Tidlig ultralyd

En tråd i 'Mars 2021' startet av Thapira, 30 Jun 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Thapira Andre møte med forumet

  Hei damer!
  Ønsker å høre litt om tidlig ul.
  Har du tenkt å bestille, å hvorfor ønsker du?
  Medisinske grunner, henvisning fra lege eller privat. Ønsker å høre litt generelt rundt meninger og erfaringer - alt fra når du tenker å ta ul, har du gjort det tidligere svangerskap, hvor lang ventetid på henvisning osv :happy:
   
 2. Hannemoren Blir kjent med forumet

  Tok tidlig ul i uke 6 med mitt første barn, ble gravid utenfor livmoren før det. Og gjorde det nok mest for å roe meg selv.
  Slappet mye mer av når eg fikk se hjertet slå.

  Tenker å gjøre det samme nå, selv om eg ikke er bekymret denne gangen. Men igrunn fint å se at alt er greit så langt også veldig fint å se det lille hjerte slå. ❤
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Sko061 Elsker forumet ❤ Aprilbarna19 ❤

  Tenkte bestille tul i uke 11-13 ca. For å sjekke at det er liv, antall og at alt ser ok ut. Blir privat. Var med storebrødrene også, og syns det var veldig betryggende og fint.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Forglemmegei8 Flørter med forumet Himmelbarn Oktoberlykke 2019

  Jeg har vært på TUL med alle mine (3 svangerskap) Privat de to første gangene, henvist sist svangerskap. Vært i uke 6/7 og 12. Rundt uke 7 er det for å se et hjerte slå, rundt 12 er det jo mye mer man kan «få ut av det». Men-jeg var i både uke 6 og uke 12+5 sist svangerskap, og da så alt fint ut. Kom til OUL uke 19+4 og da fant de mye væskeansamling rundt foster. Ble henvist videre til riksen da, og på den timen to dager etter hadde hjertet sluttet å slå. Sier overhodet ikke dette for å skremme altså, men det kan altså skje selv om alt ser fint ut ved 12 uker. Det er imidlertid ytterst sjelden❤️ Bestiller du privat er det nesten ikke ventetid, har heller ikke opplevd særlig lang ventetid ved henvisning heller.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 5. Simba jr Elsker forumet Vi som prøver :)

  Sist svangerskap fikk jeg henvisning til uke 13, og så gikk jeg privat i tillegg i uke 7. Den i uke 7 er jo kun for å se hjerte slå, men jeg trengte begge for å klare å slappe av. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Maj7 Flørter med forumet Snøfnuggene 2018

  Jeg hadde i uke 7 sist, pga jeg uansett måtte ta celleprøve pga celleforandringer. Tenkte å spørre om jeg kunne få det denne gangen også, bare for min egen del.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Avocado89 Blir kjent med forumet

  Jeg skal til legen om to dager for å få henvisning til TUL:) Har risikosvangerskap, så skal inn for å estimere akkurat hvor langt jeg er på vei, mtp når jeg skal starte på medisiner.

  Skal på ferie fra neste uke av, så kan egentlig ikke møte på sykehuset før i uke 9 av svangerskapet.:rolleyes: Håper det går bra, og at jeg slipper å avbryte ferien, selv om jeg er veldig spent på TUL!:woot:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. reyni Forelsket i forumet Himmelbarn ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Jeg er henvist til ultralyd rundt uke 12 på sykehuset pga tidligere komplikasjoner i et svangerskap og venter på svar på henvisningen til ultralyd før det også. Bestiller privat rundt uke 8 hvis det går for treigt med det offentlige, håper det kan roe meg litt i så fall.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Snøblomst Glad i forumet Septemberhjertene 2018

  Tenkte å droppe det denne gangen. Fikk ikke så mye ut av det sist :)
   
 10. annash Blir kjent med forumet

  Jeg skal i dag, da det er vanlig med tvillinger i samboers familie! Er 6+1, så spent på om han finner noe i det hele tatt.. Håper virkelig det, da får jeg roet meg litt selv også. Etter å ha lest mye på forumet er jeg nesten sikker på at jeg kommer til å miste.. :hilarious:
  Så å holde seg unna forumet litt og ikke være aktiv her hver dag er blitt redningen for meg, skal jeg klare å se positivt på dette svangerskapet.. :(
   
