februarogmars:)
Betatt av forumet
Må bare anbefale disse oppskriftene på deilig julekonfekt. lagde en
porsjon av hver av disse i går, og har allerede vært på butikken for å
kjøpe inn så jeg kan lage flere.
Oreokuler/konfekt
Til alle som liker oreokake, denne faller garantert i smak. eneste jeg ser i ettertid at man godt kan bruke mer oreokjeks i forhold til philladelphiaost. det blir litt vanskeligere å røre det sammen, men den holder seg lengre på benken når de skal serveres.
deretter triller man små kuler, ca 30 stk. av røren og dypp de i smeltet sjokolade, eventuelt med delfiafett. legg kulene på et stekebrett med bakepapir og sett de inn i kjøleskapet i minst 1 time. nå kan man eventuelt pynte med litt hvit sjokolade. kulene må oppbevares kaldt til de spises.
sjokoladenougatt med peanøtter
250 gram myk nougatt
125 gram mørk kokesjokolade
1/4 dl sukker
1 ts fint havsalt
salte peanøtter
smelt nougatt og sjokolade i mikroen eller over vannbad, tilsett sukker og salt og rør det godt sammen. tilsett ønsket mengde peanøtter og hell røren over i en form med bakepapir. strø gjerne på noen ekstra peanøtter på toppen.
sett i kjøleskapet i minst 3 timer til sjokoladen har stivnet helt. del o i biter og legg i norgesglass eller en krukke. kjempe fin julegave som smaker nyyydelig
Oreokuler/konfekt
Til alle som liker oreokake, denne faller garantert i smak. eneste jeg ser i ettertid at man godt kan bruke mer oreokjeks i forhold til philladelphiaost. det blir litt vanskeligere å røre det sammen, men den holder seg lengre på benken når de skal serveres.
- 1 pakke oreokjeks (16 stk)
- 200 gram naturell kremost, f.eks. Philadelphia
- 100 - 150 g mørk kokesjokolade
- 50 g hvit sjokolade
- evt litt Delfiafett
deretter triller man små kuler, ca 30 stk. av røren og dypp de i smeltet sjokolade, eventuelt med delfiafett. legg kulene på et stekebrett med bakepapir og sett de inn i kjøleskapet i minst 1 time. nå kan man eventuelt pynte med litt hvit sjokolade. kulene må oppbevares kaldt til de spises.
sjokoladenougatt med peanøtter
250 gram myk nougatt
125 gram mørk kokesjokolade
1/4 dl sukker
1 ts fint havsalt
salte peanøtter
smelt nougatt og sjokolade i mikroen eller over vannbad, tilsett sukker og salt og rør det godt sammen. tilsett ønsket mengde peanøtter og hell røren over i en form med bakepapir. strø gjerne på noen ekstra peanøtter på toppen.
sett i kjøleskapet i minst 3 timer til sjokoladen har stivnet helt. del o i biter og legg i norgesglass eller en krukke. kjempe fin julegave som smaker nyyydelig