Tilvenning mat

En tråd i 'September 2019' startet av Lovesome, 15 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

  Jenta vår er over 6 mnd nå. Jeg startet med smaksprøver fra samme uke hun fylte 5 mnd. Hun er virkelig ikke interessert i mat. Det er så frustrerende. Hun åpner ikke munnen, viser ingen interesse for å spise. Når hun får det i munnen blåser hun det som oftest ut igjen. Har på det meste fått i henne 3 skjeer grøt, muligens mindre siden mestparten kommer ut igjen, normalt får vi i henne max en skje per dag. Og da er det veldig mye styr bare med det. Hvordan gjør dere det? Noen råd hvordan vi kan få til dette?
   
 2. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Prøvd noe annet enn grøt? Prøvd å la henne spise selv?
   
 3. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Samme var her, han bare begynte en dag å åpne munnen ei uke siden. Han er 6,5 måneder gammel nå. Han spiser ikke så mye og en dag er bedre, andre ikke så bra. :)
   
  • Liker Liker x 1
 4. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Har du prøvd å gi henne noe hun kan holde selv og putte i munnen?
  Jeg holdt på i over en måned med den der grøten og moste grønnsaker. Maks 1-5 skjeer også - neitakk.
  Til slutt ble jeg så lei at jeg ga han en sylteagurk fra min brødskive som han satt og strakk seg etter og gjett hvem som koste seg glugg? :)
  Noen barn vil bare spise selv. Du kan prøve å la hun få skjea selv, men skjespising er ikke det letteste å begynne med.

  Du kan forsøke å lage havre/bananlapper eller bare gi henne en brødskive med most avokado på. Det letteste for de minste er å få mat servert i staver, ca størrelse som fingeren din.

  Har masse tips til mat babyen kan spise selv, og kommer mye om du søker på blw dersom du tror dette kan være aktuelt.
  Å få babyen til å spise grøt og mos har jeg ingen tips til, for jeg fikk det som sagt ikke til selv etter iherdige forsøk :p
   
  • Liker Liker x 1
 5. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

  Har prøvd med altmulig, frukt, grønnsaker. Flere typer grøt. frukt i nett, pære er nok det nærmeste hun har kommen til å like. Men ikke alltid hun vil spise på det hun får i nettet heller...
  Hvordan lar man de spise selv når de er så små?
   
 6. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

  så bra det har bedret seg. Da er det håp.
   
 7. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

  Vi har prøvd med frukt i nett, virker som hun liker pære. av og til...

  kutter du bare i små biter så får de plukke selv? er så redd hun skal få i halsen siden hun er så liten. Skal forsøke å søke. heter det Blw?
   
 8. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja, de kan spise selv, men det er viktig at de slev velger hvor store biter de tygger av.
  Det er en side på fb med det navnet, hvor det er mange filer med nyttig info.

  Det viktigste er å gi mat de klarer å holde selv, også vil de snart lære å tygge. I starten biter de v litt for stort, hoster og brekker seg så det skal komme lenger frem i munnen og tygges mer eller de spytter ut.

  Det er ulike progresjon, men for se fleste tar det noen uker før de faktisk spiser og svelger store mengder. I starten spyttes mye ut. Men det er helt naturlig :)

  En fin huskeregel er: Loud and red - Go ahead (altså barnet holder på å ordne opp i å få maten lenger frem i munnen selv)
  Silent and blue - they need help from you.

  Jeg satt over stolen min i starten redd for at han skulle sette fast i halsen, men han hostet og styrte og det gikk alltid bra. Om du spiser selv samtidig kan du tygge overtydelig og si "tygge". Min kunne etterhvert tygge på kommando om jeg sa "tygge" :hilarious:

  I starten gir du biter som er på størrelse med babyens knoke, eller fingerlange staver. Man ser litt hva som fungerer, men pinseppgrepet er ikke utviklet så det må være større biter. Også for at babyen skal øve på å bite av passe biter selv. Dette gir mindre fare for å sette i halsen enn om du gir ting i små biter :)
   
 9. SoriaMoira Elsker forumet

  Da er det bare å vente. Det første året skal hun uansett ha i seg mest morsmelk/erstatning uansett. Tilby henne litt hver dag, men vil hun ikke ha så kan du bare la det være. :)
   
 10. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  ser at du har fått et fint svar av veivalsa om hvordan de spiser selv. Her spiser minstemann brødskiver selv. Var host og hark i starten, men gikk seg til i løpet av et par dager. Gir henne også godt kokte brokkoli buketter, gulrot staver, kålrot staver o.l går helt fint det også. Nå er det ikke sikkert din lille vil spise noe mer hvis hun får prøve selv, men det skader ikke å prøve.
   
  • Liker Liker x 1
 11. veenus Forelsket i forumet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019

  Hvordan gikk dette Lovesome? Er i samme situasjon her, vi begynte for 1,5 uke siden og fikk i starten i han noen få små teskjeer, men nå er det stort sett å snurpe igjen munnen og snu seg bort. Har prøvd søtpotet, svisker, banan og tørket aprikos, mulig jeg har prøvd ting med for mye smak i?
   
 12. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

  Det går mye bedre nå :)
  Det løsnet seg litt når hun fikk leke litt med maten selv faktisk. Har latt henne prøve å spise selv og samtidig hjulpet henne å få i seg litt. Grøt har jeg gitt opp, men nå spiser hun brød til frokost hver dag. i underkant av 1/4 del skive. men hun er interessert og koser seg. Hun får også middag hver dag, ikke mange skjeer. men er interessert, tygger og koser seg.

  Hvis hun er veldig sulten nytter det ikke å gi mat, da blir hun frustrert. Antar det går for sakte i forhold til å amme.
  er bare å fortsette å prøve med ulike smaker. Avokado var det første hun fikk som hun så ut til å like, potet og brød likte hun også raskt.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 13. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  så bra at det går bedre. Grøt er ingen nødvendighet, brødskiver er super fingermat :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden