Tips ang søvn??

En tråd i 'Mai 2020' startet av strikkemy, 31 Des 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. strikkemy Betatt av forumet Maiblomstene 2020

  Søvn har vært et eget kapittel de siste ukene, mini har hatt 10-15 oppvåkninger bare i tiden fra han legges og til vi legger oss, og har ofte våknet på natten og vært lys våken i flere timer. Han spiser ikke lenger på natta. Problemet nå er at han våkner midt på natta, mellom 02-04 og vi klarer ikke å roe han ned slik at han sovner i sin seng. Ender med samsoving = elendig søvn på oss da han er en urolig kar. Noen som har tips til hvordan få han til å sove hele natta i sin seng? Og gjerne tips til hvordan han kan sove hele natta haha..(tror utvikling og tenner har mye av skylda uansett)
   
 2. Kalaya00 Betatt av forumet

  Jeg har ingen tips å komme med, men her har vi også slitt med søvnen de siste par ukene. Min sover ofte greit fra ca. 19.00-23.00, etter det kan han våkne og vi bruker 1-2timer på å få han til å sovne. Hvis han ikke våkner sover han veldig urolig. Det værste for oss er at han våkner så tidlig - idag våknet han 04.20..Håper dette bare er en fase..Hvis ikke må vi prøve oss litt frem på legging tidligere/senere og mer/færre dagdupper.
  Håper det dukker opp noen tips her :)
   
 3. Bkno1605210 Andre møte med forumet

  Sniker.. Vi har måtte justert leggetiden fra 7 til mellom 8 og 9 på kvelden. Babyen vår (6,5 mnd) hadde en periode der hun våknet flere ganger hver natt og var våken i 1,5-2 timer. Etter at vi flyttet leggetiden med rundt en time har hun sluttet med dette. Babyer mellom 6-9 mnd skal vell ha ca 12-15t søvn i døgnet. Det er jo veldig individuelt med søvnbehov, og vi ligger på ca 12. Hvis lurene blir for lange på dagen, så får vi igjen for det på natten... samme hvis hun legger seg for tidlig. Kan jo være mange årsaker til at baby våkner, men dere kan jo prøve å eksperimentere litt med lurer/leggetid i første omgang. Håper det går seg til. Utrolig hvor viktig søvn er!
   
 4. Bkno8747782 Første møte med forumet

  Hei!

  gutten min har omtrent fra dag 1 sovet dårlig på nettene da han ikke har kunnet funnet søvnen selv uten å bli ammet eller koset med i søvn. Så når da baby våknet ca annenhver time hver eneste natt søkte han meg. Utrolig tøft i lengden med et til barn på 2,5 år og mann med reisejobb.

  Her jeg bor har vi et flott tilbud som heter søvnkurs og det har vært redningen og absolutt alle som har gjennomført det har skrytt over det - det fungerer faktisk selv om det er drastiske tiltak som må til.

  Først og fremst må barnet være 6mnd (utrolig viktig)
  Så bør man være 2 (f.eks mor og far) og her anbefales det at far gjennomfører kurset da baby kjenner igjen lukt av mor og pupp. I vårt tilfelle sov jeg borte den helgen far skulle overta nettene.
  All amming på natten er slutt(barnet har ikke behov for mat på natten nå).
  La oss si at baby skal sove i sengen sin (helst på eget rom) fra 19.00 til 07.00.
  Fra 1800 skal all aktivitet være rolig, ingen besøk ingen tv/iPad! Spise kvelds - deretter amme hvis du gjør det i stuen! Ingenting på soverommet.
  Deretter inn på badet å stelle baby ca 18.45 - og snakke roligt til baby om hva som skal skje(nå skal du sove på eget rom - hele natten. Pappa passer på deg)
  Så legger du barnet i sengen og synger 1(!!) god natt sang før du gjentar «nå skal (navnet på baby) sove hele natten i sengen sin, pappa passer på deg»
  Så begynner alvoret:p
  Nå skal du sitte inne i stuen og høre etter. Begynner barnet og gråte skal du ta tiden 3 min før du går inn i døråpningen (ikke helt inn, ikke ta på barnet, men stå med litt avstand!) der du sier med KJEDELIG stemme «nå skal navnet på barnet sove, pappa passer på deg» før du går ut av rommet, uansett om barnet gråter. Smokk kan selfølgelig gis men bare kjapt, ingen kontakt med barnet.
  Desse 3 min gjentar du(med samme strofe...nå skal du sove....) helt til barnet er sovnet og det er beinhardt, det kan ta timesvis eller der kan gå fort men det er utrolig viktig å stå i det ellers blir alt forgjeves. Selfølgelig er barnet sykt skal du avbryte med en gang!
  Våkner barnet gråtende på natten tar du 3 min tid igjen helt til det har sovnet..skal ikke inn der om barnet bare er våken. Viktig at det får finne søvnen selv.
  Så om barnet har grått fra 05.30 til 06.45 og da sovner skal du likevel ta barnet opp kl 07.00 (pga rutine, du kan heller kvile barnet hvis det er trøtt igjen kjapt). Inn på badet stelle det og så ut i stuen og der skal du amme.
  Så når jeg sov borte kom jeg alltid hjem kl 07.00 klar med matfatet;)
  dette vil ca ta 3-7 dager og egentlig følger det med skjema der en skal fargelegge i løpet av hele natten i form av gråt, våken og søvn for å kartlegge søvnen.

  Dette funker!! Og det hadde aldri blitt praktisert hadde ikke vår veileder visst at det ikke skader barnet!

  Nå har jeg en baby på snart 8mnd som legger seg fint kl 19.00 og sover hele natten fram til ca 06-07:)

  ..Og når det kommer til hviler så er det en myte at baby ikke får sove for kvelden hvis den har en sen hvil! Heller tvertimot. Å legge en overtrøtt baby er vanskelig. Så her i gården er siste hvilen ca fra 16.30 til 17.30! Da er barnet passelig trøtt når det skal legge seg kl 07.00:) Men det er akkurat nå,det vil jo selfølgelig endre seg etter hvert som barnet blir eldre og vil ha mindre hviler.
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 14 Jan 2021
 5. Bkno1605210 Andre møte med forumet

  Dette artikkelen fra Ammehjelpen er egentlig veldig fin: https://ammehjelpen.no/nattamming/

  Det står en del om hva som er normalt søvnmønster det første leveåret, med blant annet en graf som viser at mange foreldre opplever at barna sover dårligere rundt 8mnd. Er jo en periode med rask utvikling, separasjonsangst osv. Kanskje du finner noen tips der også. For min del hjelp det veldig å bare vite at det er normalt, og med mindre det er underliggende problemer, så går det seg til.
   
  • Liker Liker x 1
 6. strikkemy Betatt av forumet Maiblomstene 2020

  Takk for utfyllende svar! Dette skal nok testes, søvn har blitt bare verre og verre de siste ukene- våken flere timer hver natt..
   

Del denne siden