  • Hjertelig Hjertelig x 4
  • Enig Enig x 1
 11. Maj7 Flørter med forumet Snøfnuggene 2018

  Så spennende! Men ja. Enig. Husk på at det er alle de negative historiene man hører om i forum. Alt det positive er jo ikke «interessant». I de aller fleste tilfeller går det heeeelt fint!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. annash Blir kjent med forumet

  "Godt" (misforstå meg rett) å høre jeg ikke er alene om denne følelsen! Jeg satser på at alt går helt fint, men må prøve å roe ned nervene, og da er vel ultralyd et godt alternativ! :love7
   
  • Kreativ Kreativ x 1
 13. Maj7 Flørter med forumet Snøfnuggene 2018

  Jeg tenker på det stadig vekk. Må minne meg selv på at det stort sett går bra. Og at det er de det går gærent med som forteller om det. Tenk så mye forum det ville vært om alle som hadde problemfrie svangerskap skulle skrevet en tråd om det. Haha. Lykke til! Krysser fingrene for oss alle sammen
   
 14. Høsteple Blir kjent med forumet

  Hadde egentlig planer om ul 6+6 pga en historie med exu, men det viser seg vanskelig pga ferie. Vet noen hva en gynekolog kan se 5+3?
   
 15. Billie Andre møte med forumet

  Skal på ultralyd i starten av august. Min kjære og jeg bor ikke i samme by enda, så derfor blir det i slutten av ferien vår, sånn at vi får dratt sammen. Er vel da rundt 10 uker. Privat, ja. Gleder meg veldig.
   
 16. Minefine Flørter med forumet

  Jeg skal på TU fredag om litt over 2 uker. Er da 6+3 og håper og se et bankende hjerte. Jeg skal ha tett oppfølging dette svangerskapet og hadde nok fått ul offentlig, men pga ferie velger jeg og gå privat før vi starter ferien for å kunne roe litt ned. Blir nok en ny rundt uke 10-12 offentlige tipper jeg. Har ikke snakket med legen enda:)
   
 17. PM88 Flørter med forumet

  Skal på privat tul når jeg er 6+2, ønsker bare å få bekreftet hjertelyd dagen før jeg skal på ferie med familien (og fortelle de gode nyhetene selvsagt!).

  Vet ikke om det er fordi jeg generelt er en bekymret kontrollfreak eller om det er pga jeg er førstegangsfødende (eller en god kombi..) så tenker jeg å ta enda en tul i feks uke 9+0 og så rett før jeg når den berømte 12.uken. Kanskje too much men føler det er det riktige for meg :)
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 18. ruccola Glad i forumet Himmelbarn

  Vi kommer til å ta privat TUL igjen, mest fordi det ble oppdaget på TUL sist gang (uke 7) at det var noe galt og så konstatert en MA uka etter. Vi tenkte egentlig ikke å ta TUL så tidlig forrige svangerskap, men valgte det ettersom jeg syntes symptomene ble mindre og mindre, og er sånn sett glad at vi gjorde det slik at det ble oppdaget tidlig. Vi vil derfor se hjerteslag denne gangen før vi forteller det til de nærmeste :Heartred
  Minner meg på at jeg skal ta en tlf i morgen og sjekke hvordan det er med ferie dit vi skal, ønsker oss samme gynekolog som sist, hun var utrolig varm og omtenksom og dyktig.
   
 19. Stardust Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Junibarna 2019 FebbisBebbis2021 ❄️

  Veldig lite. Det er ikke vits å dra da. Er du heldig klarer du å se plommesekken. :) ville ventet tiø minimum 6+0 :) skjer mye på bare noen dager.
   
  • Liker Liker x 1
 20. Augustspire Glad i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Sniker
  Anbefaler å vente til 6+6 eller 7+0 fordi selv om du vet eggløsning kan egget ha festet seg sent og de da ikke ser noe i det hele tatt så tidlig.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden