Jeg har fått tips om at det kan være lurt å hamstre inn mat (som er enkel å lage) til barseltida. Selv er jeg ikke så veldig fan av fjordland sine retter, og liker helst å lage mat fra bunnen av, så tenkte derfor jeg skulle lage noen retter som jeg kunne fryse ned.
Eneste jeg har kommet på å lage til nå er pizzaboller/pizza, pølser (til f.eks omelett) og ferdig stekt kjøttdeig. Er det noen som har tips om mat som er grei å fryse ned sånn at jeg kan lage meg raske, men også gode middager i barselperioden?
Er det noen matvarer som bør unngås med tanke på amming? Har lest at melkeproteiner kan hos noen føre til litt kolikk. Fra min mor (og andre av "eldre generasjonen") har jeg hørt at jeg bør unngå jordbær og ræger, samt unngå mat som gir luft i magen (erter, mais, løk, kål, kålrabi, bønner osv.). Lurer likevel på om det går ann å bruke LITT løk i maten (f.eks til pizzabollene).
Eneste jeg har kommet på å lage til nå er pizzaboller/pizza, pølser (til f.eks omelett) og ferdig stekt kjøttdeig. Er det noen som har tips om mat som er grei å fryse ned sånn at jeg kan lage meg raske, men også gode middager i barselperioden?
Er det noen matvarer som bør unngås med tanke på amming? Har lest at melkeproteiner kan hos noen føre til litt kolikk. Fra min mor (og andre av "eldre generasjonen") har jeg hørt at jeg bør unngå jordbær og ræger, samt unngå mat som gir luft i magen (erter, mais, løk, kål, kålrabi, bønner osv.). Lurer likevel på om det går ann å bruke LITT løk i maten (f.eks til pizzabollene).