke positivt :)
   
 12. Mams32 Glad i forumet Vårspirene 2021 Påskekyllingene 2020

  Mange spørsmål går fint :hilarious:
  Jeg kjøpte den ny på barnas hus, betalte 15999 + 4280., du får litt valg, av farge/stoff o.l. som jeg trur kanskje spiller inn. Du får også 10% når du handler for over en sum (tror det er 15000).
  Den går fint gjennom vanlige dører når den brukes til et barn ja.

  Jeg har hatt to tette en gang før (de er 11 og 12 nå, født med 12 1/2 mnd mellomrom) da hadde jeg en på tre utenom og ble alene., det var travelt til tider men gikk egentlig ganske greit såvidt jeg husker :hilarious: da gikk hun på ett 50% i barnehage og hun på tre 100%.
  Nå har jeg jo store unger og mann som hjelper litt til, selv om jeg er alene med de to minste på dagtid. Stresser ikke så mye selv om jeg tenker det blir litt mer travelt såklart. Jeg gir flaske så det har gått fint å få de i rutine. Det går mindre tid til mating og de sover godt og er ikke gamle før de sover rundt.
  Stikkordet er vel å ikke stresse, gjøre det en må og ikke alt en burde. Trenger ikke et strøkent hus og alt på stell hele tiden. Bruke tid på ungene., greit å ha en plass å legge baby (vogge eller lignende) så kan en «prioritere» eldste når baby sover. Babyen får jo ekstra mye kos på kvelden når eldste er i seng. Denne gangen er jeg heldig og har mange hender, men kjenner jo nå at tålmodigheten må smøres når guttungen sutrer litt og jeg tenker «herlighet, hvordan blir det med to små». Men det går seg til og en kommer seg inn i rutiner. En kan også feks skaffe seg en trillepike til eldste en gang eller to i uken så en får litt pusterom om en treng det. så lenge eldste blir litt aktivisert så går det som regel veldig bra! Og baby trenger ikke samme type/like mye oppmerksomhet som eldste. Dette går fint ;)
   
 13. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  En venninne med det mellomrommet valgte babyjogger select, hun er i hvertfall veldig fornøyd :) Veldig praktisk at hun da kan klatre inn og ut av setet sitt selv.
   
 14. Emmy89 Glad i forumet Julegavene 2019 Augustbarna 2021

  Mange gode tips, tusen takk tror jeg skal prøve å finne meg en Donkey i god stand på Finn kanskje :)
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden