Tilvenning barnehage

En tråd i 'September 2019' startet av Persillebrille, 9 Aug 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Persillebrille Elsker forumet Himmelbarn Septemberbarna 2019 Novemberbarna 2021 Assistert-jentene

  Lille har begynt i barnehage. Vært der tre ganger. Til uka starter hun på ordentlig, men jeg kan styre dagen slik at jeg kan gjøre det meste som trengs for tilvenning.
  Tenkte å starte med 3-4 timer hver dag. Men er altså veldig usikker på hva som er best. Har ikke lyst til å dumpe henne i barnehagen i 7 timer som pappaen hennes gjorde den tredje dagen:hilarious: Måtte le da han fortalte det. Gjort er gjort. Stakkar liten er bare 10,5 mnd. Det ble litt vel brutalt mener jeg.
  Jeg kan være der med henne en liten tid hver dag, men er ikke sikker på hva som er greit og ikke greit mtp smittevern og andre hensyn.

  Hvordan gjør dere det av de som har startet i barnehage? Eller hvordan tenker dere å gjøre det når barnet startet? Eller hvordan har dere gjort det med storesøsken?
   
 2. Småbarnslivet Glad i forumet Junilykke 2022 ❤️Mailykke 2022❤️ Septemberbarna 2019

  Så spennende med tilvenning da :)

  1. Dersom du ønsker å være tilstede før du drar, snakk med din barnehage, da dette kan variere fra kommune til kommune mtp smittevern og andre hensyn. Som oftest er det uansett greit å avtale med pedagogisk leder :)
  2. Har ingen barn fra før av, men som pedagogisk leder har jeg hatt mange barn på tilvenning. Jeg starter på jobb 17. august og mannen skal da ha permisjon ut november. Planen vår er at gutten skal ha korte dager i 14 dager/3 uker, alt ettersom når han starter. Om du har mulighet til det så er det jo fint :) der også vil jeg anbefale å snakke med barnehagen. Sover hun to blunder?
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 3. Persillebrille Elsker forumet Himmelbarn Septemberbarna 2019 Novemberbarna 2021 Assistert-jentene

  Hei, takk for svar:)
  Hun sover oftest 1 blund før lunsj. Av og til to blunder hvis hun blir trøtt tidlig. Hvis det blir to blunder så ca kl 9 og kl 13. Er det 1 så sovner hun en gang mellom 11 og 13.
  Håper vi få oppstartssamtale i morgen.
   
 4. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

  Som skrevet over må du kanskje avtale med barnehage av smittevern hensyn hvor mye du kan være der.

  ang. tilvenning så hadde jeg ganske rolig tilvenning med eldste datteren min. Vi bodde i gåavstand til barnehage. Vi tok morgenstellet, spiste frokost og gikk til barnehagen. jeg ble der til hun var i gang i lek. Så var hun der til lunsj, sov en lur og hentet henne når hun våknet. Hun var litt eldre da. hun sov 2-3timer, så var i grunn veldig lite våkentid på henne i barnehagen.
  Barnehagen sendte meldinger og hold meg oppdatert. Hun gråt voldsomt når jeg dro, så det var vanskelig.
  Jeg ville bare sagt at du ønsker at de ringer om de opplever at hun virker lei seg eller sliten.
   
 5. Småbarnslivet Glad i forumet Junilykke 2022 ❤️Mailykke 2022❤️ Septemberbarna 2019

  hvordan har det gått? :)
   
 6. JjHh33 Flørter med forumet

  Vi hadde 4 dager forrige uke. Gikk over all forventning! Tullemor storkoser seg i barnehagen, så tilogmed de som jobber der sa at hun godt kunne være der lenger :hilarious: Bryr seg ikke om at vi går, og reagerer knapt når vi kommer for å hente henne. Hun skulle vel helst ha blitt igjen der :hilarious:
   
  • Liker Liker x 1
 7. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

  Så deilig at det er sånn <3
   
 8. Persillebrille Elsker forumet Himmelbarn Septemberbarna 2019 Novemberbarna 2021 Assistert-jentene

  Ups, glemmer å logge inn her. Det var tre harde uker, mest for mor kanskje mtp levering med hylskrik. Og et par ganger ringte bhg og sa hun fikk helt krampegråt og trengte mamma. De var helt satt ut, og det skjønner jeg. For når hun får krampegråt så er det helt hinsides hysterisk og utrøstelig i lang tid. Hun var da preget av å være veldig sliten etter noen dager i bhg.

  det tok ca 5 uker så godtok hun at i bhg skal hun være. Nå leverer vi henne uten gråt og de i bhg sier hun er et glad og utforskende barn:)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 9. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  så godt å høre at hun nå trives. Kan ikke ha vært noe greit for verken henne eller deg
   

Del denne siden